Annika Ollila

  • Home
  • Contact
  • Categories
    • Ajatuksia
    • Lifestyle
    • Lookbook
    • Matkailu
  • Archives
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • Facebook
    • Instagram

Ajatuksia, Lifestyle • 20 joulukuun, 2016

2,5 KUUKAUTTA OMILLAAN

Nyt on kulunut vajaat kolme kuukautta siitä, kun mä muutin blogeineni ekaa kertaa ihan ikiomaan osoitteeseen. Kaikki ei sujunut alussa ilman itkua ja hampaidenkiristystä (lue: kaksi viikkoa ennen muuttoa mun elämä oli lähes pelkästään noita edellämainittuja :-D), mutta alkuhankaluuksien jälkeen kaikki on lähtenyt rullaamaan tosi mallikkaasti eteenpäin. Juuri niinkuin olin toivonutkin.

 

dsc_8585

 

Melkein viisi vuotta blogiportaalin katon alla oli mulle tosi kasvattavaa ja opettavaa aikaa, jolloin opin paljon ja ehdin tottua niinsanotusti “alan tavoille”. Sittemmin aloin kuitenkin pikkuhiljaa kypsyttelemään ajatusta ihan täysin omilleen lähtemisestä ja kesällä viimein koin, että haluun jotain vaihtelua siihen tuttuun sekä turvalliseen ja nyt jos joskus oli sen aika!

 

Ja sitten, kun lopulta piti alkaa tuumasta toimeen, niin meinas mimmillä mennä sormi suuhun aika moneenkin otteeseen. Mihin mä perustan uuden blogini? Minkä domainin mä hankin ja miten ihmeessä sellainen oikeestaan edes hommataan? Mikä palvelin olisi toimivin ja mistä mä edes tiedän mikä mun sivun liikennöinnille on riittävä? Ja mikä pelottavinta; miten mä ikimaailmassa osaan koodata sivuni muutamassa viikossa katseenkestävään kuntoon?

 

dsc_8574

 

Koska viimeiset 5 vuotta oli tullut totuteltua WordPressiin, se tuntui jatkonkin kannalta kaikkein parhaimmalta vaihtoehdolta. Se on kaikin puolin tosi toimiva ja helppokäyttöinen alusta, josta oon tykännyt tosi paljon. Domainiksi ja blogin nimeksi päätin ottaa vanhan Annika O.:n sijasta ihan vaan oman nimeni, sillä samalla nimellä mut löytää kaikista muistakin sosiaalisista medioista ja no, se nyt tuntui vaan kaikkein luontevimmalta vaihtoehdolta. Ostin osoitteelleni muutamalla kympillä sekä .fi että .com-päätteet, sillä vaan toinen ois jättänyt osan sivuille pyrkijöistä jonnekkin matkan varrelle.

 

aaaaa

 

Webhotellien suhteen tein vähän empiiristä tutkimusta (eli Googletin sormeni ruvelle), sillä halusin heti alusta lähtien käyttööni toimivimman vaihtoehdon. Joskus aikaisemmin en ollut edes osannut ajatella, että pelkkä domainin hankkiminen ei edes riitä, vaan sun täytyy tosiaan myös ostaa osoitteellesi palvelin, joka ylläpitää sivuille tulevaa liikennettä. Mä päädyin hommaamaan hotellin kotimaiselta Zonerilta, sillä se vaikutti kokemusten perusteella hyvältä ja kaikenlisäksi hotellipaketeissa oli poikkeuksellisen paljon kapasiteettia. Luulin todella laskeneeni sivujeni liikenteen määrän oikein suhteutettuna kapasiteettiin, mutta muuton jälkeen ei mennyt kuin kaksi päivää ja koko kuukaudelle varatut liikennöintirajat oli jo täynnä 😀 Siinä vaiheessa heivasin minähän kyllä pärjään ihan itekseni -asenteen romukoppaan, otin yhteyttä asiakaspalveluun ja alettiin laittamaan kaaosta takaisin kuntoon. Päädyttiin rakentamaan mulle ihan oma virtuaalipalvelin, joka kestää suuremmatkin liikennöintimäärät ja äkilliset kävijäryntäykset ilman ruuhkautumista, eikä sen pystyttämisen jälkeen oo ollut edes hetkellistä ongelmaa teknisten asioiden suhteen. Parasta on, kun voit täällä reissussakin ottaa rennosti ja keskittyä olennaiseen ilman, että täytyy olla netin ulottumattomissa ollessa huolissaan josko ne sivut on nyt taas alhaalla tai muuta vastaavaa.

 

dsc_8616

 

Ja se koodaus. No, siitä sanon vaan sen verran, että hommatkaa vastaavassa tilanteessa suosiolla ammattilainen laittamaan asiat kuntoon. Säästytte lukuisilta itkuraivareilta, harmailta hiuksilta, alkavilta hermoromahduksilta ja tuntemuksilta laittaa tietokone seitsemäänkymmeneen kuuteen kappaleeseen. Mä en saanut lyhyellä varoitusajalla aikatauluja yhteen parinkaan koodarin kanssa, joten ryhdyin itse tuumasta toimeen ja vaikka edellisestä koodauskerrasta olikin miltei kuusi vuotta, sain lopulta sivuista juuri sen näköiset kuin halusinkin. Tuntui (ja tuntuu muuten edelleenkin) vähän hyvältä katsoa valmista etusivua, kun tietää askarrelleensa sen omin kätösin! Sitä kommenttinappia en oo onnistunut lukuisista yrityksistä huolimatta edelleenkään asentamaan, mutta onneksi yhä useampi teistä onnistuu silti jatkuvasti löytämään perille kommentointikohtaan. <3

 

Tuntuu ihanan vapauttavalta olla tavallaan olematta mistään vastuussa kellekkään muulle kuin itselle. Tää taitaa olla sitä yrittäjyyttä parhaimmillaan!

4

14 Comments

Related Posts

(ALMOST) READY TO GO
Treffi-ilta ja muita viikonloppujuttuja
LET’S DO THIS
Kylmästä lämpimään
Next Post:
KAKSI YÖTÄ JOULUUN
Previous Post:
10 X KIRJAVINKKI

Comments

  1. Julia says

    20 joulukuun, 2016 at 08:04

    Nää sun sivut on kyllä upeet! Kaipailen kyllä vieläkin vähän sitä edellinen/seuraava postaus-nappia 🙂

    Vastaa
    • Riina says

      20 joulukuun, 2016 at 10:23

      Sama täällä, se nappi oli niin kätevä! 🙂

      Vastaa
  2. Elina says

    20 joulukuun, 2016 at 09:24

    Sun blogin ulkoasusta tulee ihanan rauhoittunut ja hyvä fiilis!

    Vastaa
  3. Sanni says

    20 joulukuun, 2016 at 09:36

    Mä kun luin et oot koodannu sivut ihan ite ni ajattelin et susta on näköjään ihan mihin vaan. Nää sivut kun oikeesti tosi kivat! Avopuoliso opiskelee tietojenkäsittelytieteitä enkä ymmärrä sen koodailusta pienintäkää vähää, en vaan voi käsittää sitä, miten muka saat silleen asiat niin kun haluat haha 😀

    Vastaa
  4. Rena says

    20 joulukuun, 2016 at 09:49

    Love the cool blouse!
    xx from Bavaria/Germany, Rena

    Vastaa
  5. Emilia says

    20 joulukuun, 2016 at 10:29

    Vaikka ootkin nyt pois suurilta blogialustoilta ni miten saat tästä palkkaa? Määräytyykö se jotenkin lukijoiden mukaan vai miten? Ihan mielenkiinnosta kysyn

    Vastaa
    • Annika says

      20 joulukuun, 2016 at 13:09

      Kamppiksista ja mahdollisista mainoksista ainoastaan!

