title image

A trip down memory lane

A trip down memory lane

 

Blogeissa on pyörinyt viime aikoina postauksia, joissa vertaillaan vanhempia Instagram -kuvia viimeaikaisiin ja niiden innoittamana mäkin sukelsin kuvahistoriani syövereihin, jota selailin ihan ihkaensimmäiseen kuvaan saakka. Vuosi oli silloin 2012, Instagramin omat filtterit kovassa huudossa, postauksen arvoiseksi koin mm. kuvat joulukinkkupaketista ja kesti vähän aikaa ennen kuin tajusin, että #kuvatekstit #voi #kirjoittaa #muutenkin #kuin #näin. Tässä parhaita paloja ekojen vuosien varrelta!

 

 

 

Yksi ensimmäisistä julkisista Instagram-kuvista vuonna 2012 (sitä aiemmin käytin sovellusta yksityisesti kuvanmuokkaustarkoituksessa. Hahah.). Sittemmin oon ikävöinyt tuota sen aikaista kauniisti kihartuvaa tukkaa ja oppinut, ettei kaikkea sanottavaa tarvitse kirjoittaa #hashtagein. // Wau, mikä häikäisevä kuvanlaatu! Kiivettiin salaa suljettuun mäkihyppytorniin ja siitä oli tietenkin pakko tuutata kuva someen. Älkää ottako mallia.

 

 

 

Höpö höpö, et ois kuitenkaan istunut mielummin maantiedontunnilla. // Käsi ylös, kuinka monella alkoi soimaan toi Ted-leffan biisi päässä tekstin lukemisen jälkeen?

 

 

 

Jotkut asiat ei muutu vuosien saatossa mihinkään. Nää Instan filtterit ei oo onneksi yksi niistä asioista, mutta Jack Reacherista pidän kuitenkin edelleen. // Ihan vaan, jottei muiden tarttis katsoa säätä esimerkiks ikkunasta ulos kurkkaamalla.

 

 

 

Amarillon kelkat ja mustikkashotit oli musta näköjään taattua Instagram-laatua. Ja hitto vie, melkein 3000 tykkäystäkin vielä! En tainnut olla yksinäni sitä mieltä :-D // Tätä kuvaa katsoessani en voi kuin miettiä, että mitäköhän hittoa #kelasin postatessani sen?! Meidän vaatteista muistan kuitenkin sen, että juuri tona samaisena kesäiltana istuskeltiin tyttöjen kanssa Lahden satamassa ja päädyttiin Tivoliin tanssimaan. Ja pyydettiin dj:tä soittamaan Brädin uusi kesäbiisi “Lämpöö” noin kakskytkuus kertaa. Pahoittelut siitä.

 

 

 

No onhan se Gossip Girl nyt vaan aika ihana. Etenkin silloin, kun pitäisi käyttää aikaa opiskeluun. // On joo. On pakko. Ylppärit jännitti melkein viisi vuotta sitten ihan hulluna, mutten enää edes muista kirjoittamiani arvosanoja selvästi.

 

 

 

Näitä kuvia yhdistää yksi toinenkin juttu kuin niiden hirveys (okei, toi jälkimmäinen on sentään ihan söpö) – KATSOKAA NOITA TYKKÄYSMÄÄRIÄ?! Tää oli vielä aikaa, jolloin kuvat pääsi leviämään Instagramissa ihan eri tavalla kuin nykyään ja näistä tykkäiltiin säännöllisesti vielä reilun vuodenkin päästä julkaisusta. Kreisiä. Ja samalla aika huvittavaa, että mun lähes tykätyin kuva koko Insta-historiani ajalta on tollainen ihan kamala kuva jostain kauppakeskuksen mättöburgerista ja litrasta ketsuppia :-D

 

 

 

Viivakulmakarvat, aivan liian tuuheat viuhkamaiset ripsienpidennykset ja solarium on onneksi jo menneiden talvien lumia. Luojan kiitos. Tässä kuvassa yhdistyy niistä kaikki. // Onpahan muuten tyhjää. Ja valkoista. Ja tyhjää. Hrrrr… Mun käsitys kodikkaasta on muuttunut sittemmin aika paljon.

 

 

 

Sarjassamme “historiani tärkeimmät somejulkaisut”. Tää ois muuten voinut olla myös hienovarainen seuranhakuilmoitus, vaikkakin olin tuolloin parisuhteessa :-D // Peilikuvien parhaimmistoa – valotus on kohdallaan, eikä taustallakaan oo onneks mitään ylimääräistä (kuten vaikka sängynrunkoa nojaamassa seinään). Victoria’s Secretit päälläkin vielä.

 

 

 

En ilmeisesti ollut kuullut vielä Spotifystä. Biisi on tosin ihana vielä tänäkin päivänä! <3 // #jakaikkiakiinnostaa.

 

 

 

Olin vissiin vähän fiiliksissä Weekend Festivalista ja Guettan keikasta :-D Hahahha. Tää julkaisu teksteineen on yks legendaarisimmista. // Ois varmaan vähempikin riittänyt… Vanha kunnon El Tiempokin on siellä!

 

 

 

Mun ensimmäisiä kunnon blogituttavuuksia! Maj‘n kanssa tehtiin jonkunlainen yhteistyöhommeli kauppakeskus Trion kanssa (nää kuvat ei sytytä kyllä minkäänlaisia valoja sen projektin luonteesta) ja Jannin kanssa bailattiin heti ensimmäisenä tapaamispäivänä Namussa. Ekaa ja vikaa kertaa siellä, tosin :-D <3

 

 

 

Tältä mun kuvat on näyttäneet vielä vuonna 2014. Tää överi värikylläisyys (ja kummalliset muokkaukset sitä korostamaan) saa mulle migreenin :-D Rosa Del Ravalin tacot (<3) ja Berliinissä syöty kinderjätski kelpais kyllä vielä tänäkin päivänä.

 

 

Huh. On se vaan ihanaa, että jotkut asiat myös muuttuu ajan kuluessa. Kauas on tultu noista ajoista!

28 Comments
 • Julia
  Reply
  November 6, 2017

  Seurasin sua jo tuolloin ja monet kuvat muistuukin mieleen noista, mutta en muistanu yhtään sitä, miten värikyllästettyjä noi sun (ja kaikkien muidenkin siihen aikaan..) kuvat oli. Haha.

 • Essi
  Reply
  November 6, 2017

  Ihanaa nostalgiaa! Ja kuitenkin vain muutaman vuoden takaa – hullua miten nopeesti kaikki muuttuukaan :)

 • Ilona
  Reply
  November 6, 2017

  Tää oli hauska ja kiinnostavakin postaus! :D En muistanutkaan kaikkia noita ig-villityksiä, mutta nyt muistui mieleen omatkin, aika järkyt, kuvannuokkaukset :D

 • Suspe
  Reply
  November 6, 2017

  Super kiva postaus!! *nauruemoij

 • Juti
  Reply
  November 6, 2017

  Hah, mäkin muistan käyttäneeni Instagramia yksityiseen kuvanmuokkaamiseen. Sillon tosin en löytänyt sieltä yhdenkään tutun tiliä ja muutenkin koko sovellus ammotti vielä aika tyhjyyttä. Muistan kun tilin muutti jonkun ajan päästä julkiseksi, kun muutkin alkoi löytämään tietänsä sinne, oli edessä ensin kuvien deletoiminen. Olihan se ’noloa’, ettei niissä ollut tykkäyksen tykkäystä. Muistan vieläpä, että Valencia filteröityjä kuvia tuli kyllä ihan rutkasti vastaan ja Pixlristä pistettiin valoilmiöitä kuvien päälle :-D

  Hassua nyt muistella tuota aikaa, koska nykyään kuvien muokkaus on pitkälti siirtynyt VSCOn puolelle. Naureskellaankohan me vuosien päästä sitten näille kuville, kun (tai jos) VSCOta mikään tulee syrjäyttämään.

 • Jenni
  Reply
  November 6, 2017

  Pakko nyt kommentoida ku oon löytänyt sun blogin uudelleen näin parin vuoden tauon jälkeen.. Tykkään vieläkin, ja luinpa sitten kaikki sun postaukset sieltä vuodesta 2012 lähtien jonkun viikon sisällä. :D ei näköjään vieläkään löydy vuoden 2014 postauksia täältä?
  Ei mulla sen kummempaa, vieläkin loistava blogi sulla! :)

 • mH
  Reply
  November 6, 2017

  Mun mielestä tälläset kuvat instassa oli just kivoja! :D Tylsää kun nykyään siitä on tullut sellanen paikka, jossa kaikki mitä postaa, pitää olla jotenkin niin viimesen päälle harkittua ja hiottua.

 • Heidi
  Reply
  November 6, 2017

  Tää on ollut kyllä kiva idea monelta bloggaajalta! Ois kyllä kiva jos näitä vanhoja instagram postauksia jaettaisiin enemmänkin – ei kaikkien tartteis olla niitä kaikkein kamalimpia ja noloimpia, vaan myös niitä omasta mielestä onnistuneita otoksia. Esim olisi kiva jos vaikka jakaisit vuoden takaisia kuvia, miten paljon siinä ajassa on ehtinyt muuttua ja mitä on tapahtunut.

  Muuten yks juttu tuli mieleen tässä tietokoneella lukiessasi blogia. Olisko mitenkää mahdollistaa muuttaa sitä, miten paljon sivu rullautuu alaspäin kun rullaa kerran hiirellä? Nyt tuntuu että sivu menee liian alas ja vihaan tuota selaimen vieressä olevaa sivun raahaamisjuttua. Toivottavasti ymmärsit mitä ajan takaa :D

  • Elina H.
   Reply
   November 8, 2017

   Komppaan! Mulla ainakin sivu raahautuu sen verran paljon yhdellä hiiren rullauksella, että osa sisällöstä “jää näkemättä”. :)

 • emma
  Reply
  November 6, 2017

  eikä!!! muistoja tulee omistakin kuvista :D noi väripallot tossa sun ja lukan kuvassa oli niin kova huuto yhdessä vaiheessa apua :DD

 • Saara
  Reply
  November 6, 2017

  Tää on ihan järkyttävää, miten vieläkin näin monen vuoden jälkeen, muistan nää insta kuvat. Haha aika kyllä kulunut tuolta !

 • November 6, 2017

  Hahah tää oli niin hyvä :DD Ja nuo hashtagikuvatekstit saa kyllä aina nauramaan, joskus nauranu veet silmissä omillekki vanhoille.. #me #sitting #on #the #floor #finnishgirl ei luoja. Ps parasta myös et näyin (taipuuko tuo muka noin..?) tykkääjänä tyyliin puolissa noista kuvista :D<3

 • C
  Reply
  November 6, 2017

  Ihana postaus! Muistan monet noista kuvista ja ne oli silloin niiiin cooleja?

 • J
  Reply
  November 7, 2017

  Siis mulla on ikävä näitä aikoja ku instagramiin postattiin kaikkee tämmöstä turhaa hassua juttua arjesta! Toki teille jotka teette tätä työksenne se on vähän eri juttu, mut meille tavan tallaajille lähinnä! Ärsyttävää ku huomaan itessäniki että tulee välillä mietittyä ihan liian tarkkaan että mitä laittaa instagramiin ja mitä ei.

 • Ella
  Reply
  November 7, 2017

  Teillä oli Maj’n kanssa “omat vaatehuoneet” triossa esillä! :D

 • Pauliina
  Reply
  November 8, 2017

  Onko sulla mitä koko se Ahkka-merkkiä oleva valkoinen talvitakki? :) Onko kuinka normikokoa? Sellainen olisi aika ihana talveksi :)

Leave a Comment: