title image

334 päivän projekti

334 päivän projekti


 

 

 

Kaupallinen yhteistyö: Ellos

 

 

334 päivää – ei yhtään enempää, eikä yhtään vähempää. Se on aika, joka meillä kesti saada makuuhuoneestamme oikea, viihtyisä huone epämääräiseltä varastotilalta näyttävän väliaikaiskaaoksen sijaan. Aikamoista.

 

Mä oon tunnetusti tyyppi, joka ei turhia kiirehdi. Välttämättömyydet on hyvä olla kunnossa, mutta pelkkää elämänlaadun parannusta tuovien asioiden hoitaminen ottaa lähes poikkeuksetta oman aikansa, sillä jokapäiväinen elämä ei oo varsinaisesti niistä kiinni ja meidän makkari oli yksi sellaisista projekteista. Melkein vuoden ajan se oli huone, jossa käytiin ainoastaan pukemassa sekä tietenkin nukkumassa. Sängyn lisäksi sieltä löytyi yöpöydän virkaa toimittava keittiöjakkara, ylitsepursuavan täyteen ängetty vaaterekki, satunnaisia pusseja sekä nyssyköitä ja jo vakiopaikalleen juurtuneet Ikea-kassit täynnä kirppiskeikkaa odottelevia vaatteita. Maton paikan oli täyttänyt yksi pikkuruinen talja, jotta varpaat ei jäätyneet sängystä noustessa ja puolipuhtaiden vaatteiden (tiedätte varmaan ne, jotka ei oo tarpeeksi puhtaita kaappiin laitettavaksi, mutta joiden paikka ei oo vielä pyykkikorissakaan?) röykkiöt oli vallannut oli vallannut suurinpiirtein kaiken muun vapaan läänin. Vuoden vaihtuessa otin kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja päätin, että nyt on aika jättää hurjat hukkaneliöt taakse ja tehdä makuuhuoneesta osa meidän kotia. Sellainen kodikas osa, jossa viihtyy muutenkin kuin pakosta ja jonka kehtaa esitellä myös vieraiden ilmestyessä tupatarkastukselle.

 

Ja nyt se on vihdoinkin sellainen! Saanen esitellä: uusin suosikkiosani kodistamme.

 

 

 

 

 

 

 

Heti oven vasemmalle puolelle avautuvaa seinää koristaa kolme symmetristä hyllyä sekä punottu seinäkoriste. Halusin seinille tällä kertaa vähän jotain muutakin kuin niitä ainaisia tauluja ja nää sopi tuohon mielestäni kuin nakutettu! Toi roikkuva muratti tuo mukaan myös kivaa syvyyttä ja no, vihreä nyt piristää yleensäkin huonetta kuin huonetta.

 

Psst! Koska ei viitsitty tehdä seinään reikiä, niin päädyttiin ripustamaan kaikki härpäkkeet muovisilla koukuilla, jotka kiinnitetään pintaan jämäkällä tarralla. Ne oli musta tosi helppo ratkaisu ja vaikuttaa (ainakin toistaiseksi) myös hyvin kestäviltä. Toivotaan, että muratit ei oo ihan heti lattialla. :-D

 

 

 

 

 

 

 

Toiselle seinälle ripustettiin puolestaan muutama koristeskeittilauta, jotta sisustuksessa on myös ripaus jotain poikaystävänkin omaa. Kyseisten dekkien design on onnekseni jopa harvinaisen silmäämiellyttävä ja alun epäröinnistäni huolimatta noi sopii tohon sängyn päälle tosi nätisti.

 

 

 

 

 

 

 

Senkin päältä löytyy juuri nyt kaikkein rakkain ja pitkäikäisin kasvini, pari söpöä purkkia sekä elämäni ensimmäiset tuoksupuikot! Tiedättehän, kun kaikissa kodeissa on aina se oma ominaistuoksunsa? Oon pohtinut pitkään, että onkohan meidän kotona mitään vastaavaa (tai että entä jos se olisikin joku vähemmän miellyttävä tuoksu), sillä itsehän sitä harvemmin edes haistaa. Nyt otin kuitenkin ohjat omiin käsiini ja varmistin, että meidänkin kodillamme on ominaistuoksunsa ja että se tuoksu on ihana puuvillankukka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mulle yksi kodin tärkeimmistä jutuista on lähes vastustamattoman mukava sänky. Sellainen, johon tekee mieli upota hyvissä ajoin illalla ja jossa nukutut unet on vertaansa vailla. (Ja tietenkin myös sellainen, josta vastahakoisesti noustessaan haaveilee jo siitä hetkestä, kun seuraavan kerran pääsee taas pujahtamaan peiton alle.)

 

Mä pidän paksuista, lämpimistä peitoista sekä muhkeista tyynyistä, joita täytyy aina olla muutama, mutta parhaita on kuitenkin lakanat, jotka nostaa edellämainitut lähes uudelle levelille. Tilasin meille mintunvihreät puuvillaperkaalilakanat ja vaikka perkaali olikin mulle ennestään tuntematon lakanatyyppi, niin on pakko paljastaa, että nää ampaisi käyttömukavuutensa puolesta heti lakanavarastomme kärkisijoille. Rapea, joskin silti sileä, materiaali tuntuu iholla ylellisen viileältä, näyttää kauniilta ja pysyy kuulemma hyvänäkin pitkään.

 

 

 

 

 

 

 

Päiväpeitteena meillä toimii tämä, helmalakana on puolestaan tämä pellavainen vaihtoehto. Sen helman pituus on itseasiassa 45 senttiä, mutta vähän kikkailemalla sen sai asettumaan nätisti myös meidän tavallista matalampaan sänkyyn.

 

 

 

 

 

 

 

Lasiovinen senkki on sekin alunperin Ellokselta tilattu, mutta se ei liittynyt tähän kampanjaan mitenkään. Se on vielä toistaiseksi tyhjillään, sillä täytyy ensin vähän miettiä miten sen sisällön saisi täytettyä ilman, että lopputuloksena olisi epäsiisti sekamelska…

 

Ellos on ollut jo vuosikausia suosikkinettikauppojani sisustuksen suhteen ja sieltä onkin tullut hankittua aikojen saatossa niin sohvapöytiä, vaaterekkejä ja jalkalamppuja kuin pienempiäkin sisustusjuttuja. Mun ei-niin-harvinaista ajanvietettä on käydä selailemassa sieltä löytyviä kalusteita ilman mitään ostoagendaa ja haaveilla, miten niitä voisi mahdollisesti käyttää tulevaisuuden asuntojen sisustuksissa. Ikkunashoppailua parhaimmassa muodossaan!

 

 

 

 

 

 

 

Yksi meidän makuuhuoneen parhaista jutuista on se, että mullakin on nyt ihan ihkaoma työpiste. Tähän asti oon työskennellyt vaihtelevasti niin keittiönpöydän ääressä, sohvalla röhnöttäen kuin poikaystävänkin tietokonepöydällä sen ollessa vapaana ja se on menetellyt, mutta ongelmallisia on ollut etenkin ne päivät, jolloin en ookkaan yksin kotona. Silloin mun on täytynyt sulkeutua makkarin rauhaan kirjoittamaan ja koska huoneen ainoita kalusteita on ollut sänky, niin sen vähäisenkin ergonomian on saanut unohtaa.

 

Nyt mulla on viimein oma pikkuruinen, kasveilla kehystetty, työpiste, joka sopii tuohon nurkkaan kuin nenä päähän ja oon siitä superinnoissani! Ei oo tainnut mennä vielä päivääkään, jolloin en olisi istunut sen ääressä näpyttelemässä…

 

 

 

 

 

 

 

Sängyn toisen puolen yöpöydän virkaa toimittaa siskolta saadut kuutiohyllyt, jotka toimii samalla tukevana kasvipöytänä meidän liuska-aralialle. Toi nurkkaus näytti aiemmin vähän tyhjähköltä, mutta tollainen astetta suurempi kasvi oli siihen juuri sopiva lisäys.

 

 

 

 

 

 

 

 

Siltä näyttää juuri nyt huoneessa, jossa oon viettänyt suurimman osan menneistä päivistäni – pöydän ääressä konetta näpytellen, viltin alla makoillen, aikaansaannostani ihaillen ja jo pelkälle kunnollisen maton omistamiselle hykerrellen. Päivittelen edelleen päivittäin poikaystävälle, kuinka uudistetun huoneen myötä tuntuu melkein siltä, kuin oltaisiin yhtäkkiä muutettu täysin uuteen kotiin. Vihdoin kaikki vajaista 60 neliöstämme on oikeassa, aktiivisessa käytössä, eikä yhtäkään oo heitetty turhan takia hukkaan.

 

334 päivää se vaati (julistettakoon se henkilökohtaiseksi saamattomuusennätyksekseni), mutta nyt sisäisen kotihiireni tyytyväisyys on äärimmillään.

 

 

 

 

48 Comments
 • Emmi
  Reply
  March 18, 2018

  Ihanan näköinen makkari! Onko tuo upea tupsutyyny myös Ellokselta? Oon just tuon tyyppistä omaan makkariinkin etsinyt.

 • vaahtokarkki
  Reply
  March 18, 2018

  Ihanat nuo seinällä olevat hyllyt! Mulla on jotenkin aina ollut ongelmana se, etten keksi mitä nättiä seinille saisi laitettua muutakun tauluja – kun ei niitäkään ihan miljoonaa voi laittaa joka seinälle :D

 • March 18, 2018

  Kuvien perusteella teidän makkari näyttää aivan valtavan kauniille!! Etenkin skeittilaudat kiinnittivät huomion, ihanan epätavallinen yksityiskohta :) Ja mahtavaa että sait oman työskentelypisteen, kokemuksesta tiedän millaisia jumeja syntyy kun yrittää liian pitkään tehdä konehommia makuuasennossa haha

 • Annami
  Reply
  March 18, 2018

  Onpa kivan näköistä!!:-)

 • Eve
  Reply
  March 18, 2018

  Pakko varoittaa tosta muratista, kun teillä on se niin lähellä sänkyä! Itelläkin oli muratti, mutta jo kuukaudessa siihen ilmestyi älyttömästi minihämähäkkejä… muratti lensi aika äkkiä ulos kämpästä sen jälkeen ja jälkikäteen googlailin, että muratit saa helposti noita ällöjä pikkuötököitä kaverikseen. Joten varokaa! :D kuulemma vedellä sumuttelu voi ehkäistä tätä, koska ne pikkuällötykset tykkää kuivasta huoneilmasta.

  Ja sit vielä kysymys, eli onks toi työtuolikin Ellokselta? Yleensä työtuolit ei oo niin nättejä mun mielestä, mutta toi vois olla kiva tähänkin kämppään :) muutenkin ihana ja kotoisa makkarin sisustus nyt teillä!

  • Julia
   Reply
   March 18, 2018

   Hämähäkithän on vaan hyödyllisiä eläimiä, jotka syö tuhohyönteisiä.. Ei ne Suomessa ihmisille tee mitään. Eli turhaa hysteriaa mielestäni. :)

 • Iiris
  Reply
  March 18, 2018

  Aivan ihana makkari teillä! Me pelkästään käännettiin sänky makkarissa perjantaina, jolloin järjestys muuttui, ja jo se sai mut tuntemaan, että ihankun olis kokonaan uus kämppä, haha! Hullulla on halvat huvit, idiootilla ilmaset… :-D

 • Anonymous
  Reply
  March 18, 2018

  Hei mistä noi “yöpöytälaatikot” on? :)noi puiset, joita on kaks päällekäin! Sairaan kivat!

  • Saara
   Reply
   March 18, 2018

   Ne on Saran blogin mukaan ellokselta myös :)

 • Janita
  Reply
  March 18, 2018

  Moikka! Mä taas iskin silmäni heti postauksen alussa tohon sängyn päällä olevaan vilttiin ja odotin koko ajan, että paljastat mistä se on, mutta mun silmään ei osunut mainintaa siitä ollenkaan. Mistähän se mahtaa olla? :)

 • March 18, 2018

  Aivan ihanan näköinen makkari, kyllä tuolla kelpaakin viettää aikaa! ?

