title image

Arkiruokasuosikki: mama goreng

Arkiruokasuosikki: mama goreng

 

 

 

 

Koska arkiruokaideoita ei voi yksinkertaisesti koskaan olla liikaa, niin tässä olisi yksi herkullinen, helppo ja nopea vaihtoehto arkeen. Mie (tai mee) goreng, eli paistetut nuudelit, on indonesialaisen keittiön suosikkejani, jota syön yleensä Indonesiassa ollessani lähes päivittäin. Tämä poikaystävän versio siitä on nimeltään mama goreng, sillä se täytyy kuulemma tehdä nimenomaan Mama-nuudeleihin. Me laitettiin tällä kertaa mukaan paksoita ja kiinankaalia, joten niiden ohje löytyy myös alempaa. Varoitus: ruoka saattaa tilanteesta riippuen joko lievittää tai pahentaa Indonesia-ikävää…

 

 

Mama goreng

 

– 2 isoa pussia kananmakuisia Mama-nuudeleita

– paketillinen kanaa

– 1 kananmuna per annos

– valkosipulinkynsi

– kevätsipulia

– tuoretta chiliä

– jauhettua valkopippuria

– 1-2 rkl rypsiöljyä

– (0,5 rkl seesamiöljyä)

– 2-3 rkl ketsuppia

– 1 tl suolaista soijakastiketta

 

 

1. Sekoita Mama-nuudelien kuivamaustepussit ja öljyt pienessä kulhossa (chilipussit oman maun mukaan). Lisää kulhoon rypsiöljy (+ seesamiöljy, jos sitä löytyy kaapista), ketsuppi, suolainen soijakastike ja 0,5 tl jauhettua valkopippuria. Jos ruokaan kaipaa erityistä tulisuutta, niin mausteseokseen voi lisätä hieman srirachaa.

 

2. Mausta kana suolalla ja pippurilla.

 

3. Paista kana öljytilkassa keskikorkealla lämmöllä pilkotun valkosipulin ja kevätsipulin kanssa (tuore chili oman maun mukaan). Lisää kanan kypsyessä pannulle noin teelusikallinen suolaista soijakastiketta, riippuen siitä kuinka paljon suolaa käytit kanojen maustamiseen.

 

4. Keitä nuudelit kattilassa ilman mausteita ja ota pois vedestä, kun ne ovat kypsyneet. Älä keitä nuudeleita liian kauan, jotta ne eivät mene paistaessa mössöksi.

 

5. Madalla lämpöä hieman, lisää nuudelit pannulle kanojen ollessa kypsiä ja sekoita. Kaada mausteseos nuudelien päälle ja sekoita tasaiseksi. Jos mausteseos on liian paksua, voit lisätä siihen tilkan vettä. Annostele lautasille ja lisää päälle vähän jauhettua valkopippuria.

 

6. Paista lopuksi annosten päälle vielä kananmunat niin, että keltuainen jää löysäksi. Koristele seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla.

 

 

 

Paksoi ja kiinankaali

 

– 1 paksoi

– 1/4 kiinankaali

– inkivääriä

– puolikas valkosipulinkynsi

– 1-2 rkl suolaista soijakastiketta

 

 

1. Pilko valkosipuli pieneksi, raasta reilu pala inkivääriä ja sekoita tai blendaa ne keskenään.

 

2. Leikkaa kiinankaali postimerkin kokoisiksi kuutioiksi, leikkaa paksoista kanta pois ja erottele.

 

3. Lämmitä liesi keskikorkealle lämmölle ja lisää pannulle reilu öljy sekä ruokalusikallinen valkosipuli-inkivääri -seosta. Lisää pannulle paksoi ja kiinankaali. Paista, kunnes vihannekset saavat hieman väriä ja lisää pannulle soijakastike. Paista sekoittaen, kunnes soija on haihtunut hieman (älä anna palaa) ja tarjoile.

 

 

 

 

 

 

20 Comments
  • December 3, 2018

    Fantastic idea! I love everything with eggs :)
    xx Rena

  • December 3, 2018

    Uu, tätä pitää testata! Erilaiset nuudeliruoat on rakkautta, ja tietysti mitä helpompi sapuksa, sen parempi :D

  • Anonymous
    Reply
    December 3, 2018

    Tuleeko tähän oikeasti yhteensä 1,5 kokonaista valkosipulia? Kuulostaa hurjalta määrältä :D

  • Venla
    Reply
    December 3, 2018

    Laitetaanko tuo inkivääri sipulien ja chilin kanssa pannulle kun paistetaan kana? :)

  • Alina
    Reply
    December 3, 2018

    Siis JES! Mietin ku näin teidän kokkaavan tätä igstoryssä, et vitsit ku postaisit tarkan reseptin blogiin, poikaystävälläsi on varmasti parempi tieto tarvittavista aineksista yms! Rakastan tätä ja oon syöny varmaan satoja kertoja mie gorengia, ja tietty kotona koittanu kokata samaa, mut testaan innoissani onko tää yhtä hyvää ku indonesiassa! Kiitti!

  • Anonymous
    Reply
    December 3, 2018

    KETSUPPIA O_O ! Järkytys! Muuten vaikuttaa hyvältä, varmaan kokeiltava tällä viikolla (ilman ketsuppia).

      • Anonymous
        December 4, 2018

        Haha! Uskon kyllä reseptin laatijaa, mutta nauratti vain kun näin mielessäni vahvasti ”when an italian sees ketchup on pasta” meemit :-D

  • E
    Reply
    December 5, 2018

    Heei saako kysyä asiasta poiketen, että paljon olet yleensä maksanut lennoista Balille? :)

  • Anonymous
    Reply
    December 5, 2018

    aaah tää on mun lemppari ruoka Indonesiasta ! Itse teen välillä nuudeleilla ja välillä riisillä :)

  • Anonymous
    Reply
    December 6, 2018

    Montako annosta tuosta satsista tulee? Kuulostaa hyvältä! :)

  • Anonyymi
    Reply
    December 6, 2018

    Itse mokasin heti alussa, kun laitoin kanat ja ketsuppi seoksen pannulle :DD mutta hyvää tuli :)

Leave a Comment: