Okei. Viimeaikoina on tapahtunut kummia.
Päätin muunmuassa eräänä tylsänä iltana tehdä aikani kuluksi elämäni ensimmäisen raakakakun. Kipaisin kauppaan hakemaan tarvikkeita, pyöräytin kakun muutamassa minuutissa kasaan ja iskin sen pakastimeen jähmettymään. Ja arvatkaa mitä? Siitä tuli jopa omaksi yllätykseksenikin ihan sairaan hyvää.
Älkää säikähtäkö – en oo todellakaan alkamassa tarkkojen ruokavalioiden fanaattiseksi puolestapuhujaksi tai tuputtamaan kellekkään mitään superfoodeja sun muita. Mä oon ihan perinteisten herkkujen suosija varmaan maailman tappiin saakka, mutta koska niiden syöntiä on tullut vähennettyä viime aikoina mahdollisimman reilusti, niin välillä takataskussa on kiva olla tällaisia vähän terveellisempiäkin vaihtoehtoja niihin satunnaisiin herkutteluherkiin.
Raakakakut on suurimmalle osalle jo varmaan ennestään hyvinkin tuttuja, mutta jos joltain on onnistunut menemään koko hypetys ohi, niin kerrottakoon vielä, että niitä ei siis kypsennetä tai paisteta ollenkaan, jotta raaka-aineiden ravinnerikkaus säilyy mahdollisimman hyvin. Raakakakut ei sisällä yleensä gluteenia, sokeria tai maitoa, vaan ne on korvattu esimerkiksi pähkinöillä, hunajalla, kookoskermalla ja avokadolla. Tän kakun reseptin bongasin sopivaa etsiessäni Oonan blogista!
Pohjaan tulee 250 g pähkinäsekoitusta (saksanpähkinää, pekaanipähkinää, manteleita ja parapähkinää), tuoreita taateleita ja 1 dl kookosrouhetta (myös hunajaa voi lisätä oman maun mukaan). Ainekset murskataan blenderissä rouheeksi ja painellaan leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Täytteeseen taas tulee 2 banaania, 150 g vadelmia, 150 g mustikoita ja 100 g cashewpähkinöitä. Nääkin heitetään blenderissä sekaisin, levitetään vuokaan pohjan päälle ja laitetaan kakku muutamaksi tunniksi pakastimeen jähmettymään. Helppoa ja nopeeta ku mikä!
Makeuttamaton kakku ei vetänyt ihan vertoja maailman parhaalle juustokakulle (wonder why? t: huonosta tavastaan eroonpääsemäisillään oleva sokerihiiri), mut välillä sitä voi herkutella vähän terveellisemminkin! Toi kun ei sisällä yhtikäs mitään ”huonoa”, niin voisit vetää hyvällä omatunnolla vaikka koko kakun yhdeltä istumalta, ellei jo muutamasta palasesta tulisi niin täyteen. Mä vein aikaansaannokseni seuraavana päivänä mukanani boksille ja pistettiin treenin jälkeen kunnon kakkukestit pystyyn. Tollaisia palautteluja sais olla mun puolesta vähän useamminkin! 😀
Mitäköhän kivaa sitä seuraavaksi leipoisi?
4
Emi sanoo
Sähän oot jo kokeillu pavlovaa? Kannattaa kokeilla suklaanyyttejä. Saman tapaisia mitä pavlova mut enemminkin keksejä. YouTubesta ainakin löytyy Hellapoliisin video suklaanyyteistä ja sillä ohjeella mä oon tehny, tosi hyviä!
Voisin itekki kokeilla tätä ohjetta joku päivä…:)
Annika sanoo
Ou nou, jos ne liittyy mitenkään pavlovaan (??????) niin kuulostaa jo ihan liian hyvältä! 😀 Kiitti vinkistä, täytyy käydä kurkkaamassa.
Rena sanoo
This red cake seems to be really my taste!
xx from Bavaria/Germany, Rena
Nimetön sanoo
Jessss kiiitos tästä!!!:) menee varmasti kokeiluun!!
Anniina sanoo
Mä oon monesti miettinyt raakakakkujen testailua, mutta tosi moniin tulee pähkinää. Täytyy yrittää etsiä, oisko jotain pähkinätöntä reseptiä olemassa. Itse voin kyllä syödä pähkinää, mutta mun poikaystävä, veli ja monet kaverit on allergisia, joten joutuisin syömään kakun varmaan yksin 😀
Henrika sanoo
Nams, täytyy pistää testiin! Itse kans kyl semmonen sokerihiiri, että taidan laittaa joukkoon vähän hunajaa 🙂 se saattais varmaan sopia täytteeseen, kokeilemallahan se selviää! Kiitos ohjeesta!
Oona sanoo
Moikka! Ei liity tähän postaukseen mitenkään mut oli pakko tulla kysymään kun seurailen sua snäpissä niin miten saat sun tukan niin ihanan ”muhkeeks”! Käytätkö jotain ainetta vai saatko vaan föönaamalla sen semmoseks? 🙂
Annika sanoo
Haha, eilisissä snäpeissä mun tukka oli ihan tosi likanen vaan (ja siks vähän nauratti, kun sain joku 5 snäppiä että mitä oon tehny mun hiuksille ku ne näyttää niin kivalta) 😀 Mut en käytä siihen yleensä shampoon ja hoitoaineen lisäks mitään muita aineita!
Alli sanoo
Näyttää hyvältä!:) Olisi kiva(!), jos tekisit blogiin kamerastasi postauksen, koska aikomuksenani on hsnkkia uusi Olympus kamera.
Annika sanoo
Mulla on käytössä Nikonin D750! <:
Emmi sanoo
Pakko kysyy et mikä blenderi sulla on käytössä? Tein aika samantyyppisen kokeilun ite mut ”helppo ja nopea” oli aika kaukana omasta sähellyksestä, ei meinannu sekottua sitten millään 😀
Annika sanoo
Joo, noiden pähkinöiden murskaamiseen tarvii kyl aika tehokkaan vehkeen! 😀 Ei menny itelläkään ihan täysin ongelmitta, täyty välillä sörkkiä haarukalla niitä sieltä pohjalta sekaisin. Mul on joku Electroluxin blenderi, minkä tarkempaa mallia en valitettavasti muista… Alunperin olin ostanu yhen OBH Nordican satasen blenderin, mut se meni puolen vuoden aikana rikki kolme kertaa, joten otettiin kolmatta reklistä tehdessä toi sen samaisen sijasta. Toi on toiminu jo melkein vuoden ongelmitta!
Hilja sanoo
Ainakin täytteen teko helpottuu, kun cashewpähkinät liottaa vedessä ennen blendaamista! 🙂
Emmi sanoo
Ah joo mullakin OBH Nordica 😀 täytyypä seuraavaa hankintaa tehdessä kattella vaikkapa Electroluxeja 🙂