1. Sininen taivas meinasi pitkien sateiden jälkeen kauanodotettua roadtrip -päivää! Tää on jostain selittämättömästä syystä yksi mun suosikkikuvistani tuolta reissulta.
2. Valkoiset leveät farkut ei oo välttämättä vaatekappale, jonka olisin kuvitellut vuosia sitten ihan ensimmäisenä päälleni, mutta siinä ne nyt olla möllöttää. Pöksyt on H&M:n!
3. <3
4. Lounas Burger Barissa. Hampparit näytti mielestäni vähän paremmalta kuin maistui, mutta antaisin niille ehkä 3/5.
1. Jos tämä tässä olisi mun terassi ja näkymätkin olisi yhtä vehreät, niin viettäisin luultavasti suurimman osan ajastani tuossa tismalleen samassa spotissa istuskellen.
2. & 3. Viimeisen iltamme kunniaksi käytiin illallisella Vanhankaupungin tunnelmallisessa Casa Tuassa. Siellä on (ilmeisesti aina) ennen kello 19:ää sellainen tarjous, jossa 2 x alkupala, 2 x pääruoka ja viinipullo on yhteensä n. 60 euroa. Suosittelut ainakin lohitatakille sekä kuvassakin näkyville tortellineille voi-salvia -kastikkeessa!
4. Kuva ei tee oikeutta tälle herkulliselle passionhedelmädrinkille, joka oli ehkä suurin koskaan juomani. Yksi tollainen onkin itseasiassa muutaman tavallisen juoman kokoinen. 😀
1. Käytiin kahdestaan illallisella Moshissa. Valittiin yhdeksi alkupalaksi hummeri-avokado-mango -”salaatti”, joka oli liioittelematta yksi parhaista koskaan syömistäni ruuista. Oisin voinut vetää sitä varmaan sangollisen.
2. Espanjan-reissu nosti mun keväänodotuksen ihan uusiin sfääreihin… Pian se on toivottavasti täällä meilläkin.
3. Viimeisenä aamuna lentokentälle huristellessamme sää antoi (tietenkin) parastaan: taivaalla ei ollut pilven pilveä ja oranssi auringonnousu värjäsi maisemat lämpimän sävyisiksi. Ensi kertaan, Marbella!
4. Tää oli ensimmäinen aamu kotona. <3 Meidän kotiinpääsy venähti myöhästyneen lennon ja kaiken maailman käytännönongelmien vuoksi sen verran, että Lukan haettuamme päästiin perille kotiin vasta myöhään illalla. Oltiin molemmat niin uupuneita, että kaaduttiin samantien sänkyyn ja nukuttiin reilun 12 tunnin yöunet.
1. Ensimmäisiä kotiruokakokkailuja: arkiruokasuosikiksemme muodostunut gnocchivuoka, johon tulee tuoregnoccheja (perunasta – ei sitä simpukan muotoisia pastaa!), jauhelihaa, puna- ja valkosipulia, kaksi purkkia tomaattimurskaa, basilikaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, parmesaania, mozzarellaa ja mausteita (suola, pippuri sekä hunaja). Pilko ainekset, kypsennä gnocchit sekä jauheliha ja sipulit, sekoita kaikki mozzarellaa lukuunottamatta vuokaan ja paista 200 asteisen uunin alatasolla n. 25 minuuttia. Lisää sen jälkeen päälle mozzarellasiivut ja paista vielä muutama minuutti. Valmista!
2. Meidän uusi makkari. Enemmän kuvia siitä löytyy täältä!
3. Long time, no see…
4. Mun helpoista helpoin lounasvakkari: tomaatti-mozzarella -täytteiset tortellinit, puolikas rasiallinen kirsikkatomaatteja ja päälle mustapippuria sekä reilusti parmesaaniraastetta. Yleensä tykkään laittaa noiden päälle vielä pestoa (Lidlin tuorepesto <3) tuomaan vähän lisää makua, mutta sen ollessa loppu ilmankin pärjää hyvin.
1. Mun työnurkkaus, johon halusin mahdollisimman paljon vihreää. Kasvit tuo mun mielestä sisustukseen tosi paljon ”kotoisuutta” ja sen vuoksi meiltä löytyykin niitä vaikka millä mitalla. Peikonlehden ”betoniruukku” on Plantagenista ostettu!
2. Vitamin Wellin illallisella Rosterissa, jossa söin esimerkiksi ensimmäisen mustekalanlonkeroni ikinä.
3. Well hello there!
4. Kaksi juttua on jäänyt viime aikoina pahasti paitsioon: meidän keittiönpöytä (syödään nykyään lähes poikkeuksetta olkkarissa telkkarin ääressä, vaikka tähän muuttaessamme vannottiinkin välttävämme sen tapahtumista :-D) sekä aamiaiset. Sen vuoksi päätettiin eräänä aamuna yhdistää molemmat ja tein meille pitkästä aikaa aamupalan keittiönpöydän ääreen.
1. Perjantaipizzalla Tenhossa! Kävi tosin niin, että olin juuri syömässä tosi myöhään venähtänyttä lounastani kotona, kun kaveri laittoi viestiä, että lähdetäänkö extempore pizzalle. Jos viesti olisi tullut edes kymmenen minuuttia aiemmin, niin olisin ollut enemmän kuin valmis syömään, mutta nyt tyydyin vaan viinilasilliseen.
2. Kevätfiilistä lauantaina Kaivarissa.
3. & 4. Vuoden ensimmäiset terassikaakaot ja -pullat Mattolaiturilla. Aurinko lämmitti jo niin kovasti, että hymy ei meinannut ottaa hyytyäkseen! Vähän myöhemmin aurinko meni tosin piiloon ja viimakin oli kaikkea muuta kuin keväinen, mutta mieli oli jo silti tiukasti tulevissa kevätkuukausissa.
1. Lähdettiin perjantaina pyörähtämään ulkona ja lopulta pienestä pyörähdyksestä tulikin vähän pidemmän kaavan reissu…
2. Yöunet jäi aika paljonkin normaalia vähäisimmiksi ja se tuntui sunnuntaina, mutta meillä oli niin hauska ilta, etten jaksanut murehtia väsymystä. Ensin mulle meinasi iskeä kunnon morkkis yhden päivän ”tuhlaamisesta”, mutta lopulta sain järkeä päähäni ja ajattelin, että käyn ulkona nykyään niin harvoin, ettei yksi valvottu yö kaada mun elämää. Tässä ehtii käydä taas vaikka kuinka monta seuraavaa viikonloppua kymmeneltä nukkumaan.
3. Lounaskeitoilla Momotokossa. Päädyttiin Fredalle vasta avattuun ravintolaan, josta saa muuten ravintolan sovelluksen lataamalla -25% alennusta ruuista! Tarjous oli voimassa muistaakseni tämän kuun loppuun saakka.
4. Väsähtänyt sunnuntainaama vaati vähän ekstrahellyyttä, joten iskin kasvoilleni tollaisen ekstrakosteuttavan naamion (jonka ulkonäköä Luka ei kauheesti arvostanut). Sheet maskit on niin mun makuun!
1
Rena sanoo
The food you had looks so yummy!
xx from Bavaria/Germany, Rena
Annika sanoo
🙂
Nea sanoo
Mistä noita tortillineja saa ostettua/onko mitä merkkiä? ? heräs kiinnostus!
Annika sanoo
Oikeestaan mistä vaan saa, mut mä ostan yleensä noita Lidlin omia! Ne on sellaisessa punaisessa pussissa. Oon tykänny noista kaikkein eniten, vaikka useita onkin tullut maisteltua 🙂
xod sanoo
Vinkkinä että Pirkan vastaavat on kans tosi hyviä! 🙂 Saa kaikista peruskaupoista melkeenpä
Nimetön sanoo
Kysyinkin jo edellisessä postauksessa, muttei tainnut tulla läpi:> mistä on toi ihana ohuen näköinen vihreä takki? Selfie jossa arskat päässä
Annika sanoo
Kommentti tuli kyllä läpi, mutta se oli edellisen postauksen sijaan perjantaisessa postauksessa (https://www.annikaollila.fi/2018/03/viikonlopputapinoissa/#comments) 🙂 Takki on Odd Mollylta.
Sannii sanoo
Pakko korjata alalla työskennelleenä, että palmuvehkalta betoniruukussa oleva kasvi ei näytä, vaan ennemminkin peikonlehdeltä =) kiva postaus (taas) <3
Annika sanoo
Kiitti korjauksesta, meni nimet sekaisin! Toi on tosiaan peikonlehti ja viereiseltä pöydältä löytyy sitten se mitä ilmeisimmin ajatuksissa ollut palmuvehka 😀
Kiira sanoo
Nappaa ens kerralla K-Kaupasta Pirkan tomaatti-mozzarellaraviolipaketti. You wont look back, vannon!
Annika sanoo
Haha, kiitti vinkistä! Mä käyn yleensä Lidlissä, kun meidän lähi-K on niin pirun kallis, mutta pidän vinkin silti mielessä <:
Carina sanoo
WOW! I love the pictures!
Annika sanoo
Thanks!
Sanni sanoo
Millaisen tatuoinnin otit – ja voisitko joskus näyttää sun tatuointeja tarkemmin tai ainakin jotain lemppareita niistä? 🙂
Annika sanoo
En valitettavasti usko, että tuun koskaan esittelemään niitä täällä sen tarkemmin… 🙂
Jasmine sanoo
Onko sulla tarkempaa reseptiä tuohon gnoccivuokaan? Esim että kuinka paljon gnoccia yms tarvitsee?:)
Annika sanoo
Paketillinen (tai miksei vaikkapa 1,5 paketillista) gnoccheja, paketillinen jauhelihaa, 2 tölkkiä tomaattimurskaa, 1 pallo mozzarellaa jne. 🙂 Ei oo mitään sen tarkempia ohjeita!
Tytti sanoo
Mistä oot ostanu noi sun hm valkoset farkut. Onko ne ihan Helsingin Hmltä? 🙂