title image

Vähän erilainen reissu – lomakohteena Gran Canaria

Vähän erilainen reissu – lomakohteena Gran Canaria

Kaupallinen yhteistyö: TUI

 

 

 

 

 

Aurinkoa, lämpöä ja lähes epätodellisen kirkasta valoa. Pehmeää merentuoksua, palmuja ja avoautoilua musiikin pauhatessa. Kiireettömiä aamiaisia, myöhäisiä lounaita ja hitaita illallisia. Peiton alla katsottuja sarjoja, pitkiä yöunia ja mielenkiintoisia kirjoja. Ystäväaikaa, uusia pisamia ja pikkuruinen ripaus koti-ikävää. Hulmuavia kesämekkoja, sandaaleita ja värikkäitä uimapukuja. Kylmää valkkaria, sitäkin kylmempiä mangosmoothieita ja litratolkulla vettä.

 

Pääasiassa niistä oli kulunut marraskuinen viikkomme tehty. Ei yhtään hullumpaa, vaikka itse sanonkin.

 

 

 

 

 

 

 

Kuten suurin osa teistä varmaan jo tietääkin, lähdettiin viime viikolla hakemaan vähän valoterapiaa. TUI kutsui meidät tutustumaan uutta tuloaan tekevään Gran Canariaan ja nauttimaan lämmöstä kesken ankean marraskuun. Ja sitä me toden totta päästiinkin tekemään – lähtöä edeltävänä iltana laukkuja pakatessani heitin mukaan lähinnä pitkää housua, neulepaitaa ja takkia, sillä jossain mielenhäiriössä kuvittelin kohteen sään olevan suhteellisen viileä, mutta mitä vielä: lämpöasteet kohosivat päivittäin melkein 25 asteeseen. Iltaisin nappasin neuleen tai ohuen takin niskaan, mutta suurin osa housuista pysyi visusti laukun pohjalla.

 

Voin rehellisesti myöntää olleeni matkan suhteen hieman skeptinen, sillä reissu oli hienoine viiden tähden hotelleineen ja puolihoitoineen mulle tyyliltään vähän vieraampi, eikä kohdekaan ollut sellainen, jota olisin välttämättä tullut ensimmäiseksi ajatelleeksi. Kanariansaarethan on tunnetusti helppo kohde niin lapsiperheille kuin vanhuksillekin, sillä sää siellä on lähes poikkeuksetta hyvä, lämpöä riittää ja kaikki hoituu sujuvasti. Aluksi pohdiskelin, että kävisiköhän meillä siellä aika pitkäksi, mutta lopulta kuitenkin ajattelin, että hitto vie, mikseipä sinne voisi näin nuorempanakin lähteä.

 

Mainittakoon meistä vielä sen verran, ettei kumpikaan olla mitään bilehirmuja ja joku voisi jopa sanoa, että ollaan niinkutsuttuja henkisiä mummeleita. Ei kaivata ympärillemme jatkuvaa menoa tai meininkiä ja rauhaisa hiljaisuus vie voiton hälinästä mennen tullen. Ja juuri sellaiselle ihmiselle saaren etelärannikolla sijaitseva Meloneras oli paikkana täydellinen – ympärillä oli iltaisin hiljaista, mutta menojalan vipattaessa taksi vei muutamalla hassulla eurolla lähistöllä sijaitseviin vähän vauhdikkaampiin keskittymiin. Meitä ei tosin vienyt kertaakaan, sillä oli niin paljon houkuttelevampaa käpertyä illallisen jälkeen hotellin lakanoihin realityhömppää katsomaan, mutta ainakin se mahdollisuus oli olemassa…

 

 

 

 

 

 

 

 

Toinen hotellin baareista, Blue de Mar. Noilla sohvilla istuttiin lukemattomia kertoja, välillä läppärin sekä smoothien ja välillä taas kirjan sekä viinilasin kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majoituttiin TUI:n omassa RIU Palace Meloneraksessa, joka oli ehkä yksi kivoimmista hotelleista, joissa oon koskaan majoittunut.

 

Hotellialue oli suuri ja siihen kuului muunmuassa neljä uima-allasta (yksi niistä oli infinity pool meren rannassa!), kolme ravintolaa sekä kaksi baaria. Hotellilta löytyi myös sekä spa-osasto että kuntosali, joista kumpaakaan ei lopulta suurista suunnitelmistamme huolimatta ehditty käyttämään. Ravintoloista yksi, Magnolia, oli herkuista notkuva buffet-ravintola mukavan vaihtuvalla tarjonnalla, johon kuuluu käytännössä kaikkea grillatusta kalasta erilaisiin lihoihin, pizzoista rapeisiiin ranskalaisiin, itse koottavista salaateista kasviksiin ja perinteisistä espanjalaisista ruuista vähän kansainvälisempiin vaihtoehtoihin. Myös jälkkäreitä oli tarjolla sen verran, ettei makeanhammasta jäänyt varmasti kolottamaan – eräästä pöydästä löytyi esimerkiksi hedelmävartaita sekä suklaaputous. Kaksi muuta ravintolaa oli puolestaan espanjalaista ruokaa tarjoilevia Á la carte -ravintoloita, joista kumpainenkin kuului puolihoidon hintaan. Jokaista testattiin, mutta useimmiten päädyttiin monipuolisen buffetin pariin, johon voitiin mennä omiin aikatauluihimme parhaiten istuviin aikoihin – välillä iskettiin sinne heti ravintolan auettua, kun taas välillä päästiin syömään vasta iltayhdeksän maissa.

 

Oon yöpynyt aikaisempien reissujeni aikana parhaimmillaan euron yöltä maksavissa homestayissa, enkä siis oo yksinkertaisesti kokenut välttämättömäksi pulittaa yöpaikasta hirveen suuria summia. Kunhan sänky, (edes jotenkuten toimiva) suihku sekä katto löytyy, eikä lattialla vilise epämääräisiä pieneliöitä, niin oon ollut tyytyväinen. Tällä kertaa mulle tuli kuitenkin ekaa kertaa sellainen ahaa -elämys, että totta, tällaistakin se voisi joskus olla. Palvelu pelasi jokaisessa mahdollisessa tilanteessa, kaikki oli heti käden ulottuvilla ja sait itse keskittyä ainoastaan siihen asiaan, eli lomailuun. Lukemattomat pienet jutut toi meille viikon aikana erityisen hyvän mielen: esimerkiksi se, kun perille saapuessamme saatiin heti tervetuliaisjuomat kouraan, kun laukut kannettiin puolestamme huoneeseen ja kun vuokra-auton palautus hoitui ilman ylimääräistä häslinkiä jättämällä avaimet respaan ja auton parkkipaikalle, josta se sittemmin noudettiin. Kaikki oli tehty mahdollisimman helpoksi sekä mukavaksi ja se jätti lomailijalle mukavan huolettoman fiiliksen.

 

Tää oli tosiaan mulle ennestään vieras kokemus, mutta nyt ymmärrän vähän paremmin, miksi monet suosii matkoillaan upeita resort-alueita puolihoitoineen ja tarpeellisine palveluineen. Ne on niin ihanan helppoja, että se tuo lomalle täysin erilaisen, täydellisen huolettoman vivahteen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maspalomasin kuuluisat hiekkadyynit.

 

 

 

 

Noin 90% mun muistikortin kuvista liittyi tavalla tai toisella palmuihin.

 

 

 

 

Meidän hotellin aula oli peilipäällysteisine tolppineen upea! 

 

 

 

 

 

Ehdittiin nähdä viikon aikana toinen toistaan upeampia auringonlaskuja.

 

 

 

 

 

Pääasiassa vietettiin aikaa lähinnä hotellin rauhallisilla lähialueilla käppäillen, mutta vuokrattiin myös auto kolmeksi päiväksi. Ajan harvoin ulkomailla itse, mutta tällä kertaa olin kuskina. Ilokseni huomasin pian, että saaren liikenne oli huojentavan rauhallista moniin muihin maihin verrattuna, eikä ratissaolo ollut lainkaan stressaavaa, joten turhaan jännitin sitäkin etukäteen. Oltiin suunniteltu lähtevämme saaren pohjoispuolelle seikkailemaan, mutta lopulta se jäi vaan haaveeksi, sillä muut jutut vei sen verran tehokkaasti mennessään, että aika loppui klassisesti kesken. Myös drone-lennot jäi tällä kertaa harmillisesti tekemättä, sillä vasta paikanpäällä saatiin tietää, että kopterikameran lennätys on lähes joka puolella saarta huimien sakkojen uhalla kielletty – Gran Canarialle matkustaessa kannattaa siis suosiolla jättää dronet kotiin.

 

Eräänä päivänä ajeltiin muutamien eri pikkukaupunkien läpi ja erityisesti Puerto de Mogán jäi meidän mieleen – moni tämän postauksen värikkäistä kuvista onkin itseasiassa juuri sieltä otettu! Se muistutti kovasti manner-Espanjan pienistä ja söpöistä kylistä, sillä se oli täynnä eri suuntiin poukkoilevia kapeita kujia, jyrkkiä rappusia, pieniä ravintoloita, värikkäiden kukkaköynnösten valtaamia katuja ja pikkuruisia rakennuksia. Nätti ja viihtyisä paikka, jossa olisi voinut viettää vähän pidemmänkin tovin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Käytiin roadtripillä pikkuruisessa Puerto de Mogánin kylässä, joka oli kaikkine yksityiskohtineen ja lukuisine kukkaköynnöksineen kerrassaan ihana.

 

 

 

 

Niitä värikkäitä kukkaköynnöksiä oli tosiaan ihan joka paikassa.

 

 

 

 

 

 

Merivesi oli niin houkuttelevan kirkasta, että olisi melkein tehnyt mieli hypätä vaatteet päällä veteen.

 

 

 

 

 

Meidän uljas valkoinen ratsu, VW:n avo-Beetle. 

 

 

 

 

 

Ennakkoluuloistani huolimatta meidän viikko oli ihana. Stressasin etukäteen enimmäkseen sitä, että kun aikaa ei kulu siihen yleiseen säätämiseen, sillä kaikki oli hoidettu valmiiksi, niin käyköhän meidän aika pitkäksi? Mitä sillä kaikella “ylijäämäajalla” kuuluisi tehdä? Ja miten ihmeessä sitä jaksaa viettää viikon vaan yhdessä paikassa? Pian kävi kuitenkin ilmi, että huolehdin aivan turhaan. Aika ei todellakaan käynyt pitkäksi ja niinä työ-vapaina hetkinä oli ihaninta vaan nauttia olemisesta sen sijaan, että olisi pitänyt alkaa etsimään nälkäisenä ravintoloita tai selvittämään epäselvyyksiä autonvuokrausfirman kanssa. Ja mitä loman pituuteen tulee, niin viikko oli tollaiseen kerrassaan mainio aika – jopa muutama lisäpäiväkin olisi kelvannut. Myöskään vähän omaamme korkeampi keski-ikä ei haitannut missään vaiheessa kertaakaan, sillä rauhallisuus oli meille ainoastaan suuri plussa.

 

Jos kaipaat matkaltasi paikallista, ehkä vähän alkeellistakin seikkailutunnelmaa, etkä halua törmätä muihin turisteihin, niin valitse joku muu kohde. Mutta jos mielit varman lämmön ja auringon pariin, haet täydellistä rentoutumistilaa ja yksinkertaisesti helppoa lomaa jatkuvan menossaolemisen, näkemisen ja kokemisen sijaan, niin siihen Gran Canaria toimii moitteettomasti. Kuten mainitsin, niin en oo aikaisemmin oikeestaan tehnyt tällaisia reissuja, jonka agendalla ei oo käytännössä yhtään mitään. Tällaisia, jolloin voit herätä aamulla auringon pilkistäessä verhonraosta sänkyyn, suuntaat alakerrassa olevan buffet-ravintolan aamupalapöytään ja sen jälkeen istahdat loppupäiväksi aurinkotuoliin lukemaan kirjaa (tai naputtelemaan läppäriä, kuten me yleensä tehtiin), kunnes maha alkaa kurnia ja alat suunnittelemaan seuraavaa ruokailuhetkeä. Yksinkertaista, mutta aika pirun mukavaa. Vaikka kyseisen viikon aikana tulikin naputeltua enemmän töitä kuin monen muun loman aikana yhteensä, niin kotiinpalatessa olo oli silti virkeämpi kuin aikoihin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katsokaa nyt noita värejä!

 

 

 

 

Meidän hotelli sijaitsi ihan rantapromenadin tuntumassa.

 

 

 

 

Yhtenä iltana buffet-ravintolassa oli meksikolainen ilta, eli olin luonnollisesti kuin seitsemännessä taivaassa. Olisin voinut lapata koko lautasen täyteen nachoja ja salsaa… 

 

 

 

 

 

Pikainen välistoppi Puerto Ricossa.

 

 

 

 

<3

 

 

 

 

 

Suurkiitos TUI:lle tästä täydellisen onnistuneesta viikosta – tää oli juuri sitä, mitä tähän hetkeen oli kaivattu. Energiavarastot on nyt ääriään myöten täynnä ja sitä jaksaa taas painaa kohti valoisampia päiviä. <3

 

 

 

 

23 Comments
 • Katri
  Reply
  November 26, 2018

  Sun kultaraitainen kekko on upea<3 Mistä se on?

 • Sanna
  Reply
  November 26, 2018

  Keväällä oltiin samoihin aikoihin Marbellassa ja juuri viime yönä varattiin reissu Kanarialle, heh. Me mennään johki hotellikylä-hässäkkään noin 20km Maspalomasista. Innolla odotan reissua, tuli tosi extempore. Perjantaina jo mennään aurinkoa kohti, koko viikoksi luvattu +20-25. Kuvat ei yhtään latistanu reissufiilistä.

 • Emilia
  Reply
  November 26, 2018

  Upeita kuvia! <3

 • November 26, 2018

  Unbelieveable it was that warm in November! Love the looks you wore!
  xx Rena

 • Jenny
  Reply
  November 26, 2018

  Upeita kuvia! Välillä huolettomat ja rauhalliset lomat on aivan parasta. Välillä on taas kiva mennä erilaisiin paikkoihin tutkimusmatkailemaan.
  Onko sulla kuvissa jotain itseruskettavaa vai ootko ehtinyt saamaan noin kauniin päivetyksen noin nopeasti? :)

   • Jenny
    November 27, 2018

    Kiitos vinkeistä. Täytyykin ottaa noi kokeiluun :)

 • November 26, 2018

  IHANIA kuvia ja täydellisen kuuloinen loma! Vähän tekee pahaa, kun noista maisemista nostaa katseen ruudun yli ja ikkunasta näkyy vaan peruspimeä marraskuun iltapäivä täällä Suomessa.. Pitäisi bookata joku aurinkoterapiareissu itsekin!

 • Hanna
  Reply
  November 26, 2018

  Ite oon viime vuodet reissannut järjestämällä kaiken itse eli lennot (yleensä vielä jollain vaihtosäädöllä) ja hotellit varattu erikseen. Nyt kesällä tehtiin kuitenkin miehen kanssa pitkästä aikaa ns. vanha kunnon pakettimatka ja ai että! Kuinka rentouttavaa, kun mistään ei tarvinnut huolehtia tai säätää mitään. Sai keskittyä olennaiseen eli lomaan ja rentoutumiseen. Yleensä reissussa on ollut ties mitä aktiviteettiä ja puuhaa suunniteltu etukäteen, nytkin touhuttiin kaikenlaista mutta ilman stressiä ja suunnitelmaa. Fakta on, että pakettimatkoja ei tehdä vasta kehittymässä oleviin kohteisiin eli jos haluat nähdä ja kokea jotain erikoisempaa, täytyy itse järjestää matka. Mutta välillä kyllä helppous vie voiton 100-0. Ihania kuvia tässä postauksessa! Täytyy laittaa harkintaan tuo kanaria talvea ajatellen, aina ei tarvitse loman olla niin uutta ihmeellistä ja eksoottista, joskus lepo on tärkein :)

 • Anskuu
  Reply
  November 26, 2018

  Vau mitå kuvia! Tonne kun joskus pääsis:)

 • Milla
  Reply
  November 26, 2018

  Oi mitä ihania kuvia! :) Olen itse käynyt kaksi kertaa Gran Canarialla ja se on kyllä nimenomaan hyvä kohde rentoutumiselle, ihanalle säälle ja kunnon lomailulle. Mutta viime reissulla haluttiin tehdä jotain, ja nähdä uusia paikkoja ja päätettiin lähteä bussilla saaren pääkaupunkiin Las Palmasiin. Sinne järjestetään myös matkajärjestöjen reissuja, mutta sinne oli todella helppoa ja halpaa mennä bussilla, maksoi muutaman euron ja bussipysäkkejä oli ainakin Maspalomasin alueella useita. Pääkaupungissa oli ihanan tunnelmallinen vanha kaupunki ja katedraali oli upea. Sieltä löytyy myös paljon ruokapaikkoja, yliopisto ja isoja ostoskeskuksia, sekä iso uimaranta täynnä surffareita. Suosittelen piipahtamaan Las Palmasissa, jos Gran Canarialle menee. Myös saaren keskiosan vuoristot ja sen pikkukylät ovat hyviä retkikohteita. Joten kyllä Gran Canarialla ehdottomasti myös tekemistä riittää! :)

 • Anni
  Reply
  November 27, 2018

  Siis Kanariansaaret ovat parhaita! Tänä keväänä mentiin kaverin kansa Teneriffalla ja sitä edellisenä Gran Canarialle, ja vaikka ensin olinkin tosi skeptinen juuri tuosta perhelomahelvetistä, niin noilla saarilla on ihan oma toinen puolensa! Meillä on molemmilla reissuilla ollut teltta mukana, ja ollaan vain menty ilman mitään sen kummempia suunnitelmia minne jalat, peukalokyyti tai bussi on kuljettanut. Kanariansaarilla on uskomattoman kaunista luontoa, oon telttaillut niin kauniissa paikoissa vuorilla ja täysin tyhjillä rannoilla siellä. Jos vähän jaksaa haikata, niin voi löytää itsensä ihan omalta, kauniilta autiorannalta, ja helposti voi pystyttää kodin sinne pariksi yöksi. Suunnitelmitta kulkeminen ovat näiden kahden viime vuoden aikana vieneet mut ja mun kaverin esimerkiksi nukkumaan vuoren kielekkeellä, kerran luolasa rannalla piilossa ihan turistikaupungin äärellä, toisen kerran luolassa jonka paikallinen näytti meille yhden rannan tuntumasta, ja haikkaamaan läpi kaksi kilometriä pitkän vanhan mainaustunnelin. Ja silloin kun ei ole löytynyt ilmaista yöpaikkaa tai on kaivannut suihkua ja elektroniikan latausta, niin aina on löytynyt viime hetken huone 10 euron hujakoilta. Ja molemmilta saarilta löytyy hyviä surffispotteja! Halusin vain kommentoida, ettei saarien täydy olla pelkästään rennoilla rantalomille, vaan voi lähteä kunnon seikkailulle ilman mitään suunnitelmia ja löytää itsensä yllättävän kaukana kaikesta :)

  • Anni
   Reply
   November 27, 2018

   Ja vielä siis se, että lepolomat ovat myös parhaita (kai, en ole kyllä koskaan ollut itse sellaisella reissulla sitten monen vuoden takaisten perhelomien) ja tällainen seikkailureissu voi välillä epävarmuudessaan olla jännittävä (mutta pieni jännitys on hyvästä, heh), mutta jos joku miettii, että voiko Kanariansaarille mennä seikkailemaan, niin joo! Useilla Kanariansaarilla on paljon haikkausmahdollisuuksia ja jos vain on järkevä ja luontoa kunnioittava, niin on helppo telttailla poissa ihmisten silmistä.

 • Maija
  Reply
  November 27, 2018

  Vau, kuinka kaunista tuolla onkaan! Olen itse pian lähdössä ensimmäistä kertaa eläessäni ulkomaille, vieläpä yksin! Jännittää kovasti. Olen muutenkin sellaista tyyppiä joka helposti jännittää etukäteen. Tulee sellainen olo että miten mä pärjään tuolla isossa maailmassa yksin :D Mutta osittain sen takia halusinkin lähteä maailmalle – nimittäin haastamaan itseni ja löytämään itseluottamukseni. Mitä yleisiä vinkkejä antaisit minulle?

 • Elina
  Reply
  November 28, 2018

  Voi apua miten raikkaita ja kauniita kuvia, ja sun kasvot hehkuu onnellisuutta <3

Leave a Comment: