Annika Ollila

  • Home
  • Contact
  • Categories
    • Ajatuksia
    • Lifestyle
    • Lookbook
    • Matkailu
  • Archives
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • 2015
    • 2013
    • 2012
    • Facebook
    • Instagram

Lifestyle, Ruoka • lokakuu 4, 2018

Arkiruokasuosikki: sitruunainen piri piri-kana

 

 

En oo pitkään aikaan jakanut täällä reseptejä, vaikka niistä aina kovasti tykätäänkin, mutta haluaisin yrittää kunnostautua sen suhteen. Meidän keittiössä kokeillaan ahkerasti erilaisia juttuja (kiitos aiheesta kiinnostuneen kumppanin), mutta valitettavan harvoin ohjeet kuitenkaan näkee päivänvaloa. Tätäkään reseptiä en oo tullut koskaan jakaneeksi, sillä epäkuvauksellisesta annoksesta ei oo saanut kovinkaan mairittelevia kuvia, mutta nyt ajattelin antaa mennä – vaikka annoksen kauneus onkin monesti puoli ruokaa, niin useimmiten ne vähän vähemmän kauniit annokset saattaa yllättää.

 

Tällä kertaa vuorossa on tosiaan meidän ylivoimainen arkiruokasuosikki, eli sitruunainen piri piri-kana – helppo, herkullinen ja nopea ruoka, joka ei petä koskaan. Resepti on alunperin poikaystävän äidiltä peräisin, joka on tehnyt vastaavaa kokonaisesta kanasta, mutta me käytetään broilerin koipireisiä niiden helppouden vuoksi. Suosittelen myös käyttämään ihan oikeita piri piri-chilejä vastaavalla nimellä myytyjen, kaikkea mahdollista sisältävien mausteseosten sijasta, jotta mausta tulee varmasti toivotunlainen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarvitset ainoastaan:

 

kanan koipireisiä

sitruunan

kanaliemikuution

piri piri-chilejä oman maun mukaan (n. 6-10)

vettä

 

 

Pese broilerista tarvittaessa marinaadi huolellisesti pois ja aseta kanat vuokaan. Purista sitruunan mehu lihan päälle, murenna kanaliemikuutio ja hiero molemmat tasaisesti lihan pintaan. Ripottele ja hiero päälle myös murskattu piri piri (muista pestä kädet huolellisesti sen jälkeen) ja laske vuoan pohjalle muutama sentti vettä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja kastele kanat liemellä 10-15 minuutin välein. Tarjoile riisin kanssa ja valuta riisin päälle vähän vuoan pohjalle kertynyttä kanalientä. Voilá!

 

Jos et tiedä mitä kokkaat tänään, niin kokeile tätä. Et tuu pettymään.

 

 

 

 

2

6 Comments

Related Posts

Vielä kerran lakki päässä
WINTER BREAK
Metsän keskellä
INSTAKATSAUS
Next Post:
Treffi-ilta ja muita viikonloppujuttuja
Previous Post:
Hei lokakuu!

Comments

  1. Jasmine says

    lokakuu 4, 2018 at 16:39

    Oon kuullu tästä ruoasta ennenkin täällä, kiitos kun jaoit reseptin! ?

    Vastaa
    • Annika says

      lokakuu 4, 2018 at 16:43

      Joo, oon kyllä puhunut siitä lukuisia kertoja! 😀

      Vastaa
  2. HK says

    lokakuu 6, 2018 at 21:29

    Ooo kuulostaaki niin hyvältä! Pakko kokeilla

    Vastaa
  3. Ella says

    lokakuu 11, 2018 at 18:50

    Kiitti reseptistä! Tää meni tänään testiin ja maistui meille molemmille tosi hyvin 🙂 Jatkossakin lukisin mielelläni ruokajuttuja!

    Vastaa
  4. Helena Reiman says

    lokakuu 30, 2018 at 14:04

    Kysymys, kun en ole kovin paljoa chilejä käyttänyt: Mistä saa piri-piri -chilejä, miten tunnistan ne?

    Vastaa
    • Annika says

      lokakuu 30, 2018 at 14:20

      Purkissa lukee piri piri, kuten tossa postaukseen linkittämässäni purkissa (https://www.santamariaworld.com/fi/tuotteet/chili-piri-piri/) ja ne on ihan pikkuruisia chilejä. Niitä saa yleensä hyvinvarustelluista ruokakaupoista sekä mahdollisesti jostain maustekaupoistakin. Me ollaan ostettu purkkikaupalla piri pirejä Espanjasta ja niitä käytetään vielä tänäkin päivänä! 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arkistot

Kategoriat

Search

Copyright © 2019 Annika Ollila • Design by LuxiBee