Annika Ollila

  • Home
  • Contact
  • Categories
    • Ajatuksia
    • Lifestyle
    • Lookbook
    • Matkailu
  • Archives
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • Facebook
    • Instagram

Lifestyle, Ruoka • 10 joulukuun, 2017

Helppo teriyakilohi

 

 

 

Etkö tiedä mitä kokata tänään ja tavallinen uunilohi tulee jo korvista ulos? Tee sen sijaan lohta japanilaisella teriyakikastikkeella. Teriyakilohi on yksi mun vakkarilounaslemppareista, mutta en oo tätä ennen tehnyt sitä koskaan ihan alusta alkaen itse. Vastoin ennakkoluulojani sen valmistaminen oli ihan superhelppoa ja nopeaa ja tykästyttiin siihen niinkin paljon, että ollaan syöty sama setti jo kahtena iltana putkeen. Tästä tuli meidän kotikeittiön uusin suosikki!

 

Osa allaolevan kastikkeen tarvikkeista saattaa kuulostaa vieraalta, mutta miriniä ja seesamiöljyä saa ostettua jokaisesta etnisestä ruokakaupasta ja myös vähän suurempien ruokakauppojen Aasia-tuotteiden joukosta. Näillä ohjeilla kastiketta tulee sopiva määrä kahdelle ja sen kaveriksi sopii hyvin noin 400 g lohta sekä noin 200 g jasmiiniriisiä.

 

 

Teriyaki-kastike

 

1 dl soijakastiketta

2 rkl seesamiöljyä

4 rkl miriniä (riisiviiniä)

2 tl maissitärkkelystä

0,5 dl tummaa ruokosokeria

0,5 dl vettä

2 valkosipulin kynttä puristettuna

pieni pala inkivääriä raastettuna tai ohuiksi siivuiksi leikattuna

 

 

Lisää kaikki ainekset kattilan pohjalle, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti jatkuvasti sekoittaen, jotta sokeri ei pala pohjaan. Siivilöi inkivääri ja valkosipuli pois.

 

Paista lohi pannulla (mä aloitan paistamisen aina kylmältä pannulta nahkapuoli alaspäin) ja annostele riisin päälle lautasille. Lisää kastike ja koristele annos kevätsipulilla sekä tuoreella chilillä. Voilá!

 

 

 

 

 

Teriyakikastike sopii lohen lisäksi mausteeksi myös esimerkiksi kanalle, lihalle, kasviksille sekä grilliruokaan ja tiiviiseen rasiaan pakattuna kastike säilyy jääkaapissa reilun viikon päivät.

 

Kivoja kokkailuhetkiä!

 

 

221

22 kommenttia

Related Posts

Tiistaiterkut
INFOPAKETTI BALILLE
Voiko riemusta haljeta?
Perjantaitunnelmia
Next Post:
Kerrankin kunnon viikonloppu
Previous Post:
Klassikkokenkä ylitse muiden + kilpailu

Kommentit

  1. Nimetön sanoo

    10 joulukuun, 2017 11:21

    NAM! Lopetit just pohdinnat siitä mitä tänään syötäis illalliseksi 😀 Seesamiöljyä löytyy jo ennestään kaapista, mutta miriniä ja ruokosokeria täytyy käydä hakemassa kaupasta!

    Vastaa
    • Annika sanoo

      10 joulukuun, 2017 11:50

      Toi on NIIN hyvää! <3

      Vastaa
  2. Tiia sanoo

    10 joulukuun, 2017 11:21

    Mistä toi kulho/lautanen on ostettu?

    Vastaa
    • Annika sanoo

      10 joulukuun, 2017 11:50

      Se on Vii Voanista! Oon kovasti haaveillu niistä Tokyokanin superkauniista aasialaistyylisistä astioista, mut en oo koskaan raaskinut ostaa niitä. Ehkä vielä joskus…

      Vastaa
  3. Rena sanoo

    10 joulukuun, 2017 11:59

    Wow, it looks yummy!
    xx from Bavaria/Germany, Rena

    Vastaa
    • Annika sanoo

      10 joulukuun, 2017 19:23

      And it is!

      Vastaa
  4. Emmi sanoo

    10 joulukuun, 2017 12:32

    Nam! Yllätyin kanssa, miten helppoa teriyakikastikkeen teko on.
    Vinkkinä: Hokun teriyakilohen (vai siitä inspiraation saanut?) ohje löytyy täältä: https://www.soppa365.fi/reseptit/kala/teriyaki-lohi-ja-pikkelssikasvikset
    Hyvin samalta kuulostaa tuon sun ohjeen kanssa, mutta tossa Sopan linkissä on ohje myös niihin pikkelssikasviksiin, mitkä toimii sairaan hyvin. 🙂

    Vastaa
    • Annika sanoo

      10 joulukuun, 2017 19:23

      Kiitos vinkistä, Emmi! Täytyy seuraavalla kerralla kokeilla myös noita kasviksia ruuan lisukkeeksi <:

      Vastaa
  5. Jasmine sanoo

    10 joulukuun, 2017 16:43

    Huippuja nämä sinun ruoka postaukset!! 🙂

    Vastaa
    • Nimetön sanoo

      10 joulukuun, 2017 17:42

      Oon samaa mieltä! Lisää tälläsii jatkossakin 😀

      Vastaa
      • Annika sanoo

        10 joulukuun, 2017 19:22

        Hei kiitos kummallekin! Näiden perään kysellään kyllä suhteellisen paljon (lähinnä Instagramin viestien puolella sekä Snapchatissa), niin siks näitä on kiva tehdä silloin tällöin <: Ois ihanaa saada tänne esim. pari reseptiä kuukaudessa!

  6. Jatta sanoo

    10 joulukuun, 2017 18:09

    Ei nyt liity tähän postaukseen, mut huomasin että sulla on ilmeisesti käytössä semmonen dymo kirjoitin? Saako udella et mistä oot sen ostanu ja onko ollu kätevä? Mulla olis harkinnassa ostaa semmonen mut en tiedä niistä oikein mitään. 😀

    Vastaa
    • Annika sanoo

      10 joulukuun, 2017 19:21

      Mä ostin sen Clas Ohlsonilta, maksoi muistaakseni n. 17€! Mietin kans pitkään, että raaskinko ostaa sitä ollenkaan, kun meillä tuntuu olevan kaapit täynnä tavaraa jo muutenkin, mutta lopulta päädyin kuitenkin hankkimaan sen. Ollaan kirjoitettu sillä oveen ”ei mainoksia”-teksti, just noita lahjapakettien nimiä ja korttijuttuja sekä esimerkiks ”etikettejä” sellasiin keittiön purkkeihin 🙂

      Vastaa
      • Emmi sanoo

        10 joulukuun, 2017 21:20

        Pakko vinkata, että verkkokaupasta löytyy dymo kahdeksalla eurolla! 🙂 tänään juuri ostettu ja innoissaan naputeltu menemään koko ilta

  7. Emma sanoo

    10 joulukuun, 2017 19:28

    Osaatko hei vinkata missä Helsingissä olisi mainitsemiasi miriniä ja seesamiöljyä? Jokin aika sitten tänne muuttanut ja kauppoja on ihan liikaa, mut tätä reseptiä on pakko kokeilla 🙂

    Vastaa
    • Annika sanoo

      10 joulukuun, 2017 19:35

      Tosiaan noissa etnisissä kaupoissa niitä on varmuudella (täällä Kalliossa niitä on joka nurkalla – esim. Vii Voan, Jia He ja Aseanic Trading tässä Hakiksen tuntumassa) ja sieltä oon ostanut noi itsekin! 🙂 Keskustan Tokyokanissa saattaa myös olla ja hyvin varustelluista ruokakaupoista voisi löytyä – esim. Kampin K-kauppa tai Prismat/Cittarit jne. Toivottavasti löytyy! <3

      Vastaa
      • Emma sanoo

        10 joulukuun, 2017 21:20

        Hei kiitos tuhannesti, mä lähden metsästämään! <3

  8. julia sanoo

    10 joulukuun, 2017 19:37

    Näyttää aivan hullun hyvältä, pakko pistää testiin!! Iso peukku myös tällaisille reseptipostauksille 🙂

    Vastaa
    • Annika sanoo

      10 joulukuun, 2017 21:22

      Kiva kuulla, että nää saa kannatusta! 🙂 Mä oon kans noin muutenkin miettinyt, että ois kiva alkaa testailemaan enemmän uusia ruokia ja niitä vois sitten jakaa onnistumisien tullen tännekin.

      Vastaa
  9. Eeva sanoo

    10 joulukuun, 2017 20:43

    Nam. Pakko testata! Tulee niin harvoin syötyä kalaa, vaikka tiedän hyvinkin että pitäisi..

    Vastaa
    • Annika sanoo

      10 joulukuun, 2017 20:56

      Me taas vuorostamme syödään aika paljon, mut yleensä ihan vaan perus lohta uunissa tehtynä ja kermaviilikastikkeen kanssa (tai sushina). Teriyakilohi on kuitenkin ollut meidän suosikki eräässä lähijapanilaisessa ja nyt, kun tein tätä pari päivää sitten ensi kertaa, niin poikaystävä sanoi, että ”tästä taitaa tulla meidän uusi uunilohi” 😀 Veikkaan samaa!

      Vastaa
  10. Pauliina sanoo

    11 joulukuun, 2017 13:27

    Oi hyvän kuulonen resepti! Lähtee kyllä meillä heti tällä viikolla testaukseen 🙂

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot

Search

Follow on Instagram

Copyright © 2025 Annika Ollila • Design by LuxiBee

Copyright © 2025 · Muse / Genesis Framework · WordPress · Kirjaudu sisään