Etkö tiedä mitä kokata tänään ja tavallinen uunilohi tulee jo korvista ulos? Tee sen sijaan lohta japanilaisella teriyakikastikkeella. Teriyakilohi on yksi mun vakkarilounaslemppareista, mutta en oo tätä ennen tehnyt sitä koskaan ihan alusta alkaen itse. Vastoin ennakkoluulojani sen valmistaminen oli ihan superhelppoa ja nopeaa ja tykästyttiin siihen niinkin paljon, että ollaan syöty sama setti jo kahtena iltana putkeen. Tästä tuli meidän kotikeittiön uusin suosikki!
Osa allaolevan kastikkeen tarvikkeista saattaa kuulostaa vieraalta, mutta miriniä ja seesamiöljyä saa ostettua jokaisesta etnisestä ruokakaupasta ja myös vähän suurempien ruokakauppojen Aasia-tuotteiden joukosta. Näillä ohjeilla kastiketta tulee sopiva määrä kahdelle ja sen kaveriksi sopii hyvin noin 400 g lohta sekä noin 200 g jasmiiniriisiä.
Teriyaki-kastike
1 dl soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
4 rkl miriniä (riisiviiniä)
2 tl maissitärkkelystä
0,5 dl tummaa ruokosokeria
0,5 dl vettä
2 valkosipulin kynttä puristettuna
pieni pala inkivääriä raastettuna tai ohuiksi siivuiksi leikattuna
Lisää kaikki ainekset kattilan pohjalle, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti jatkuvasti sekoittaen, jotta sokeri ei pala pohjaan. Siivilöi inkivääri ja valkosipuli pois.
Paista lohi pannulla (mä aloitan paistamisen aina kylmältä pannulta nahkapuoli alaspäin) ja annostele riisin päälle lautasille. Lisää kastike ja koristele annos kevätsipulilla sekä tuoreella chilillä. Voilá!
Teriyakikastike sopii lohen lisäksi mausteeksi myös esimerkiksi kanalle, lihalle, kasviksille sekä grilliruokaan ja tiiviiseen rasiaan pakattuna kastike säilyy jääkaapissa reilun viikon päivät.
Kivoja kokkailuhetkiä!
220
NAM! Lopetit just pohdinnat siitä mitä tänään syötäis illalliseksi 😀 Seesamiöljyä löytyy jo ennestään kaapista, mutta miriniä ja ruokosokeria täytyy käydä hakemassa kaupasta!
Toi on NIIN hyvää! <3
Mistä toi kulho/lautanen on ostettu?
Se on Vii Voanista! Oon kovasti haaveillu niistä Tokyokanin superkauniista aasialaistyylisistä astioista, mut en oo koskaan raaskinut ostaa niitä. Ehkä vielä joskus…
Wow, it looks yummy!
xx from Bavaria/Germany, Rena
And it is!
Nam! Yllätyin kanssa, miten helppoa teriyakikastikkeen teko on.
Vinkkinä: Hokun teriyakilohen (vai siitä inspiraation saanut?) ohje löytyy täältä: https://www.soppa365.fi/reseptit/kala/teriyaki-lohi-ja-pikkelssikasvikset
Hyvin samalta kuulostaa tuon sun ohjeen kanssa, mutta tossa Sopan linkissä on ohje myös niihin pikkelssikasviksiin, mitkä toimii sairaan hyvin. 🙂
Kiitos vinkistä, Emmi! Täytyy seuraavalla kerralla kokeilla myös noita kasviksia ruuan lisukkeeksi <:
Huippuja nämä sinun ruoka postaukset!! 🙂
Oon samaa mieltä! Lisää tälläsii jatkossakin 😀
Hei kiitos kummallekin! Näiden perään kysellään kyllä suhteellisen paljon (lähinnä Instagramin viestien puolella sekä Snapchatissa), niin siks näitä on kiva tehdä silloin tällöin <: Ois ihanaa saada tänne esim. pari reseptiä kuukaudessa!
Ei nyt liity tähän postaukseen, mut huomasin että sulla on ilmeisesti käytössä semmonen dymo kirjoitin? Saako udella et mistä oot sen ostanu ja onko ollu kätevä? Mulla olis harkinnassa ostaa semmonen mut en tiedä niistä oikein mitään. 😀
Mä ostin sen Clas Ohlsonilta, maksoi muistaakseni n. 17€! Mietin kans pitkään, että raaskinko ostaa sitä ollenkaan, kun meillä tuntuu olevan kaapit täynnä tavaraa jo muutenkin, mutta lopulta päädyin kuitenkin hankkimaan sen. Ollaan kirjoitettu sillä oveen ”ei mainoksia”-teksti, just noita lahjapakettien nimiä ja korttijuttuja sekä esimerkiks ”etikettejä” sellasiin keittiön purkkeihin 🙂
Pakko vinkata, että verkkokaupasta löytyy dymo kahdeksalla eurolla! 🙂 tänään juuri ostettu ja innoissaan naputeltu menemään koko ilta
Osaatko hei vinkata missä Helsingissä olisi mainitsemiasi miriniä ja seesamiöljyä? Jokin aika sitten tänne muuttanut ja kauppoja on ihan liikaa, mut tätä reseptiä on pakko kokeilla 🙂
Tosiaan noissa etnisissä kaupoissa niitä on varmuudella (täällä Kalliossa niitä on joka nurkalla – esim. Vii Voan, Jia He ja Aseanic Trading tässä Hakiksen tuntumassa) ja sieltä oon ostanut noi itsekin! 🙂 Keskustan Tokyokanissa saattaa myös olla ja hyvin varustelluista ruokakaupoista voisi löytyä – esim. Kampin K-kauppa tai Prismat/Cittarit jne. Toivottavasti löytyy! <3
Hei kiitos tuhannesti, mä lähden metsästämään! <3
Näyttää aivan hullun hyvältä, pakko pistää testiin!! Iso peukku myös tällaisille reseptipostauksille 🙂
Kiva kuulla, että nää saa kannatusta! 🙂 Mä oon kans noin muutenkin miettinyt, että ois kiva alkaa testailemaan enemmän uusia ruokia ja niitä vois sitten jakaa onnistumisien tullen tännekin.
Nam. Pakko testata! Tulee niin harvoin syötyä kalaa, vaikka tiedän hyvinkin että pitäisi..
Me taas vuorostamme syödään aika paljon, mut yleensä ihan vaan perus lohta uunissa tehtynä ja kermaviilikastikkeen kanssa (tai sushina). Teriyakilohi on kuitenkin ollut meidän suosikki eräässä lähijapanilaisessa ja nyt, kun tein tätä pari päivää sitten ensi kertaa, niin poikaystävä sanoi, että ”tästä taitaa tulla meidän uusi uunilohi” 😀 Veikkaan samaa!
Oi hyvän kuulonen resepti! Lähtee kyllä meillä heti tällä viikolla testaukseen 🙂