Annika Ollila

  • Home
  • Contact
  • Categories
    • Ajatuksia
    • Lifestyle
    • Lookbook
    • Matkailu
  • Archives
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • Facebook
    • Instagram

Ajatuksia, Lifestyle • 26 maaliskuun, 2018

Luurin läpi: viikko 12

1. Luka piti mulle sinnikkäästi seuraa sängyn pohjalla sairastaessani. Jossain vaiheessa aloin tuntea vähän kurjaa mieltä siitä, etten päässyt touhuamaan sen kanssa normaaliin tapaan ja ulkoilukin jäi puolikuntoisuuden vuoksi vähäisemmäksi, mutta onneksi se kesti vähän tylsemmätkin päivät oikein hienosti. <3

2. Ramenlounaalla Hietsun kauppahallissa. Höyryävän kuuma keitto on parasta mahdollista ruokaa kirpeän kylmään (kevät)talvipäivään.

3. Alkuviikosta kokkasin itselleni ehkä elämäni ensimmäisen onnistuneen vuohenjuustosalaatin! Oon joskus aiemmin yrittänyt paistella vuohenjuustokiekkoja vähän vaihtelevalla menestyksellä, mutta tällä kertaa onnistuin lähes täydellisesti. Levy suhteellisen kuumalle, leivinpaperin pala vuohenjuustokiekkojen alle ja muutaman minuutin paisto per puoli, niin lopputuloksesta tulee juuri sellainen kuin pitääkin. Seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla tehdä vuohenjuuston kaveriksi jonkun punajuuriviritelmän, sillä ne on yhdessä tosi herkullinen kombo.

4. Meidän työhuone Kruununhaassa on ihanassa vanhassa rakennuksessa, jossa rappukäytävätkin näyttää tältä. En oo päässyt sinne sattuneista syistä tässä kuussa kovin ahkerasti, mutta jatko menee toivottavasti vähän paremmalla menestyksellä.

 

1. Lähetin tämän kuvan vastaukseksi poikaystävälle, joka kysyi vointiani kesken päivän. Nyrpeästä ilmeestä päätellen en voinut erityisen hyvin. 😀

2. Auringon oranssiksi värjäämien rakennusten ja kirkkaansinisen taivaan yhdistelmä tekee mut vaan niin onnelliseksi, aina uudelleen ja uudelleen. Simppeli näky, mutta välillä kuitenkin niin harvinaisuus.

3. Se ihana kasvissosekeitto vuohenjuustolla, josta mainitsinkin ohimennen muutama postaus takaperin! 1 bataatti, 2 porkkanaa, 2 punasipulia, 2 perunaa, pala inkivääriä, muutama valkosipulinkynsi, creme fraichea tai ruokakermaa, kasvisliemikuutio, tryffeliöljyä sekä suolaa ja pippuria. Kypsennä vihannekset, heitä kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta blenderiin, lorauta sopivasti keitinvettä mukaan ja surauta kaikki soseeksi. Annostele keitto lautaselle, lisää loraus tryffeliöljyä sekä kourallinen leipäkuutioita (mulla oli oliiviöljyssä paistettua kauraleipää) päälle ja voilá! Vaikka kasvissosekeitot ei olisikaan yleensä sun suurinta herkkua, niin tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla.

4. Vähän normaalista poikkeavampi kuvaus-setuppi! Lakanoista tehty maja, tyynykasa ja videotykin heijastamat värikkäät kesäkuvat – niistä oli esimerkiksi tämän postauksen kuvat tehty.

 

1. Muistatteko meidän pikkuruisen bonsaipuun, joka oli kuukausikaupalla pelkkä yksinäinen risu ruukussaan? Se aiheutti talvehtimisvaiheessaan vieraissa monet naurut, mutten suostunut heittämään sitä menemään ja onneksi en tehnytkään niin, sillä se on alkanut vihdoinkin kukkimaan. Oksat on edelleen vähän pölyn peitossa, mutta uusia lehtiä pukkaa esiin harva se päivä ja pian se on taas täydessä loistossaan. Hyvä esimerkki siitä, ettei koskaan kannata luovuttaa, vaikka tilanne ehtisikin näyttää jossain vaiheessa tosi huonolta. <3

2. Päivä, jona tuntui ensimmäistä kertaa kunnon keväältä. Aurinko lämmitti kasvoja, ulkona tuoksui kevät (enkä tarkoita nyt koirankakkaa…) ja lenkkitakiksi valikoitui ensimmäistä kertaa astetta kevyempi rotsi, joka tuntui sekin melkein turhan lämpimältä. Sieltä se alkaa pikkuhiljaa puskemaan!

3. Käytiin lauantaina juhlan kunniaksi illallisella suosikkisushipaikassamme, jossa ei oltu käyty tänä vuonna vielä kertaakaan ja ruoka oli juuri niin hyvää kuin muistelinkin.

4. Eräänä iltapäivänä Luka jäi lenkiltä tullessamme tuijottamaan kaihoisasti rappukäytävän ikkunasta puistoon, jossa näkyi vielä vastamoikatun koirakaverin rallit. Tää oli musta jotenkin niin sympaattinen näky!

5

10 kommenttia

Related Posts

Pysäyttäisin ajan nyt
Back in business
Ihana ruokaretriitti
Luurin läpi: viikko 13
Next Post:
Vastaukset kysymyksiin: osa 6
Previous Post:
Nämä ilahduttaa juuri nyt

Kommentit

  1. Rena sanoo

    26 maaliskuun, 2018 15:44

    I’m always fascinated about your yummy food!
    xx from Bavaria/Germany, Rena

    Vastaa
  2. ellie sanoo

    26 maaliskuun, 2018 17:37

    Kiva postaus taas jälleen kerran! 🙂 Missä vaiheessa heität vuohenjuuston mukaan tohon kasvissosekeittoon, kun siitä ei ollut mainintaa ohjeessa?

    Vastaa
    • Annika sanoo

      26 maaliskuun, 2018 17:56

      Siinä vaiheessa, kun kaikki ainekset laitetaan sekaisin 🙂 Sekoitan ensin vihannekset soseeksi ja joko heitän juuston heti perään tai kaadan soseen takaisin kattilaan ja ”sulatan” juuston sen joukkoon sekoittamalla. Tietty sen voi halutessaan murustaakkin sekaan, mut mä tykkään, että keiton koostumus on kauttaaltaan ”tasainen” ilman erillisiä juustonpaloja!

      Vastaa
      • ellie sanoo

        27 maaliskuun, 2018 09:00

        Kiitos vastauksesta! 🙂

  3. Nimetön sanoo

    26 maaliskuun, 2018 18:57

    Miten kastelet tota varjoviikunaa/bonsaita? Ja onks se kovin valoisassa paikassa? ? mun raasussa on ollu kolme lehteä sitten syksyn

    Vastaa
    • Annika sanoo

      26 maaliskuun, 2018 19:39

      Kastellaan sitä aina silloin, kun sen multa on kuivunut, eli muutaman kerran viikossa! Talvella kasteluväli oli harvempi, ehkä noin kerran viikossa. Ja meillä se on tosiaan tossa ikkunalaudalla, joka on suhteellisen valoisa paikka, mutta kuitenkin esim. auringonpaisteelta vapaa. Tsemppiä sunkin reppanalle, eiköhän sekin herää pian uuteen kevääseen! 😉

      Vastaa
  4. Aino sanoo

    26 maaliskuun, 2018 21:39

    Suosittelen punajuuri-vuohenjuustosalaattiin: tuore punajuuri paloiksi, ja ”marinoi” (en keksi parempaa sanaa :D) ne palat sekotuksessa, jossa on öljyä, hunajaa, valkosipulia, timjamia ja rosmariinia. Sitten paahda uunissa. Maistuu ihan taivaalliselle vuohenjuuston kanssa! 🙂 Ite en yleensä laita punajuuren ja vuohenjuuston lisäks salaattipohjaks muuta, kuin pinaattia ja rucolaa, mutta se nyt on makukysymys.

    Vastaa
    • Annika sanoo

      26 maaliskuun, 2018 21:56

      Hei kiitos, just jotain tollasta punajuurihommelia kaipasinkin! Oon joskus syönyt vastaavan jossain ravintolassa ja se oli niin hyvää, että muistelen sitä vielä tänäkin päivänä 😀

      Vastaa
  5. xod sanoo

    28 maaliskuun, 2018 15:46

    Tossa keiton ohjeessa ei mainittu vuohenjuustoa? 😀 Paljonko sitä laitetaan? Ihan raakana vaan?

    Vastaa
    • Annika sanoo

      28 maaliskuun, 2018 16:43

      Haha, voi hemmetti – ei sen olennaisempi osa kuitenkaan… Mä oon laittanut kolmisen kiekkoa ja tosiaan kypsentämättömänä – murustan ne sekaan vihannesten soseuttamisen jälkeen!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Search

Follow on Instagram

Copyright © 2025 Annika Ollila • Design by LuxiBee

Copyright © 2025 · Muse / Genesis Framework · WordPress · Kirjaudu sisään