En oo pitkään aikaan jakanut täällä reseptejä, vaikka niistä aina kovasti tykätäänkin, mutta haluaisin yrittää kunnostautua sen suhteen. Meidän keittiössä kokeillaan ahkerasti erilaisia juttuja (kiitos aiheesta kiinnostuneen kumppanin), mutta valitettavan harvoin ohjeet kuitenkaan näkee päivänvaloa. Tätäkään reseptiä en oo tullut koskaan jakaneeksi, sillä epäkuvauksellisesta annoksesta ei oo saanut kovinkaan mairittelevia kuvia, mutta nyt ajattelin antaa mennä – vaikka annoksen kauneus onkin monesti puoli ruokaa, niin useimmiten ne vähän vähemmän kauniit annokset saattaa yllättää.
Tällä kertaa vuorossa on tosiaan meidän ylivoimainen arkiruokasuosikki, eli sitruunainen piri piri-kana – helppo, herkullinen ja nopea ruoka, joka ei petä koskaan. Resepti on alunperin poikaystävän äidiltä peräisin, joka on tehnyt vastaavaa kokonaisesta kanasta, mutta me käytetään broilerin koipireisiä niiden helppouden vuoksi. Suosittelen myös käyttämään ihan oikeita piri piri-chilejä vastaavalla nimellä myytyjen, kaikkea mahdollista sisältävien mausteseosten sijasta, jotta mausta tulee varmasti toivotunlainen.
Tarvitset ainoastaan:
kanan koipireisiä
sitruunan
kanaliemikuution
piri piri-chilejä oman maun mukaan (n. 6-10)
vettä
Pese broilerista tarvittaessa marinaadi huolellisesti pois ja aseta kanat vuokaan. Purista sitruunan mehu lihan päälle, murenna kanaliemikuutio ja hiero molemmat tasaisesti lihan pintaan. Ripottele ja hiero päälle myös murskattu piri piri (muista pestä kädet huolellisesti sen jälkeen) ja laske vuoan pohjalle muutama sentti vettä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja kastele kanat liemellä 10-15 minuutin välein. Tarjoile riisin kanssa ja valuta riisin päälle vähän vuoan pohjalle kertynyttä kanalientä. Voilá!
Jos et tiedä mitä kokkaat tänään, niin kokeile tätä. Et tuu pettymään.
44
Jasmine sanoo
Oon kuullu tästä ruoasta ennenkin täällä, kiitos kun jaoit reseptin! ?
Annika sanoo
Joo, oon kyllä puhunut siitä lukuisia kertoja! 😀
HK sanoo
Ooo kuulostaaki niin hyvältä! Pakko kokeilla
Ella sanoo
Kiitti reseptistä! Tää meni tänään testiin ja maistui meille molemmille tosi hyvin 🙂 Jatkossakin lukisin mielelläni ruokajuttuja!
Helena Reiman sanoo
Kysymys, kun en ole kovin paljoa chilejä käyttänyt: Mistä saa piri-piri -chilejä, miten tunnistan ne?
Annika sanoo
Purkissa lukee piri piri, kuten tossa postaukseen linkittämässäni purkissa (https://www.santamariaworld.com/fi/tuotteet/chili-piri-piri/) ja ne on ihan pikkuruisia chilejä. Niitä saa yleensä hyvinvarustelluista ruokakaupoista sekä mahdollisesti jostain maustekaupoistakin. Me ollaan ostettu purkkikaupalla piri pirejä Espanjasta ja niitä käytetään vielä tänäkin päivänä! 🙂