title image

Arkiruokasuosikki: sitruunainen piri piri-kana

Arkiruokasuosikki: sitruunainen piri piri-kana

 

 

En oo pitkään aikaan jakanut täällä reseptejä, vaikka niistä aina kovasti tykätäänkin, mutta haluaisin yrittää kunnostautua sen suhteen. Meidän keittiössä kokeillaan ahkerasti erilaisia juttuja (kiitos aiheesta kiinnostuneen kumppanin), mutta valitettavan harvoin ohjeet kuitenkaan näkee päivänvaloa. Tätäkään reseptiä en oo tullut koskaan jakaneeksi, sillä epäkuvauksellisesta annoksesta ei oo saanut kovinkaan mairittelevia kuvia, mutta nyt ajattelin antaa mennä – vaikka annoksen kauneus onkin monesti puoli ruokaa, niin useimmiten ne vähän vähemmän kauniit annokset saattaa yllättää.

 

Tällä kertaa vuorossa on tosiaan meidän ylivoimainen arkiruokasuosikki, eli sitruunainen piri piri-kana – helppo, herkullinen ja nopea ruoka, joka ei petä koskaan. Resepti on alunperin poikaystävän äidiltä peräisin, joka on tehnyt vastaavaa kokonaisesta kanasta, mutta me käytetään broilerin koipireisiä niiden helppouden vuoksi. Suosittelen myös käyttämään ihan oikeita piri piri-chilejä vastaavalla nimellä myytyjen, kaikkea mahdollista sisältävien mausteseosten sijasta, jotta mausta tulee varmasti toivotunlainen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarvitset ainoastaan:

 

kanan koipireisiä

sitruunan

kanaliemikuution

piri piri-chilejä oman maun mukaan (n. 6-10)

vettä

 

 

Pese broilerista tarvittaessa marinaadi huolellisesti pois ja aseta kanat vuokaan. Purista sitruunan mehu lihan päälle, murenna kanaliemikuutio ja hiero molemmat tasaisesti lihan pintaan. Ripottele ja hiero päälle myös murskattu piri piri (muista pestä kädet huolellisesti sen jälkeen) ja laske vuoan pohjalle muutama sentti vettä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja kastele kanat liemellä 10-15 minuutin välein. Tarjoile riisin kanssa ja valuta riisin päälle vähän vuoan pohjalle kertynyttä kanalientä. Voilá!

 

Jos et tiedä mitä kokkaat tänään, niin kokeile tätä. Et tuu pettymään.

 

 

 

 

6 Comments
 • Jasmine
  Reply
  October 4, 2018

  Oon kuullu tästä ruoasta ennenkin täällä, kiitos kun jaoit reseptin! ?

 • HK
  Reply
  October 6, 2018

  Ooo kuulostaaki niin hyvältä! Pakko kokeilla

 • Ella
  Reply
  October 11, 2018

  Kiitti reseptistä! Tää meni tänään testiin ja maistui meille molemmille tosi hyvin :) Jatkossakin lukisin mielelläni ruokajuttuja!

 • October 30, 2018

  Kysymys, kun en ole kovin paljoa chilejä käyttänyt: Mistä saa piri-piri -chilejä, miten tunnistan ne?

Leave a Comment: