title image

Päivä mun kanssa: 10.11.17

Päivä mun kanssa: 10.11.17

 

7:50 – Herätyskello soi vähän normaalia aikaisemmin poikaystävän töiden vuoksi, mutta herään samalla. Makoillaan kirkasvalolampun kanssa hetki, ennen kuin noustaan ihan varsinaisesti ylös.

 

8:15 – Teen itselleni detox-kuurin aamujuoman, eli sitruunaveden ja istun sohvalle selaamaan somet läpi. Juomaan kuuluisi myös omenaviinietikka, mutta en saanut sitä eilen kunnolla alas, joten jätin sen tänään kokonaan pois ja laitan sitä muihin juttuihin vähän enemmän.

 

8:30 – Vedän takin niskaan, lenkkarit jalkaan ja lähden Lukan kanssa aamureippailulle. Tän päivän säästä tulee ihana!

 

8:50 – Tullaan takaisin kotiin, annan Lukalle ruokaa ja alan järjestelemään omaa pientä vegestudiota meidän keittiön nurkkaan, sillä tarkoituksena on kuvata kuvitus päivän postaukseen, jossa kerron puhdistuskuuristani.

 

 

 

9:40 – Kuvat on purkissa! Vastaan yhteen kiireiseen meiliin puhelimelta ja järjestelen keittiön nurkkauksen taas normaaliin järjestykseensä.

 

9:45 – Käyn pikasuihkussa. Otan aina kotivaatteeni mukaan kylppäriin, koska en haluu lähtee kuuman suihkun jälkeen hiippailemaan ympäri jääkylmää kämppää pelkkä pikkuinen pyyhe päälläni. Hrrrrr…

 

9:50 – Istahdan koneelle päivän ensimmäistä kertaa. Siirrän äsken otetut kuvat läppärille ja alan käsittelemään niitä samantien.

 

10:30 – Kuvat on nyt valmiina, joten käyn tekstin kimppuun. Mulla on sellainen tapa, etten melkein koskaan pysty keskittymään kirjoittamiseen, ellen oo ensin hoitanut kuvamateriaalia kuntoon. Kuvat pitää olla ensin valmiina ja vasta niiden jälkeen tulee tekstin vuoro! Välillä kamppisten kanssa tää on vähän ongelmallista, sillä silloin tällöin tekstit täytyy lähettää asiakkaalle läpiluettavaksi, ennen kuin kuvitus on kunnossa, mutta onneksi tollaista tilannetta tulee nykyään eteen harvemmin.

 

10:45 – Laitan Lukan takapenkille, hyppään pitkästä aikaa autoon ja ajan lähimmälle bensa-asemalle. Samalla ajan myös McDonald’sin ohi, enkä voi olla himoitsematta niitä ranskiksia… Haistan melkein niiden tuoksun autoon asti :-D

 

10:55  – Lähdin tällä kertaa liikenteeseen autolla, sillä oon menossa noutamaan erästä pakettia tiukalla aikataululla tullutta kamppista varten ja se sijaitsee paikassa, jonne meno ja sieltä kotiintulo julkisilla kestäisi melkein kaksi tuntia.

 

 

 

11:30 – Käyn samalla reissulla matkan varrella olevassa postissa nappaamassa siellä oottelevan paketin mukaan ja siinä ajellessani huomaan fiilisteleväni Evelinan Tornado-biisiä (?!?!). Apua! Tykkään välillä mitä oudoimmista biiseistä, mutta tää ei oo kyllä ollut yhtään mun juttu. Tää pidettäköön poikaystävältä salassa.

 

11:45 – Käytän Lukan kotiin tullessa pikapisulla, kun nyt kerran valmiiksi ulkona ollaan.

 

11:55 – Kotona taas! Puran kantamukseni, avaan boksit ja vaihdan mun rumat maailman mukavimmat flanellikotihousut jalkaan.

 

12:00 – Meikkauksen vuoro. Istahdan mun vakkaripaikkaan sohvan nurkkaan, sillä meikkaan aina (vielä, kun kykenee) ikkunalaudalla luonnonvalossa. Menin eilen illalla puristelemaan jotain lähes näkymättömiä mustapäitä ja sen vuoksi koko naama on tänään toinen toistaan punaisempia läikkiä täynnä, joten peiteainetta kului vähän tavallista enemmän. Miksi en ikinä opi?

 

 

 

12:15 – Valmista tuli! En oo värjännyt tukkaa niin pitkään aikaan, että mitä huolitelluinkin meikki (ihan kuin mulla ikinä sellaista olisikaan) näyttäisi karseen tyvikasvun vuoksi kulahtaneelta. Pakko vetää tänäänkin pipo päähän.

 

12:20 – Keitän mulle aamupalapuuron kaurahiutaleista sekä chian siemenistä ja heitän päälle muutaman mansikan sekä cashew-pähkinöitä.

 

12:25 – Istun koneelle kirjoittamaan muutaman postauksen tekstiä samalla, kun syön aamiaistani ja odotan lähettiä saapuvaksi.

 

12:26 – Ois ehkä kannattanut lämmittää ne mansikat ensin, sillä nyt mun puurokin on ihan jääkylmää. Nice…

 

 

 

13:30 – Lähetti pimpottaa viimeinkin ovikelloa ja paketista paljastuu Lumenen kosmetiikkajoulukalenteri. Jeeee! En malta oottaa, että pääsen availemaan mun joulukalentereita – Lumenen ja L’Occitanen kalentereiden lisäksi hankittiin meille yhteinen Dumle -joulukalenteri. Ja mikä parasta; ostettiin viime viikolla myös Lukalle oma koirien joulukalenteri. <3

 

 

 

13:35 – Oli tarkoitus kirjoittaa päivän postausta vähän valmiimmaksi ja jatkaa sen kirjoitusta myöhemmin tänään, mutta en malttanutkaan jättää sitä kesken, joten kirjoitan sormet sauhuten, kunnes saan sen valmiiksi. Ja se hetki on nyt! Ennen julkaisua (ja senkin jälkeen) luen tekstin noin 14 kertaa läpi, jottei sinne varmasti jää turhia ajatus- tai kirjoitusvirheitä.

 

13:40 – Syön välipalaksi vihreän omenan kanelilla ja vaihdan kulahtaneet flanellihousuni vähän salonkikelpoisempiin. Puen päälle saman asun kuin pari päivää sitten.

 

14:00 – Lähden Jennille, sillä ollaan sovittu kuvaustreffit! Asutaan nykyään tosi lähekkäin ja siksi jeesataan monesti toisiamme kuvaushommien kanssa.

 

14:15 – Jennillä on pari (krhmmm…) uutta kasvia ja näyttää siltä, että seuraavan kerran kukkienkasteluhommiin joutuessani visiitit kestää kahden minuutin sijaan ennemminkin kaksi tuntia :-D

 

15:45 – Saatiin hommat pakettiin ja tänään tuntui, että kaikki – etenkin sää – oli niiin meidän puolella! Valo oli kerrankin täydellinen vielä myöhään iltapäivällä ja se on tosi harvinaista tähän aikaan vuodesta.

 

 

 

15:50 – Kotimatkalla kuljen meidän uuden lähi-Skifferin ohi ja mietin ujosti murisevan mahani kanssa, kuinka sovittiin just, että mennään ensi viikolla testaamaan se yhdessä. Onko liian aikaista laskea minuutteja? Nään tulevana yönä varmaan unia pizzasta.

 

16:00 – Heti kotiin päästessäni valmistan itselleni varsinaisen gourmet lounaan, eli heitän vihreät blenderiin ja surautan ne tasaiseksi. Vihersmoothiet on hyviä (kunhan ne ei maistu liian vihreälle), mutta ei ne kyllä ihan lounaasta kuitenkaan mene…

 

16:10 – Istahdan taas kerran koneelle, siirrän päivän lopunkin kuvasaldon oikeaan osoitteeseen ja käyn niiden kimppuun.

 

16:45 – Luka kaipaa selvästi leikkiseuraa, joten leikitään hetki sen lelujen kanssa ja piilotan papuja ympäri kotia sille etsittäväksi.

 

 

 

 

17:05 – Siirryn keittiön pöydän äärestä sohvalle viltin alle ja alan luonnostelemaan tätä postausta. Niin paljon pieniä juttuja, että jos aikataulua ei aloita valmistelemaan saman päivän aikana, niin koko homma on ihan tuhoon tuomittu :-D

 

17:15 – Yhtäkkiä muistan, että tänään on mun yrityksen vuosipäivä! Wihiii! Tänään oon ollut virallisesti yrittäjä tasan kolme vuotta. Voisin juhlistaa sitä vaikka… Vihreällä teellä.

 

17:30 – Nälkä. Äääää.

 

18:10 – Sinnittely saa riittää nyt ja syön päivän toiseksi välipalaksi porkkana- ja kurkkutikkuja sekä eilen tehtyä hummusta. Laitoin siihen vähän ohjeita enemmän valkosipulia, mutta juuri siksi siitä tuli ihan sairaan herkullista.

 

18:30 – Lähdetään kävelylle. Oli tarkoitus lähteä jo aikoja sitten Mustikkamaalle ulkoilemaan, mutta sade ja merituuli ei houkuttanut koiraa saati omistajaakaan, joten päädyttiin tavalliselle lenkille lähikaduille ja piipahdettiin samalla koirapuistossa.

 

19:10 – Takaisin kotona. Kuivaan lenkin jäljiltä märän koiran ja harjaan sen turkkia hieman, ennen kuin siirryn taas koneelle.

 

 

 

20:30 – Teen itselleni salaatin illalliseksi samalla, kun katson sivusilmällä Idolsia telkkarista. Pinaattia, punakaalia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, porkkana, sambalilla maustettua kvinoaa, chiliä ja salaatinkastiketta, josta en niinkään välitä.

 

20:45 – Oon yleensä tosi nopea syömään ja lähes poikkeuksetta porukan ensimmäinen valmiina, mutta tää salde tökkii jostain syystä niin pahasti, että mulla on vielä yli puolet jäljellä. Ei paljon auttanut, vaikka yritinkin tehdä siitä maukkaampaa chilin ja sambalin avulla – suu vaan palaa :-D

 

22:00 – Katotaan harvoin telkkarista tulevia leffoja, mutta nyt jämähdetään katsomaa Indiana Jonesia. Kuinkakohan monta kertaa oon nähnyt tän elokuvan?

 

22:50: – Väsymys aikaa painamaan ja sohva tuntuu niin mukavalta, että on parasta mennä pesemään kasvot puhtaaksi ja painua nukkumaan. Luka oottelee jo sängyssä lempipuuhissaan, eli möyryämässä peittojen alla samalla muristen. Aina välillä nukkumaan mennessä lakanoiden välistä löytyy luu jos toinenkin.

 

 

 

23:00 – Selvisin detoxin toisesta päivästä. Hyvää yötä!

 

22 Comments
 • Tiia
  Reply
  November 11, 2017

  Pakko oli tulla jättään kommenttia, koska lueskelin pitkästä aikaa taas sun blogis aikani kuluksi, en varmaan oo kevään jälkeen tainnu lukee yhtää blogipostausta kunnolla mistään. Ja voi että ihastuin tähän uudelleen taas! Ihana fiilis välittyy kyllä täältä! Jatka oikeesti samalla linjalla! Pitää tulla taas useemmin vieraileen <3

 • Taru
  Reply
  November 11, 2017

  Onko noi ruoka-ajat määritelty tuossa detoxissa noin? Kauhistuneena luen sun nälästä täällä.. Eikö yleensä tuhdimmat ateriat tulisi ajoittaa aamupäivään ja päivään koska silloin sitä niistä saatavaa energiaakin tarvitaan? Miksi kärvistellä nälässsä iltaan ja syödä isoin ateria silloin, kun nukkuessa keho ei kuitenkaan tarvitse niin paljoa energiaa kuin päivällä? Eikä oo nyt tarkoitus kritisoida tätä detoxia vaan mielenkiinnosta että mikä on tän detoxin aikataulutuksen peruste?

 • Pinja
  Reply
  November 11, 2017

  Tää oli tosi kivasti toteutettu ja mielenkiintoinen postaus, koska noita kellonaikoja oli niin paljon! :)

 • Sofia
  Reply
  November 11, 2017

  Moi annika! Onko sulla ton kuurin aikan suolihuuhtelua ollenkaan? Jos on niin ootko kokenu sen hyödylliseksi, onko epämiellyttävää! Mutta ihanan jotenkin raikas postaus! Kaikkea hyvää teille<3

 • J
  Reply
  November 11, 2017

  Siis parasta sun blogissa on ehdottomasti sun ”tavallisuus” ja samaistuttavuus, ja nyt se konkretisoitu taas niin ihanasti tossa mustapäidenpuristelujutussa, haha! :D Samaistun, todellakin samaistun. Aina sen mokan tekee ja sit jälkeenpäin kaduttaa.

 • November 11, 2017

  Mäkin aluksi kauhistuin tota sun nälkää ja niukkaa syömistä, mut sitten heräs kiinnostus ottaa selvää mitä toi Detox-kuuri meinaa 8-)

 • Iina
  Reply
  November 11, 2017

  Mitähän kasveja noi kaksi suurilehtistä kasvia on tossa kuvassa, joka on ilmeisesti otettu Jennin luona? Aivan ihanat!

  • November 14, 2017

   Jenni vastaa täällä, että vasemmanpuoleinen on lyyraviikuna ja siinä ikkunalaudalla oleva on banaanipuu. :) Molempia saa esimerkiksi Plantagenista!

 • Anonymous
  Reply
  November 12, 2017

  Ajattelin sun innoittamana testata tota detoxia! Mutta pikkusen jännään, miten saan itsekkään tuon salaatin menemään alas:D ootko jo kokeillut niitä voimalettuja?:)

 • Anonymous
  Reply
  November 13, 2017

  Mistä ostit ton kirkasvalolampun ja paljonko sille tuli hintaa? Oon koittanu vertailla tässä erilaisia jo toi sun näyttää ainakin tosi hyvän kokoselta! :-)

 • Anonymous
  Reply
  November 13, 2017

  Mikä sävy sulla on tosta narsin peitevoiteesta? :-)

 • paula
  Reply
  November 13, 2017

  Onko sulla enemmän Päivä mun kanssa postauksia? :)

Leave a Comment: