title image

Heinäkuun parhaat

Heinäkuun parhaat

 

 

 

 

 

Podcast: Nonsense by Alexa ja Linda on varmat naurut takaavaa taustahelinää kävelylle tai vaikkapa siivouksen ajaksi. Kovin moni vastaava ei jaksa kiinnostaa, mutta tästä en jätä jaksoakaan väliin. Jos ette oo vielä tutustunut tohon ja kaipaatte elämäänne jotain helppoa kuunneltavaa (joka muuten kuulostaa siltä, kuin olisit mukana ystävysten keskustelussa), niin tää on the juttu!

 

Sarja: Blacklist, löytyy Netflixistä. Päätettiin käydä paljon suosituksia saaneen sarjan kimppuun vihdoin, kun kaikki muu alkoi olla läpikäytynä ja ahkerankin katsomisen jälkeen sitä on jäljellä vielä montakymmentä tuntia. Parasta on hyvät sarjat, joissa on oikeesti kunnolla katsottavaa sen sijaan, että koko tuotanto olisi katsottu yhdessä lyhyessä illassa läpi.

 

Meikki: Originsin Ginzing Tinted Moisturizer suojakertoimella 40. Sain kyseisen tuotteen aikanaan testiin ja tykästyin siihen niin, että oon sittemmin hankkinut jo kaksi uutta samanlaista. En käytä näin kesäisin lainkaan meikkivoidetta, vaan levitän kasvoille edellämainittua kosteusvoidetta, sipaisen nenänpieliin sekä silmänalusiin hieman peitevoidetta ja lisään vielä lopuksi vähän aurinkopuuteria ja/tai poskipunaa. Kevyen raikas kesälookki, joka toimii aina.

 

Ihotuote: Kasvoille tarkoitettu kosteussumute, jota voi suihkia huoletta meikinkin päälle raikastamaan kesämenojen kuivattamaa ihoa. Kaapista löytyy muutamakin vastaavanlainen tuote (näitä tuntuu alkaneen ilmestymään eri merkeille kuin sieniä sateella), joista suosikkini on L’Occitanen Fresh Moisturizing Mist.

 

Biisi: Disclosuren Ultimatum. Yksi kappaleista, joka tulee varmasti muistuttamaan kuluneesta kesästä pitkään. (Ja joka soi Bassoradiolla nykyään joka ikinen kerta radion avatessani.)

 

Ruoka: Mikä vaan ulkona syöty. Lähipuistoon roudatut lounasvermeet, teltan pystyttämisen jälkeen valmistettu retkiruoka tai herkullinen annos suosikkiravintolan terassilla – kaikki maistuu vähintään tuplasti paremmalta, kun syöminen tapahtuu pihalla.

 

Herkku: Amppari! Tänä vuonna mehujäät on menneet helleinfernon vuoksi heittämällä kermajäätelöiden ohi ja pakastimestamme löytyykin aina laatikollinen Amppareita. Se vaaleanpunainen osa on ihan taivaallisen hyvää, mutta kirpeämpi keltainen täydentää sitä juuri sopivasti.

 

Juoma: Passionhedelmän makuinen Rubicon -limu. En juo kamalasti limsoja, mutta tätä voisin litkiä valehtelematta litroittain ja aina läheisessä Aasia-kaupassa käydessämme ostoskoriin onkin pakko napata vähintään muutama tölkki. Mun Redbull -riippuvuus on tätä menoa pian Rubicon -riippuvuus, mutta kumpikohan olisi pienempi paha…

 

Esine: Suuri tornituuletin, jonka olemassaolosta oon ollut viimeisen viikon aikana erityisen kiitollinen. Tuulettimeen liittyy muuten huvittava tarina: 6-vuotias pikkusiskoni oli muutama vuosi takaperin myymässä mulle viiden euron arvalla voittamaansa tuuletinta kahden euron kolikolla. Yritin varmistella tulevalta bisnesnaiselta, että ootkohan nyt kuitenkaan tästä ihan varma, mutta diili oli hänen mielestään juuri hyvä. Maksoin siskolle lopulta kympin – joskin niillä kahden euron kolikoilla, joiden suurempi lukumäärä tuntui lapsesta tärkeämmältä kuin yksi ainoa seteli – ja vaikka viime kesänä en joutunut purkamaan sitä paketistaan kertaakaan, niin tänä vuonna se on tullut kahta kovempaan käyttöön.

 

Kirja: Laura Mannisen Kaikki Anteeksi. Ostin tänä kesänä BookBeat -sovelluksen pitkän tauon jälkeen ja kirjojenkulutukseni kasvoi sen myötä eksponentiaalisesti. Kuulokkeista pauhaava musiikki on vaihtunut yhä useammin äänikirjaan ja raitiovaunumatkatkin tulee käytettyä e-kirjan lukemiseen. Kiinnostavien kirjojen listani pitenee tasaiseen tahtiin ja seuraavaksi ajattelin laittaa kuunteluun Mark Mansonin kirkuvanoranssin The Subtle Art of Not Giving a F*ckin.

 

Vaate: Keväällä hankkimani vihreä kukkamekko, josta on tullut kuukausien kuluessa varsinainen turvavaate – vedän sen päälle niinä hetkinä, jolloin en keksi mitään päällepantavaa ja myös niinä, jolloin haluan tuntea itseni nätiksi. Vierastin aluksi sen avonaisuutta, sillä en oo tottunut pitämään kovin antavia yläosia, mutta hihat ja pitkä helma tasapainottaa avonaista kaula-aukkoa sopivasti.

 

Moka: Vaihdan aina tiistaisin uudet Invisalign -muotit suuhuni ja niin tein tälläkin viikolla. Päivä oli reissustapaluun vuoksi kiireinen ja ohjelmassa oli deadlinen lisäksi muunmuassa eläinlääkärikäynti. Mentiin Na’am Kitcheniin pikaiselle lounaalle, jonka ajaksi laitoin raudat servetin väliin kuljetuskotelon unohduttua kotiin. Ruokailun jälkeen lähdettiin tukka putkella Vantaalla sijaitsevalle eläinlääkäriasemalle ja perillä huomasin, että laukustani löytyikin vain alamuotti ylähampaiden muotin loistaessa poissaolollaan. Yritin etsiä puuttuvaa muottia joka paikasta tuloksetta ja lopulta jouduin hyväksymään sen, että olin epähuomiossa heittänyt sen ravintolan roskikseen. Note to self: älä enää ikinä käytä servettiä rautojen väliaikaisena säilytyspaikkana, vaan muista kantaa muoteille tarkoitettua koteloa aina mukana.

 

Paikka: Laakea kallio veden äärellä, mielellään mahdollisimman hiljaisella sijainnilla. Ei oo sen voittanutta.

 

Hetki: Toinen aamumme Norjassa. Heräsin kuudelta silmälappujen alta pilkistävään auringonpaisteeseen, vedin joka-aamuisen puhelimenselailuhetken sijaan hupparin samantien päälle ja astuin teltasta kirpeän raikkaaseen ulkoilmaan. Lähdin Lukan kanssa käppäilemään muutaman metrin päässä sijaitsevalle valkohiekkaiselle rannalle auringon paistaessa siniseltä taivaalta, kun ympärillä oli hipihiljaista, eikä missään ollut ristinsielua. Viileästä säästä huolimatta koko kropan valtasi lämmin onnellisuudentunne, enkä voinut kuin ajatella, että tätä haluan elämääni lisää.

 

Tunne: Vapaus. Tää kesä on ollut monestakin syystä elämäni parhaimmistoa, mutta osasyy siihen on ollut tietynlainen rauhallinen vapaudentunne. Kuten aikaisemminkin kirjoitin, niin elämäni ensimmäisen kesäloman pito oli parhaita päätöksiä aikoihin ja sen ansiosta oon onnistunut irtaantumaan arjen stressistä ihan uudenlaisella tavalla. Toivon, että pystyn säilyttämään edes osan tästä seesteisyydestä vielä syksynkin tullen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 Comments
 • Sanna
  Reply
  July 30, 2018

  Viaplayssa näkyy Blacklistin kutostuottarikin, vai onkohan se viimeisin 6.,enivei siellä on se näkynyt kun se ei Netflixissä ollut. Kaikki on katsottu ja vaikka se välillä junnaa paikallaan, on se silti hyvä sarja :)

 • Julia
  Reply
  July 30, 2018

  Heippa! Tulikin tästä postauksesta mieleen, että onkohan Invisalign-oikomiseen tulossa mitään alennuskoodia lukijoille? :)

 • Meri
  Reply
  July 31, 2018

  Moi, millä olet muokannut sun kuvat? Ja instagramissa mitä filtteriä käytät kun kuvasta tulee ns vanhanaikainen? Kiitos jo etukäteen vastauksesta !:)

 • xod
  Reply
  August 1, 2018

  oot ihana <3

 • Satu
  Reply
  August 2, 2018

  Hei, mistä on ihana kukkamekko hankittu? :)

Leave a Comment: