Annika Ollila

  • Home
  • Contact
  • Categories
    • Ajatuksia
    • Lifestyle
    • Lookbook
    • Matkailu
  • Archives
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • Facebook
    • Instagram

Hyvinvointi, Lifestyle, Ruoka • 4 maaliskuun, 2016

TERVEELLISEMPI VIIKONLOPPUHERKKU

Okei. Viimeaikoina on tapahtunut kummia.

Päätin muunmuassa eräänä tylsänä iltana tehdä aikani kuluksi elämäni ensimmäisen raakakakun. Kipaisin kauppaan hakemaan tarvikkeita, pyöräytin kakun muutamassa minuutissa kasaan ja iskin sen pakastimeen jähmettymään. Ja arvatkaa mitä? Siitä tuli jopa omaksi yllätykseksenikin ihan sairaan hyvää.

Älkää säikähtäkö – en oo todellakaan alkamassa tarkkojen ruokavalioiden fanaattiseksi puolestapuhujaksi tai tuputtamaan kellekkään mitään superfoodeja sun muita. Mä oon ihan perinteisten herkkujen suosija varmaan maailman tappiin saakka, mutta koska niiden syöntiä on tullut vähennettyä viime aikoina mahdollisimman reilusti, niin välillä takataskussa on kiva olla tällaisia vähän terveellisempiäkin vaihtoehtoja niihin satunnaisiin herkutteluherkiin.

DSC_0096

Raakakakut on suurimmalle osalle jo varmaan ennestään hyvinkin tuttuja, mutta jos joltain on onnistunut menemään koko hypetys ohi, niin kerrottakoon vielä, että niitä ei siis kypsennetä tai paisteta ollenkaan, jotta raaka-aineiden ravinnerikkaus säilyy mahdollisimman hyvin. Raakakakut ei sisällä yleensä gluteenia, sokeria tai maitoa, vaan ne on korvattu esimerkiksi pähkinöillä, hunajalla, kookoskermalla ja avokadolla. Tän kakun reseptin bongasin sopivaa etsiessäni Oonan blogista!

Pohjaan tulee 250 g pähkinäsekoitusta (saksanpähkinää, pekaanipähkinää, manteleita ja parapähkinää), tuoreita taateleita ja 1 dl kookosrouhetta (myös hunajaa voi lisätä oman maun mukaan). Ainekset murskataan blenderissä rouheeksi ja painellaan leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Täytteeseen taas tulee 2 banaania, 150 g vadelmia, 150 g mustikoita ja 100 g cashewpähkinöitä. Nääkin heitetään blenderissä sekaisin, levitetään vuokaan pohjan päälle ja laitetaan kakku muutamaksi tunniksi pakastimeen jähmettymään. Helppoa ja nopeeta ku mikä!

DSC_0075

Makeuttamaton kakku ei vetänyt ihan vertoja maailman parhaalle juustokakulle (wonder why? t: huonosta tavastaan eroonpääsemäisillään oleva sokerihiiri), mut välillä sitä voi herkutella vähän terveellisemminkin! Toi kun ei sisällä yhtikäs mitään ”huonoa”, niin voisit vetää hyvällä omatunnolla vaikka koko kakun yhdeltä istumalta, ellei jo muutamasta palasesta tulisi niin täyteen. Mä vein aikaansaannokseni seuraavana päivänä mukanani boksille ja pistettiin treenin jälkeen kunnon kakkukestit pystyyn. Tollaisia palautteluja sais olla mun puolesta vähän useamminkin! 😀

Mitäköhän kivaa sitä seuraavaksi leipoisi?

4

14 Comments

Related Posts

OUR HAPPY PLACE
BREIKIN TARPEESSA
MUN TREENIVIIKKO
#GINATRICOTACTIVESPORTS
Next Post:
VUODEN VIKAT TALVIFIILISTELYT
Previous Post:
HOMEBOUND

Comments

  1. Emi says

    4 maaliskuun, 2016 at 10:35

    Sähän oot jo kokeillu pavlovaa? Kannattaa kokeilla suklaanyyttejä. Saman tapaisia mitä pavlova mut enemminkin keksejä. YouTubesta ainakin löytyy Hellapoliisin video suklaanyyteistä ja sillä ohjeella mä oon tehny, tosi hyviä!
    Voisin itekki kokeilla tätä ohjetta joku päivä…:)

    Vastaa
    • Annika says

      4 maaliskuun, 2016 at 11:02

      Ou nou, jos ne liittyy mitenkään pavlovaan (??????) niin kuulostaa jo ihan liian hyvältä! 😀 Kiitti vinkistä, täytyy käydä kurkkaamassa.

      Vastaa
  2. Rena says

    4 maaliskuun, 2016 at 11:12

    This red cake seems to be really my taste!
    xx from Bavaria/Germany, Rena

    Vastaa
  3. Nimetön says

    4 maaliskuun, 2016 at 12:25

    Jessss kiiitos tästä!!!:) menee varmasti kokeiluun!!

    Vastaa
  4. Anniina says

    4 maaliskuun, 2016 at 16:18

    Mä oon monesti miettinyt raakakakkujen testailua, mutta tosi moniin tulee pähkinää. Täytyy yrittää etsiä, oisko jotain pähkinätöntä reseptiä olemassa. Itse voin kyllä syödä pähkinää, mutta mun poikaystävä, veli ja monet kaverit on allergisia, joten joutuisin syömään kakun varmaan yksin 😀

    Vastaa
  5. Henrika says

    4 maaliskuun, 2016 at 18:57

    Nams, täytyy pistää testiin! Itse kans kyl semmonen sokerihiiri, että taidan laittaa joukkoon vähän hunajaa 🙂 se saattais varmaan sopia täytteeseen, kokeilemallahan se selviää! Kiitos ohjeesta!

    Vastaa
  6. Oona says

    4 maaliskuun, 2016 at 18:57

    Moikka! Ei liity tähän postaukseen mitenkään mut oli pakko tulla kysymään kun seurailen sua snäpissä niin miten saat sun tukan niin ihanan ”muhkeeks”! Käytätkö jotain ainetta vai saatko vaan föönaamalla sen semmoseks? 🙂

    Vastaa
    • Annika says

      5 maaliskuun, 2016 at 11:14

      Haha, eilisissä snäpeissä mun tukka oli ihan tosi likanen vaan (ja siks vähän nauratti, kun sain joku 5 snäppiä että mitä oon tehny mun hiuksille ku ne näyttää niin kivalta) 😀 Mut en käytä siihen yleensä shampoon ja hoitoaineen lisäks mitään muita aineita!

      Vastaa
  7. Alli says

    5 maaliskuun, 2016 at 08:15

    Näyttää hyvältä!:) Olisi kiva(!), jos tekisit blogiin kamerastasi postauksen, koska aikomuksenani on hsnkkia uusi Olympus kamera.

    Vastaa
    • Annika says

      5 maaliskuun, 2016 at 11:14

      Mulla on käytössä Nikonin D750! <:

      Vastaa
  8. Emmi says

    5 maaliskuun, 2016 at 13:02

    Pakko kysyy et mikä blenderi sulla on käytössä? Tein aika samantyyppisen kokeilun ite mut ”helppo ja nopea” oli aika kaukana omasta sähellyksestä, ei meinannu sekottua sitten millään 😀

    Vastaa
    • Annika says

      5 maaliskuun, 2016 at 14:13

      Joo, noiden pähkinöiden murskaamiseen tarvii kyl aika tehokkaan vehkeen! 😀 Ei menny itelläkään ihan täysin ongelmitta, täyty välillä sörkkiä haarukalla niitä sieltä pohjalta sekaisin. Mul on joku Electroluxin blenderi, minkä tarkempaa mallia en valitettavasti muista… Alunperin olin ostanu yhen OBH Nordican satasen blenderin, mut se meni puolen vuoden aikana rikki kolme kertaa, joten otettiin kolmatta reklistä tehdessä toi sen samaisen sijasta. Toi on toiminu jo melkein vuoden ongelmitta!

      Vastaa
      • Hilja says

        5 maaliskuun, 2016 at 15:17

        Ainakin täytteen teko helpottuu, kun cashewpähkinät liottaa vedessä ennen blendaamista! 🙂

      • Emmi says

        6 maaliskuun, 2016 at 10:51

        Ah joo mullakin OBH Nordica 😀 täytyypä seuraavaa hankintaa tehdessä kattella vaikkapa Electroluxeja 🙂

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arkistot

Search

Kesäretkellä all good. Kesäretkellä all good.
Sanon ”tää on paras aika vuodesta” vähintä Sanon ”tää on paras aika vuodesta” vähintään kerran jokaisena vuodenaikana, mut tää se ihan oikeesti taitaa olla. Siis tää, kun kesäloma alkaa ja kaikki ihana joutilaisuus on vasta edessä. Ainakin näin lomanaloituspäivänä tuntuu siltä, etten vois kuvitellakaan mitään parempaa 🥹🥹🥹
Kaupallinen yhteistyö Scandic Hotels // Otin viik Kaupallinen yhteistyö Scandic Hotels // Otin viikonloppuna pienen varaslähdön kesälomailuun, kun hurautin ystäväni luokse Tampereelle ja pyhitettiin vuorokausi yhdessäololle, rentoutumiselle ja hotellielämästä nauttimiselle. Edellisestä kerrasta hotellilakanoissa olikin jo tovi!

Scandic Tampere Stationin mukava sänky houkutteli lopulta niin paljon, että vaihdettiin illallissuunnitelmat lennosta take away-hamppareihin, leffailtaan ja pitkiin yöuniin. Seuraavana aamuna nautittiin arjen luksuksesta eli hotelliaamiaisesta ja juotiin vielä toiset kahvikupilliset sängyssä ennen kuin oli aika palata todellisuuteen. Staycation, mikä ihana konsepti! 

Tää oli täydellistä tähän hetkeen. Jos kaupunkilomaltaan kaipaisi kuitenkin vähemmän makoilua ja enemmän tekemistä, niin kurkkaa stoorista muutama vinkki Tampereelle! #scandictamperestation #scandichotels #lähilomanen #staycation
Tän kodin iltavalo on tehny musta kolmessa viikos Tän kodin iltavalo on tehny musta kolmessa viikossa iltaihmisen
Keramiikkaa, 5 euron pionikimppuja (@lidlsuomi 💘) ja muuta kivaa kesäkuulta.
Kaupallinen yhteistyö @valiofi 🍓 Elämäni suu Kaupallinen yhteistyö @valiofi 🍓 Elämäni suurimpia rikkauksia on olla vanhin perheen neljästä siskoksesta. Nuorempana en nähnyt asiaa täysin samalla tavalla, sillä sisarussuhteet harvoin ovat pelkkää ruusuilla tanssimista, mutta vuosien myötä niistä on tullut suhteista korvaamattomimpia. 

Koko porukka sattuu saman pöydän ääreen nykyään harvemmin, sillä asutaan eri kaupungeissa ja nuorimmillakin on jo omat juttunsa. Jokaisesta meistä on kasvanut ihan omanlaisensa persoona, mutta silti aina voi luottaa siihen, että mitä tahansa eteen sattuukaan, niin sisko on aina siinä: tukemassa, kuuntelemassa ja ohjaamassa, kun sitä eniten tarvitsee. Onnea on siskot. 💙

Leivonta on rakkauden kieli ja harvemmin leivon ihan vaan omaksi ilokseni. Useimmiten teen sen ilahduttaakseni elämäni rakkaita – tärkeän tapahtuman kunniaksi, helpottaakseni toisen kuormaa tai kasatakseni läheiset yhteen. Tällä kertaa sain @saraollila’n ekaa kertaa kylään uuteen kotiini ja vietettiin iltapäivä yhdessä ensin leipoen ja sitten herkutellen. Nappaa ihanan vohvelikakun resepti talteen stoorista!

Copyright © 2022 Annika Ollila • Design by LuxiBee