      Vastaa
  6. A. Brännas says

    20 joulukuun, 2016 at 10:53

    Oot varmasti tehnyt mielettömän duunin siellä ruudun takana, jotta me nähtäisiin täältä puolen tämä valmis, hieno tulos. Sitä ei aina tule ajatelleeksi, mikä työ on hitsata itse blogisivun palaset kohdalleen ja sen jälkeen “vain napata muutamat kuvat ja siirtää ne koneelle – blogijulkaisu valmis” (yhtään vähättelemättä tätäkään – päinvastoin!) .
    Oot taitava. 🙂

    Vastaa
  7. Anneli says

    20 joulukuun, 2016 at 11:04

    En tiedä ootko tietoinen mutta bloglovinin kautta lukiessa pystyy lukemaan koko postauksen ilman että tarvitsee klikkailla sun blogiin.. en tiedä onko tarkoituksella mut kävijämäärät ainakin vääristyy?

    Vastaa
    • Annika says

      20 joulukuun, 2016 at 13:09

      Oon tietoinen kyllä, mut en valitettavasti osaa muuttaa sitä vanhaan tyyliin 😀

      Vastaa
      • heielina says

        29 joulukuun, 2016 at 08:26

        Mun mielestä käyttäjälle se on ainakin niin paljon helpompaa, kun ei tarvii latailla montaa kertaa sivua auki. Mää luen siis ainoastaan puhelimella. Enpä oo koskaan tajunnutkaan mihin se vaikuttaa ja oon vaan ollu onnellinen, kun sun blogissa enää ei niin ollu 😀

      • Annika says

        29 joulukuun, 2016 at 08:30

        Ihan varmasti, mut kirjoittajalle ei luonnollisestikaan kovin kannattavaa… 🙂

  8. emzi says

    21 joulukuun, 2016 at 17:31

    Kyllä on rohkeeta hypätä tolleen omilleen ja nostan todellakin hattua! Ja vielä noin pienellä aikataululla niin huhu voin vaan kuvitella sen stressin ja itkupotkuraivarit. Mutta hyvä että meni kuitenkin hienosti. 🙂

    Vastaa
  9. Jonna says

    22 joulukuun, 2016 at 15:47

    Ite tykkään tosi paljon tästä uudesta ulkoasusta. Ainoa asia mikä harmittaa on, että kun puhelimella yleensä luen tätä niin kuvia ei voi suurentaa zoomamalla.. Muuten tykkään kovasti (:

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arkistot

Search

Kaupallinen yhteistyö & arvonta: @niveasuomi Ih Kaupallinen yhteistyö & arvonta: @niveasuomi 

Ihonhoidossa mulle on tärkeää, että se on tehokasta, mutta samalla kuitenkin niin yksinkertaista, etten edes laiskuuden iskiessä halua jättää yhtäkään kertaa välistä: vain muutama minuutti ja pari luotettavaa, puhdasta ja mahdollisimman luonnollista tuotetta aamuin illoin riittää pitämään ihon hehkuvana. 

Nivean uusi Naturally Good-tuotesarja on kehitetty juuri tällaisia tarpeita toivovalle kuluttajalle. Miselliteknologia puhdistaa hellävaraisesti, luomupohjaista aloe veraa & arganöljyä sisältävät kosteusvoiteet ravitsevat tehden ihosta raikkaan näköisen ja tuntuisen. Tuotteet sisältävät 98-99% luonnosta peräisin olevia ainesosia ja 1-2% muita ainesosia parhaan mahdollisen laadun varmistamiseksi. Ihan uudenlaisen vartalovoidepullon saa muuten rutistettua kokoon niin, ettei yksikään tippa jää käyttämättä!

Millainen ihonhoitaja sä oot - ootko ”more is more”-tyyppiä vai karsitko mielummin mun tavoin kaiken ylimääräisen pois? Kerro alle, niin oot mukana kolmen Naturally Good-tuotepaketin arvonnassa. Yhdessä paketeista mukana myös tätä varten neulomani mintunvihreä muhkupipo 💚

Ps: Naturally Good-tuotteet Plussa-kortilla K-Citymarketeissa -30% helmikuun ajan 🌱 #niveahetki
Kun pääkopassa alkaa tuntumaan keväältä, niin Kun pääkopassa alkaa tuntumaan keväältä, niin kotona alkaa näyttämään tältä 🌿
Kaupallinen yhteistyö: @valiofi 💙 Yksi lempi Kaupallinen yhteistyö: @valiofi 💙 
Yksi lempiarkiruuistamme on curry: helppo ja herkullinen ruoka, jota kannattaa suosiolla tehdä isompi satsi kerralla, sillä se vaan paranee jääkaapissa. Valio haastoi kokkaamaan tuttua arkiruokaa uudella twistillä #mifumaanantai’n hengessä ja sen inspiroimana kana vaihtui Mifu-suikaleisiin, joiden uutuusmaku fajitas sopii tähän jopa niinkin hyvin, että paatuneinkin kanafani (a.k.a. puoliso) kelpuutti sen pataan jäädäkseen. Nappaa tästä kauppalista ja (pirun hyvä) resepti talteen! 

🍜 MIFU PANANG CURRY 🍜
1 pkt Valio Mifu-suikaleita Fajitas
1 tlk huuhdeltuja kikherneitä
100 g panang curry-tahnaa
50 g maapähkinöitä murskattuna
2 tlk kookoskermaa
5 kpl kaffirlimen lehtiä
1,5 rkl kalakastiketta
1 rkl ruokosokeria
1 punasipuli
Rypsiöljyä
Riisiä
Korianteria
Chiliä
Limeä
Seesaminsiemeniä

Paista MiFU-suikaleita öljytilkassa 2 minuuttia ja siirrä sivuun odottamaan. Sekoita currytahna sekä murskatut maapähkinät keskenään ja paista seosta öljytilkassa matalalla lämmöllä hetki. Lisää pannulle 1/4 osa kookoskermasta ja sekoita. Lisää mukaan loput kookoskermat. Lisää pannulle pilkottu punasipuli, kaffirlimen lehdet, kalakastike, ruokosokeri, paistettu MiFU, kikherneet ja sekoita. Anna hautua keskilämmöllä 15 minuutin ajan. Tarjoile riisin kanssa, purista päälle limelohkon mehut ja koristele korianterilla, chilillä sekä seesaminsiemenillä. Nauti! 

#mifumaanantai #valiomifu #valioreseptit
Harvoin on erityisen hyviä ne viikot, jolloin pit Harvoin on erityisen hyviä ne viikot, jolloin pitää käydä yllättäen eläinlääkärissä. Varsinkaan, jos sinne mennään ottamaan ohutneulanäytettä epäilyttävästä patista kuten tällä viikolla.

Pahin alkujärkytys on ehtiny jo laantumaan, eikä enää itketä ihan koko ajan. Luka voi onneksi normaalisti ja veriarvotkin oli kunnossa, mutta tulosten odottelu tuntuu silti raastavalta. Toivotaan parasta, toivokaa tekin ❤️🤞🏻
Joka päivä noi säteet viipyilee tossa pöyd Joka päivä noi säteet viipyilee tossa pöydällä vähän edeltäjäänsä pidempään.

(Kiitos kauniista kimpusta @kliniklinnea 💐)
Vielä tulee päivä, jolloin musta saa ikuistettu Vielä tulee päivä, jolloin musta saa ikuistettua kuvan ilman jotain näistä väkertämistäni pipoista, mut se päivä ei oo tänään. Katellaan sit keväämmällä ⛄️

Copyright © 2021 Annika Ollila • Design by LuxiBee