title image

23 x Berliini

23 x Berliini

 

 

 

 

 

Meidän väliaikainen kotitalo Neuköllnissä. Bongattiin Airbnb:stä mitä sympaattisin kämppä ja vaikka alunperin oltiinkin mietitty vähän muita sijainteja, niin matkan aikana kävi ilmi, ettei oltaisi voitu paremmin valita – katu itsessään oli ihanan hiljainen muutamia öisin kolistelevia rekkoja lukuunottamatta, mutta heti nurkan takaa löytyi pitkä liuta toinen toistaan parempia ravintoloita sekä viihtyisiä pikkubaareja. Toi oven yläpuolella oleva pikkuruinen parvekekin oli meidän!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matkaseuralaiseni Jenni. <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meidän kämppä oli ihana, mutta samaan aikaan myös ihan pirun kuuma. Aina kotiin tullessa mentiin heti ensimmäisenä avaamaan jokaisen huoneen ikkunat sepposen selälleen ja vedettiin koivet kohti kattoa helleturvotuksen vähentämisen toivossa (joka kuulostaa muuten ihan #vainmummelijutut -meiningiltä). Eräänä päivänä löydettiin komerosta minikokoinen tuuletin, joka asetettiin tasavertaisuuden vuoksi keskelle sänkymme päätyä ja laitteen heppoisuudesta huolimatta sen jälkeiset yöt oli huomattavasti helpompia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiedättekö ne lomat, jotka koostuu pääasiassa syömisestä ja sen pohtimisesta, että mitäköhän sitä söisikään seuraavaksi? No, tää oli juuri sellainen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neukölln Arcaden -kauppakeskuksen katolla sijaitseva upeilla näköaloilla varustettu Klunkerkranich -kattoterassi on turistien lisäksi myös paikallisten suuressa suosiossa. Paikka on kiva hengailumesta sekä päivisin että iltaisin ja kello neljän jälkeen sisäänpääsymaksu on n. 3-5 euroa. Ensimmäisen kerran paikalle sattuessamme käynnissä oli Neuvostoliiton ja Japanin 60-luvun musiikin ilta (joka oli juuri yhtä mielenkiintoinen kuin miltä se kuulostaakin), seuraavalla kerralla vuorossa oli rentoa teknoa. Täällä kannattaa ehdottomasti piipahtaa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se suosikkimekkoni, josta mainitsin muutaman päivän takaisessa postauksessa. Oon käyttänyt tota kesän aikana kymmeniä ja edelleen kymmeniä kertoja, mutta vasta nyt sain siitä kunnollisen kuvan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaikki nää taivaalliset ravintolat herkkuruokineen löytyi ihan meidän kodin vierestä! Vasemmalla Baby Burrito, oikealla puolestaan italialainen Monella. Jälkimmäisessä söin yhden elämäni herkullisimmista pizzoista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eräänä aamupäivänä olin kuvaamassa Jenniä tuossa kotikadullamme, kun pieni sympaattinen pappa käveli rollaattorinsa kanssa tien yli. Yhteistä kieltä ei yrityksistä huolimatta löytynyt, mutta elekieli antoi ymmärtää, että papparainen halusi mukaan kuvaan. Hän köpötteli rauhallisesti viemään rollaattorinsa tien toiselle puolelle, nappasi kävelykeppinsä mukaan matkaan ja saapui pian luoksemme poseeraamaan leveä virnistys naamalla. Kuvaushetken päätteeksi hän otti Jennin kädestä kiinni, antoi kämmenselälle kevyen suudelman ja toivotti meille saksaksi hyvää päivänjatkoa ennen matkansa jatkamista. Niin söpö kohtaaminen, joka jaksoi hymyilyttää pitkään!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Syötiin yksi herkullisimmista aamiaisistamme pikkuruisessa Two Planets -kahvilassa. Puolen päivän maissa paikalle päästyämme saatiin kuulla, että kaikki paikan leivät oli myyty juuri äsken loppuun, mutta jäätiin odottelemaan pian saapuvaa uutta toimitusta ja onneksi tehtiin niin, sillä toi lautasellinen oli täysin sen arvoinen. Myös sekä George Clooney -niminen smoothie että green juice oli nappivalintoja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juteltiin reissussa siitä, kuinka meistä ei oo koko ystävyytemme ajalta kuin yksi hassu yhteiskuva ja sekin on rakeinen selfie ihan liian monen vuoden takaa. Heti samana iltana bongattiin (kahden viinipullon kumoamisen jälkeen) kunnon old school-valokuvakoppi, jota ei yksinkertaisesti voitu ohittaa ja käytiin nappaamassa meistä yhteiskuvia jopa kaksin kappalein. Kone oli niin vanha, ettei se ilmoittanut kuvan räpsäisemisestä millään tapaa ja se olikin ehkä suurin syy sille, miksi näistä tuli niin ihanan aitoja. Noi vasemmanpuoleisen liuskan keskimmäiset kuvat on ihan mielettömiä. <3

 

Ensi kertaan, ihana Berliini!

 

 

 

 

 

11 Comments
 • August 6, 2018

  Wow, I see you really enjoyed Germany!
  xx from Bavaria/Germany, Rena

 • Anonymous
  Reply
  August 6, 2018

  Toi ihana keltainen reppu! Saanko kysyä että mistä on löytynyt?:)

 • Anonymous
  Reply
  August 6, 2018

  Aivan ihania kuvia ja tuo papparainen, kuinka hellyyttävä :””)

  Off topic (tai ei ihan niinkään, kun näitä kuvia ihastelin), mitä objektiivia käytät? :)

 • Mona
  Reply
  August 6, 2018

  Ihana, suloinen pappa! <3<3 Tuli niin hymy huulille tästä tarinasta, ja ihan kuvan saitkin napattua.

 • Iris
  Reply
  August 7, 2018

  Mikä Euroopan kaupunki on jäänyt sulle parhaana lomakohteena mieleen? :) Äkkilähtö neljäksi päiväksi mielessä, mutta valinnanvaikeus iskee. Kriteereinä shoppailumahdollisuudet ja kauniit värikkäät talot ja pienet kujat!

 • August 8, 2018

  Kiitos muru niin ihanasta matkaseurasta! <3

Leave a Comment: