Annika Ollila

  • Home
  • Contact
  • Categories
    • Ajatuksia
    • Lifestyle
    • Lookbook
    • Matkailu
  • Archives
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • Facebook
    • Instagram

Lifestyle, Ruoka • 10 joulukuun, 2017

Helppo teriyakilohi

 

 

 

Etkö tiedä mitä kokata tänään ja tavallinen uunilohi tulee jo korvista ulos? Tee sen sijaan lohta japanilaisella teriyakikastikkeella. Teriyakilohi on yksi mun vakkarilounaslemppareista, mutta en oo tätä ennen tehnyt sitä koskaan ihan alusta alkaen itse. Vastoin ennakkoluulojani sen valmistaminen oli ihan superhelppoa ja nopeaa ja tykästyttiin siihen niinkin paljon, että ollaan syöty sama setti jo kahtena iltana putkeen. Tästä tuli meidän kotikeittiön uusin suosikki!

 

Osa allaolevan kastikkeen tarvikkeista saattaa kuulostaa vieraalta, mutta miriniä ja seesamiöljyä saa ostettua jokaisesta etnisestä ruokakaupasta ja myös vähän suurempien ruokakauppojen Aasia-tuotteiden joukosta. Näillä ohjeilla kastiketta tulee sopiva määrä kahdelle ja sen kaveriksi sopii hyvin noin 400 g lohta sekä noin 200 g jasmiiniriisiä.

 

 

Teriyaki-kastike

 

1 dl soijakastiketta

2 rkl seesamiöljyä

4 rkl miriniä (riisiviiniä)

2 tl maissitärkkelystä

0,5 dl tummaa ruokosokeria

0,5 dl vettä

2 valkosipulin kynttä puristettuna

pieni pala inkivääriä raastettuna tai ohuiksi siivuiksi leikattuna

 

 

Lisää kaikki ainekset kattilan pohjalle, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti jatkuvasti sekoittaen, jotta sokeri ei pala pohjaan. Siivilöi inkivääri ja valkosipuli pois.

 

Paista lohi pannulla (mä aloitan paistamisen aina kylmältä pannulta nahkapuoli alaspäin) ja annostele riisin päälle lautasille. Lisää kastike ja koristele annos kevätsipulilla sekä tuoreella chilillä. Voilá!

 

 

 

 

 

Teriyakikastike sopii lohen lisäksi mausteeksi myös esimerkiksi kanalle, lihalle, kasviksille sekä grilliruokaan ja tiiviiseen rasiaan pakattuna kastike säilyy jääkaapissa reilun viikon päivät.

 

Kivoja kokkailuhetkiä!

 

 

118

22 Comments

Related Posts

FESTIVAL PLANS
Kesä ilman suunnitelmia
BACK TO BASICS
TAMMIKUUSTA
Next Post:
Kerrankin kunnon viikonloppu
Previous Post:
Klassikkokenkä ylitse muiden + kilpailu

Comments

  1. Nimetön says

    10 joulukuun, 2017 at 11:21

    NAM! Lopetit just pohdinnat siitä mitä tänään syötäis illalliseksi 😀 Seesamiöljyä löytyy jo ennestään kaapista, mutta miriniä ja ruokosokeria täytyy käydä hakemassa kaupasta!

    Vastaa
    • Annika says

      10 joulukuun, 2017 at 11:50

      Toi on NIIN hyvää! <3

      Vastaa
  2. Tiia says

    10 joulukuun, 2017 at 11:21

    Mistä toi kulho/lautanen on ostettu?

    Vastaa
    • Annika says

      10 joulukuun, 2017 at 11:50

      Se on Vii Voanista! Oon kovasti haaveillu niistä Tokyokanin superkauniista aasialaistyylisistä astioista, mut en oo koskaan raaskinut ostaa niitä. Ehkä vielä joskus…

      Vastaa
  3. Rena says

    10 joulukuun, 2017 at 11:59

    Wow, it looks yummy!
    xx from Bavaria/Germany, Rena

    Vastaa
    • Annika says

      10 joulukuun, 2017 at 19:23

      And it is!

      Vastaa
  4. Emmi says

    10 joulukuun, 2017 at 12:32

    Nam! Yllätyin kanssa, miten helppoa teriyakikastikkeen teko on.
    Vinkkinä: Hokun teriyakilohen (vai siitä inspiraation saanut?) ohje löytyy täältä: https://www.soppa365.fi/reseptit/kala/teriyaki-lohi-ja-pikkelssikasvikset
    Hyvin samalta kuulostaa tuon sun ohjeen kanssa, mutta tossa Sopan linkissä on ohje myös niihin pikkelssikasviksiin, mitkä toimii sairaan hyvin. 🙂

    Vastaa
    • Annika says

      10 joulukuun, 2017 at 19:23

      Kiitos vinkistä, Emmi! Täytyy seuraavalla kerralla kokeilla myös noita kasviksia ruuan lisukkeeksi <:

      Vastaa
  5. Jasmine says

    10 joulukuun, 2017 at 16:43

    Huippuja nämä sinun ruoka postaukset!! 🙂

    Vastaa
    • Nimetön says

      10 joulukuun, 2017 at 17:42

      Oon samaa mieltä! Lisää tälläsii jatkossakin 😀

      Vastaa
      • Annika says

        10 joulukuun, 2017 at 19:22

        Hei kiitos kummallekin! Näiden perään kysellään kyllä suhteellisen paljon (lähinnä Instagramin viestien puolella sekä Snapchatissa), niin siks näitä on kiva tehdä silloin tällöin <: Ois ihanaa saada tänne esim. pari reseptiä kuukaudessa!

  6. Jatta says

    10 joulukuun, 2017 at 18:09

    Ei nyt liity tähän postaukseen, mut huomasin että sulla on ilmeisesti käytössä semmonen dymo kirjoitin? Saako udella et mistä oot sen ostanu ja onko ollu kätevä? Mulla olis harkinnassa ostaa semmonen mut en tiedä niistä oikein mitään. 😀

    Vastaa
    • Annika says

      10 joulukuun, 2017 at 19:21

      Mä ostin sen Clas Ohlsonilta, maksoi muistaakseni n. 17€! Mietin kans pitkään, että raaskinko ostaa sitä ollenkaan, kun meillä tuntuu olevan kaapit täynnä tavaraa jo muutenkin, mutta lopulta päädyin kuitenkin hankkimaan sen. Ollaan kirjoitettu sillä oveen “ei mainoksia”-teksti, just noita lahjapakettien nimiä ja korttijuttuja sekä esimerkiks “etikettejä” sellasiin keittiön purkkeihin 🙂

      Vastaa
      • Emmi says

        10 joulukuun, 2017 at 21:20

        Pakko vinkata, että verkkokaupasta löytyy dymo kahdeksalla eurolla! 🙂 tänään juuri ostettu ja innoissaan naputeltu menemään koko ilta

  7. Emma says

    10 joulukuun, 2017 at 19:28

    Osaatko hei vinkata missä Helsingissä olisi mainitsemiasi miriniä ja seesamiöljyä? Jokin aika sitten tänne muuttanut ja kauppoja on ihan liikaa, mut tätä reseptiä on pakko kokeilla 🙂

    Vastaa
    • Annika says

      10 joulukuun, 2017 at 19:35

      Tosiaan noissa etnisissä kaupoissa niitä on varmuudella (täällä Kalliossa niitä on joka nurkalla – esim. Vii Voan, Jia He ja Aseanic Trading tässä Hakiksen tuntumassa) ja sieltä oon ostanut noi itsekin! 🙂 Keskustan Tokyokanissa saattaa myös olla ja hyvin varustelluista ruokakaupoista voisi löytyä – esim. Kampin K-kauppa tai Prismat/Cittarit jne. Toivottavasti löytyy! <3

      Vastaa
      • Emma says

        10 joulukuun, 2017 at 21:20

        Hei kiitos tuhannesti, mä lähden metsästämään! <3

  8. julia says

    10 joulukuun, 2017 at 19:37

    Näyttää aivan hullun hyvältä, pakko pistää testiin!! Iso peukku myös tällaisille reseptipostauksille 🙂

    Vastaa
    • Annika says

      10 joulukuun, 2017 at 21:22

      Kiva kuulla, että nää saa kannatusta! 🙂 Mä oon kans noin muutenkin miettinyt, että ois kiva alkaa testailemaan enemmän uusia ruokia ja niitä vois sitten jakaa onnistumisien tullen tännekin.

      Vastaa
  9. Eeva says

    10 joulukuun, 2017 at 20:43

    Nam. Pakko testata! Tulee niin harvoin syötyä kalaa, vaikka tiedän hyvinkin että pitäisi..

    Vastaa
    • Annika says

      10 joulukuun, 2017 at 20:56

      Me taas vuorostamme syödään aika paljon, mut yleensä ihan vaan perus lohta uunissa tehtynä ja kermaviilikastikkeen kanssa (tai sushina). Teriyakilohi on kuitenkin ollut meidän suosikki eräässä lähijapanilaisessa ja nyt, kun tein tätä pari päivää sitten ensi kertaa, niin poikaystävä sanoi, että ”tästä taitaa tulla meidän uusi uunilohi” 😀 Veikkaan samaa!

      Vastaa
  10. Pauliina says

    11 joulukuun, 2017 at 13:27

    Oi hyvän kuulonen resepti! Lähtee kyllä meillä heti tällä viikolla testaukseen 🙂

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arkistot

Search

Parhaan ystäväni jalkaan ilmestynyt patti osoi Parhaan ystäväni jalkaan ilmestynyt patti osoittautui kasvaimeksi. Mitä todennäköisimmin hyvälaatuiseksi, mutta se leikataan pian pois ja vasta sitten selviää enemmän.

Jossain mun rinnan ja nielun välissä on viimeiset kaksi viikkoa ollu pala, joka painaa hetkittäin niin, etten meinaa henkeä saada. Ja aina silloin hän tulee viereen näin - ihan kuin sanoakseen, että ei hätää, kaikki menee kyllä parhain päin. Kunpa me ihmisetkin osattaisiin olla edes vähän enemmän koirien kaltaisia: elää hetkessä, nauttia jokaisesta päivästä täysillä ja olla murehtimatta tulevaa. 

Kaikki menee kyllä parhain päin. On pakko mennä. 💛
Kaupallinen yhteistyö & arvonta: @niveasuomi Ih Kaupallinen yhteistyö & arvonta: @niveasuomi 

Ihonhoidossa mulle on tärkeää, että se on tehokasta, mutta samalla kuitenkin niin yksinkertaista, etten edes laiskuuden iskiessä halua jättää yhtäkään kertaa välistä: vain muutama minuutti ja pari luotettavaa, puhdasta ja mahdollisimman luonnollista tuotetta aamuin illoin riittää pitämään ihon hehkuvana. 

Nivean uusi Naturally Good-tuotesarja on kehitetty juuri tällaisia tarpeita toivovalle kuluttajalle. Miselliteknologia puhdistaa hellävaraisesti, luomupohjaista aloe veraa & arganöljyä sisältävät kosteusvoiteet ravitsevat tehden ihosta raikkaan näköisen ja tuntuisen. Tuotteet sisältävät 98-99% luonnosta peräisin olevia ainesosia ja 1-2% muita ainesosia parhaan mahdollisen laadun varmistamiseksi. Ihan uudenlaisen vartalovoidepullon saa muuten rutistettua kokoon niin, ettei yksikään tippa jää käyttämättä!

Millainen ihonhoitaja sä oot - ootko ”more is more”-tyyppiä vai karsitko mielummin mun tavoin kaiken ylimääräisen pois? Kerro alle, niin oot mukana kolmen Naturally Good-tuotepaketin arvonnassa. Yhdessä paketeista mukana myös tätä varten neulomani mintunvihreä muhkupipo 💚

Ps: Naturally Good-tuotteet Plussa-kortilla K-Citymarketeissa -30% helmikuun ajan 🌱 #niveahetki
Kun pääkopassa alkaa tuntumaan keväältä, niin Kun pääkopassa alkaa tuntumaan keväältä, niin kotona alkaa näyttämään tältä 🌿
Kaupallinen yhteistyö: @valiofi 💙 Yksi lempi Kaupallinen yhteistyö: @valiofi 💙 
Yksi lempiarkiruuistamme on curry: helppo ja herkullinen ruoka, jota kannattaa suosiolla tehdä isompi satsi kerralla, sillä se vaan paranee jääkaapissa. Valio haastoi kokkaamaan tuttua arkiruokaa uudella twistillä #mifumaanantai’n hengessä ja sen inspiroimana kana vaihtui Mifu-suikaleisiin, joiden uutuusmaku fajitas sopii tähän jopa niinkin hyvin, että paatuneinkin kanafani (a.k.a. puoliso) kelpuutti sen pataan jäädäkseen. Nappaa tästä kauppalista ja (pirun hyvä) resepti talteen! 

🍜 MIFU PANANG CURRY 🍜
1 pkt Valio Mifu-suikaleita Fajitas
1 tlk huuhdeltuja kikherneitä
100 g panang curry-tahnaa
50 g maapähkinöitä murskattuna
2 tlk kookoskermaa
5 kpl kaffirlimen lehtiä
1,5 rkl kalakastiketta
1 rkl ruokosokeria
1 punasipuli
Rypsiöljyä
Riisiä
Korianteria
Chiliä
Limeä
Seesaminsiemeniä

Paista MiFU-suikaleita öljytilkassa 2 minuuttia ja siirrä sivuun odottamaan. Sekoita currytahna sekä murskatut maapähkinät keskenään ja paista seosta öljytilkassa matalalla lämmöllä hetki. Lisää pannulle 1/4 osa kookoskermasta ja sekoita. Lisää mukaan loput kookoskermat. Lisää pannulle pilkottu punasipuli, kaffirlimen lehdet, kalakastike, ruokosokeri, paistettu MiFU, kikherneet ja sekoita. Anna hautua keskilämmöllä 15 minuutin ajan. Tarjoile riisin kanssa, purista päälle limelohkon mehut ja koristele korianterilla, chilillä sekä seesaminsiemenillä. Nauti! 

#mifumaanantai #valiomifu #valioreseptit
Harvoin on erityisen hyviä ne viikot, jolloin pit Harvoin on erityisen hyviä ne viikot, jolloin pitää käydä yllättäen eläinlääkärissä. Varsinkaan, jos sinne mennään ottamaan ohutneulanäytettä epäilyttävästä patista kuten tällä viikolla.

Pahin alkujärkytys on ehtiny jo laantumaan, eikä enää itketä ihan koko ajan. Luka voi onneksi normaalisti ja veriarvotkin oli kunnossa, mutta tulosten odottelu tuntuu silti raastavalta. Toivotaan parasta, toivokaa tekin ❤️🤞🏻
Joka päivä noi säteet viipyilee tossa pöyd Joka päivä noi säteet viipyilee tossa pöydällä vähän edeltäjäänsä pidempään.

(Kiitos kauniista kimpusta @kliniklinnea 💐)

Copyright © 2021 Annika Ollila • Design by LuxiBee