Annika Ollila

  • Home
  • Contact
  • Categories
    • Ajatuksia
    • Lifestyle
    • Lookbook
    • Matkailu
  • Archives
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • Facebook
    • Instagram

Ruoka • 5 kesäkuun, 2017

Kakkusuosikki x 2: pavlova ja pätkisjuustokakku

Mä leivon harvoin, mut sit kun leivotaan, niin sit oikeesti leivotaan. Ja sellainen päivä oli perjantaina ennen ylppärijuhlia – sisko nimittäin toivoi tarjottavaksi mun kahta suosikkikakkua ja mitä juhlakalu   haluaa, niin sitä juhlakalu tietenkin myös saa!

 

Molempien kakkujen ohjeet on ollut täällä vuosia sitten aikaisemminkin, mut koska vuoden 2014 postaukset on vielä toistaiseksi bittiavaruudessa ja kummastakin kysellään tasaisin väliajoin edelleen, niin päätin muistin virkistykseksi postata kumpaisenkin reseptin tänne uudelleen. Että kaikki herkkusuut huomio, täältä tulis nyt kaks mielettömän suosittua kakkuohjetta, jotka kummatkin uppoaa jengiin porukasta ja tilanteesta riippumatta ihan viimeistä murusta myöten!

 

dsc_2078

 

Ensimmäisenä vuorossa pätkisjuustokakku, jonka reseptin oon saanut joskus aikanaan eräältä keittiövelhotutulta. Oon leiponut kyseistä kakkua lukemattomia kertoja ja edelleenkin se kerää aina pöydästä löytyessään vuolaat kehut herkullisuutensa vuoksi! Jos sä tykkäät minttusuklaasta ja juustokakusta, niin vannon, että tuut rakastumaan tähän.

 

dsc_2015 dsc_2023

 

Pohja: Tarvitset 2 pötköä minttudominokeksejä ja 80 grammaa voita. Murskaa keksit murusiksi (esimerkiks taitetun leivinpaperin sisällä kaulinta apuna käyttäen homma hoituu helposti), sulata voi kattilassa ja sekoita molemmat keskenään. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, levitä seos tasaisesti vuokaan ja laita jääkaappiin jäähtymään hetkeksi.

 

Täyte: Tarvitset 250 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, purkin vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, 2 Pätkis -pussia, 4 liivatelehteä ja 0,5 dl kuumaa kaakaota (mitä nyt kaapista sattuu löytymään, ite oon käyttäny yleensä ihan tavallista kaakaota leivontakaakaon sijaan). Hienonna ensin pätkikset ja sekoita ne tuorejuustoon. Vaahdota vaniljakastiketta vähän ja lisää se tuorejuuston sekaan. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä, puserra niistä vesi pois, liuota ne kuumaan kaakaotilkkaan ja lisää kaakao ohuena nauhana muiden ainesten sekaan samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita hyytymään (mielellään yön yli) jääkaappiin (kiireessä hetki pakastimessakin tekee tehtävänsä). Koristele esimerkiksi pätkismurusilla ja mintunlehdellä.

 

Niin nopee, niin helppo ja niin hyvää. Vahva suositus tälle! Seuraava herkku ei myöskään varsinaisesti kalpene ensimmäisen kakun rinnalla…

 

dsc_2036

 

Pavlova on mun kesäherkkusuosikki ja varmasti monille teillekkin tuttu – marenkikakku, jonka päälle heitetään täytteeksi kasa marjoja tai esimerkiksi hedelmiä ja kermavaahtoa. Aikaisemmista leipomiskerroista poiketen halusin tällä kertaa yrittää vähentää makeutta hieman, joten lisäsin kermavaahdon sekaan sitruunarahkaa ja heitin täytteeksi pelkkien marjojen sijaan myös vähän kirpeempiä hedelmiä. Toimi!

 

Tää on varma valinta kesäjälkkäriksi ja niin nättikin vielä! Poikaystävä maistoi pavlovaa viikonloppuna ensimmäistä kertaa ja kysyi samantien, josko voisin tehdä kotona uuden samanlaisen – ihan vaan meille kahdelle syötäväksi 😀

 

dsc_2061

 

Pohja: Tarvitset 4 kananmunan valkuaista, 2,5 dl sokeria, 2 tl maissitärkkeysjauhoja ja 1 tl sitruunamehua tai omenaviinietikkaa (mä käytin ensimmäistä). Kuumenna uuni valmiiksi 125 asteeseen. Erottele kananmunan valkuaiset tarkasti teräskulhoon (joukkoon ei saa joutua yhtään keltuaista, joten kannattaa erotella ne varmuuden vuoksi esimerkiksi erillisessä lasissa, eikä rikkoa munia suoraan jo eroteltujen joukkoon) ja vatkaa ne vaahdoksi. Lisää ensin puolet sokerista vaahdon sekaan jatkuvasti vatkaten, sekoita sitten maissitärkkelysjauhot lopun sokerin sekaan ja lisää nekin valkuaisvaahdon joukkoon. Vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää sekä kovaa ja lisää joukkoon vielä sitruunamehu tai omenaviinietikka. Nostele vaahto lusikalla haluamaasi muotoon leivinpaperille ja paista sitä uunin alatasolla 1,5 tuntia.

 

Täyte: Tarvitset 3 dl vispikermaa (halutessasi voit korvata puolet siitä esimerkiksi rahkalla) ja kasan hedelmiä tai marjoja. Vatkaa kerma vaahdoksi, valmistele hedelmät, nostele vaahto jäähtyneen marenkikakun päälle ja koristele esimerkiksi nektariinilla, kiivillä, mansikoilla ja passionhedelmällä. Vinkki: kannattaa lisätä täytteet vasta juuri ennen tarjoilua, jottei marenki sitkisty liikaa!

 

Näissä kakuissa parasta on (sairaan hyvän maun lisäksi, tietty) vielä se, että kumpaisenkin teko onnistuu ihan hetkessä, eikä keittiössä tarvitse häärätä tuntitolkulla putkeen. Sit vaan leipomaan!

123

31 kommenttia

Related Posts

Arkiruokasuosikki: mama goreng
Helppo teriyakilohi
Vegaaninen herkkutattipasta & itsetehty parmesaani
15 ravintolavinkkiä Helsinkiin
Next Post:
Dots dots dots
Previous Post:
Ihana eilinen

Kommentit

  1. hanna sanoo

    5 kesäkuun, 2017 10:58

    Näyttää molemmat niin hyvälle! En oo koskaan maistanut pavlovaa, mutta ehkä se pitää tänä kesänä muuttaa. Pätkisjuustokakku kuulostaa taivaalliselta – tehtiin äitienpäiväksi Oreojuustokakku ja sekin vei kyllä kielen mennessään 🙂

    hanna
    http://www.hannamariav.com

    Vastaa
  2. Katsu sanoo

    5 kesäkuun, 2017 12:01

    Ahhh nam! Pakko kokeilla asap. Kiitos resepteistä 🙂

    Vastaa
    • Annika sanoo

      5 kesäkuun, 2017 13:03

      Suositus molemmille! Noi on aina sellaisia, jotka katoo pöydästä ihan silmänräpäyksessä 😀

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    5 kesäkuun, 2017 12:24

    Maistoin Pavlovaa ekaa kertaa viime kesänä ja vitsi se oli hyvää! Siinä päällä oli muistaakseni manskioita ja jotain passiohedelmää. Meinasin itsekin tehdä sitä, mutta sitten totesin että toi marenki voi olla mulle liian työlästä, koska en oo ikinä onnistunu tekee sitä oikein 🙁 kyllä sitä todellakin söisin, jos vain handlaisin ton kakun! Maybe someday >:)

    Vastaa
    • Annika sanoo

      5 kesäkuun, 2017 13:02

      Voi kuule, mä kelasin aluksi ihan samalla tavalla, mutta loppujenlopuksi se on kaikkea muuta kuin työläs! Siinä on vaan muutama helppo vaihe ja lopun ajasta marenki valmistuu uunissa. Täytyy olla vaan erityisen tarkka just siinä, ettei valkuaiset ja keltuaiset sekoitu. Ja siinä, että kulho jossa vaahto tehdään on ihan täysin kuiva! 🙂

      Vastaa
      • Anonyymi sanoo

        5 kesäkuun, 2017 19:05

        Aivan aivan hmmm! Ehkä voisin antaa sille sitten mahdollisuuden kuitenkin 😀 oon joskus junnuna tehny marenkia paristi ja AINA ne oli puoliks raakoja.. Olin sit yksin aina syömässä niitä, kun porukat katto vierestä että hyhhyh. Osaatko sanoa miten kauan yhteensä menee tossa palvlovassa? Jos 1,5h menee uunissa. Haha, kuulostipa raa’alta 😀

      • Annika sanoo

        5 kesäkuun, 2017 19:14

        Itse marengin tekoon menee varmaan max. 10-15 minuuttia, jos uunissaoloaikaa ei lasketa 🙂

  4. SofiaEmilia sanoo

    5 kesäkuun, 2017 13:43

    Rakastan juustokakkuja ja mun oma bravuuri onkin vadelmajuustokakku – ei liian makea, mutta silti hyvä makeannälkään ja maistuu monelle! Toi pätkisversio menee niin testiin :)!!

    Vastaa
  5. Sannukka sanoo

    5 kesäkuun, 2017 14:09

    Pakko vielä itsekin kommentoida muiden peräään, tän postauksen eka kuva sekä viimepostauksen kuvat; oot upea Annika!! <3

    Vastaa
  6. Alina sanoo

    5 kesäkuun, 2017 14:38

    Pakko tulla sanoo et näytät aivan tyrmäävän upeelta ekassa kuvassa! 🙂

    Vastaa
  7. Heidi sanoo

    5 kesäkuun, 2017 16:34

    Moi! Onko sun ulkoasu valmis vai itse suunnittelema?

    Vastaa
    • Annika sanoo

      7 kesäkuun, 2017 10:01

      Ostin pohjaksi valmiin teeman, jonka sitten muokkasin itelleni sopivaksi.

      Vastaa
  8. Ilona niiniaho sanoo

    5 kesäkuun, 2017 18:00

    Kakut näyttää maukkailta kyllä, mutta tässä postauksessa huomion vei ehdottomasti toi ensimmäinen kuva susta! Tyrmäävän upea nainen!!??

    Vastaa
  9. Minna sanoo

    5 kesäkuun, 2017 20:17

    Pakko kysyä mistä olet tuon ihanan vihreän mekon ostanut? 🙂

    Vastaa
    • Annika sanoo

      7 kesäkuun, 2017 10:00

      Mekko on tosiaan Zarasta ostettu! 🙂

      Vastaa
  10. Ina sanoo

    6 kesäkuun, 2017 04:27

    Wau sä oot Upea!! Susta oikeen näkee kuinka onnellinen sä oot ja toi hehku, mikä sun kasvoilla on ? Tykkään sun blogista ihan mielettömästi ja oot ollu mun lemppari aina!
    Pakko kysyä myös, kun sun hiukset näyttää upeilta! Millä merkin hiusvärillä sä värjäät sun tukkaa kun se on noin kiiltävä? ?

    Vastaa
    • Annika sanoo

      7 kesäkuun, 2017 10:03

      Kiitos <3 Viimeaikoina oon käynyt lähinnä kampaajalla, mutta nyt viime viikolla värjäsin tukan pitkästä aikaa markettivärillä (joka oli L'Orealin Casting Creme Gloss). Yleensä mun suosikkimarkettivärejä on Garnierin Oliat, mut tällä kertaa en löytänyt mistään haluamaani sävyä, joten tyydyin tohon kakkosvaihtoehtoon 🙂

      Vastaa
  11. HeidiKaroliinaA. sanoo

    6 kesäkuun, 2017 08:23

    Kumpaakin ohjetta on tullut kokeiltua jo aiemmin, mutta pitääpä ottaa uusintarundi – sen verta hyville näyttää! Varsinkin tuota passionhedelmää pavlovan täytteenä pitää kokeilla 😀

    Vastaa
  12. Emmi sanoo

    6 kesäkuun, 2017 09:46

    Kaunotar ! Ja pavlova kuuluu omiinkin kesäherkkusuosikkeihin, juhannuksena viimeistään ihan must! 🙂

    Vastaa
  13. Kuosanni sanoo

    6 kesäkuun, 2017 15:01

    Oij ompa ihania reseptejä! Menee kyll testiin ja toi pavlova sopii tosi hyvin kesäjuhliin.
    Luin joitakin sinun vanhempia postauksiasi, missä sanoit että olet jättänyt instagramin kuvien julkaisun sekä muiden seurailun vähemmälle. Yllätyin kun sanoit kokevasi paineita muiden upeista kuvista etkä kokenut omiesi olevan tarpeeksi hyviä. Minä olen nimittäin aina ihaillut sinun kuviasi ja pitänyt sinua tosi hyvänä ja kekseliäänä kuvaajana! Toivoisin että jonakin päivänä kun katselet joidenkin reissujesi yms hyvien päivien kuviasi osaat arvostaa niitä kuvauspäivien muistoja ja huomata kuinka upeasti olet napannut ne kameraan talteen 😉

    Vastaa
    • Annika sanoo

      7 kesäkuun, 2017 10:04

      Se onkin musta kuvissa parasta, kuinka niihin voi napata niin elävästi ne muistot talteen 🙂 Ja jälkeenpäin niitä selaamalla voi palata moniin hetkeen melkein kuin takaisin!

      Vastaa
  14. Katariina sanoo

    6 kesäkuun, 2017 16:54

    Vitsi näytät upealta!
    Ja nyt haluan kasapäin kakkua, haha!

    Vastaa
  15. emzi sanoo

    6 kesäkuun, 2017 17:22

    Ton pätkisjuustokakun pitää kyllä tehdä joku päivä 😀 Kuulostaa niin taivaalliselta 😀

    Vastaa
  16. Sanna sanoo

    7 kesäkuun, 2017 19:56

    Olet kyllä niin upean näköinen, että wau! Kakut jäivät täysin kakkoseksi, vaikka nekin näyttävät todella herkullisilta!

    Vastaa
  17. Maria K sanoo

    11 kesäkuun, 2017 13:52

    Anteeksi ei liity aiheeseen mutta mitä tuotteita olet käyttänyt tässä meikkipohjassasi? Ihosi näyttää niin upealta!

    Vastaa
    • Annika sanoo

      11 kesäkuun, 2017 14:10

      Lumenen meikkivoidetta, Smashboxin peitevoidetta silmänalusiin, nestemäistä poskipunaa ja NYX:in contour kitiä aurinkopuuterina. Kiitos paljon!

      Vastaa
  18. Pinja sanoo

    12 kesäkuun, 2017 18:30

    Oot Annika niin kaunis tossa ekassa kuvassa – niinkuin aina oot! 🙂 Oli tosi hyvät kakkureseptit myös! Menee ehdottomasti kokeiluun!

    Vastaa
  19. Erika sanoo

    15 kesäkuun, 2017 08:49

    Ootko käyttäny tossa kaakaossa siis maitoa vai vettä? 🙂

    Vastaa
    • Annika sanoo

      15 kesäkuun, 2017 09:14

      Vettä!

      Vastaa
  20. Nimetön sanoo

    16 kesäkuun, 2017 08:52

    Mikä huulipuna sulla tässä on? ?

    Vastaa
  21. janita sanoo

    22 syyskuun, 2017 23:22

    Minkä kokoiseen vuokaan olet tehnyt pätkisjuustokakun??

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Search

Follow on Instagram

Copyright © 2025 Annika Ollila • Design by LuxiBee

Copyright © 2025 · Muse / Genesis Framework · WordPress · Kirjaudu sisään