 • Maria 2.0
  Reply
  March 18, 2018

  Meillä oli makkari keskeneränen 3,5vuotta kun ei viittitty väliaikaisiin koteihin loihtia mitään hienouksia, mutta sitten kun loihdittiin niin ai että! Meillä sängynpääty ja helmalakana teki ihan tosi paljon ulkonäölle! Ilman helmalakanaa sänky näytti jotenki todella keskenäreseltä ja tuhruselta. Kaivattaisiin myös tauluja, mut niiden metästys onkin sitte ihan oma juttunsa, sillä meillä miehen kanssa niin erilaiset maut niiden suhteen (toinen haluaa panostaa ja mulle riittäs 5e taulu). Mutta ehkä vielä joku päivä! Näistä postauksista saa kyllä paljon puhtia näihin muutostöihin, yhtäkkiä tekeekin mieli laittaa kotia lisää :-D

 • Anonymous
  Reply
  March 18, 2018

  Mistä löysit noita “tarroja” joilla kiiinnitit hyllyt seinälle?

 • Erika
  Reply
  March 18, 2018

  Ihana sisustus teillä! Nyt tuli kauhee himo laittaa uusiksi oma sisustus, joka on kylläkin toimittanut virkaansa vasta vajaat puoli vuotta :-D onneksi nyt keväämmällä pääsee laittamaan parvekkeen kuntoon, niin ehkä pahin sisustuskuume menee sillä ohi :-D

 • Anonymous
  Reply
  March 18, 2018

  Typerä kysymys, mutta kuinka usein helmalakanoita pitäisi pestä? Lähinnä mietin että pitäiskö niitä olla useampikin varastossa, vai riittääkö vaan yksi?:D

 • Minna
  Reply
  March 18, 2018

  Mistä tuo vaaleanpunainen jakkara mahtaa olla ostettu? Ihana makuuhuoneen sisustus. :)

 • Anni Korteniemi
  Reply
  March 18, 2018

  Onko punottu seinäkoriste itse tehty vai onko ostettu mistä? :)

 • M
  Reply
  March 18, 2018

  Voi vitsi miten nättiä! En oo ennen syttynyt muille vaaleille väreille kun valkoselle ja en oo sitä tyyppiä joka uskaltaa yhdistellä monia värejä mut sä oot kyllä saanu kaiken mätsäämään tosi kivasti! Tuolla varmasti kyllä nukuttaa hyvin :)

 • Tiuku
  Reply
  March 18, 2018

  Mistä oot hankkinut ton työpöydän? Näyttää kivalta ja vähän erilaiselta kun ne, mitä oon ite kaupoissa nähnyt.

 • Anonymous
  Reply
  March 19, 2018

  Heippa! Mistä toi liuska-aralian ruukku on? Oon etsinyt samantapaista :)

 • March 19, 2018

  En kestä kuin ihanan näköistä! Toi värimaailma ja nuo yksityiskohdat. Olisipa meilläkin samannäköistä! :-D

 • Essi
  Reply
  March 22, 2018

  Näyttää aivan ihanalta, voisin ottaa ihan just tismalleen tollasen sisustuksen meillekin! :) Ton työpöydällä olevan betoniruukun (ainakin näyttää siltä) kanssa kannattaa kuitenkin varoa, oon viime aikoina sattunut lukemaan parikin kertaa ikäviä kokemuksia niistä kun ne eivät ole 100% vedenpitäviä ja onnistuinpa itsekin homehduttamaan kukkapöytänä olleen jakkaran betoniruukulla :F

 • Salla
  Reply
  March 24, 2018

  Mistä tuo senkin päällä oleva hevonen on? Aivan ihana! <3

 • Janina
  Reply
  March 25, 2018

  Ihanan ja inspiroivan näkönen makkari! Rakastuin noihin hyllyihin, ovatko oikeasti pysyneet tarrakoukuilla? Haluisin laittaa sängyn ylpäpuolelle mutta pelkään että tipahtaa päähän :D

 • Ella
  Reply
  July 30, 2018

  Hei onko toi matto minkä värisenä teillä? :)

 • Minna
  Reply
  August 10, 2018

  Moikka, mistä oot ostanut työtuolin? Aivan ihana ?

Leave a Comment: