Ruokajutut on jäänyt täällä viimeaikoina vallan paitsioon, sillä voin ihan rehellisesti myöntää, että laiskuus on päässyt iskemään ja keittiössä pyörii yleensä päivästä toiseen niitä tismalleen samoja – jo pikkuhiljaa korvistakin ulos tulevia – safkoja. Liian usein sorrun menemään nälkäisenä kauppaan, eikä se oo paikka eikä mikään alkaa keksimään mitään uutta ruokapöytään, joten usein tulee turvauduttua niihin jo vähän turhankin tutuksi tulleisiin ruokiin.
Täältä tulis kuitenkin yks mun tän hetken simppeleistä lempiruoista, jota sitäkin tulee syötyä tasaisin väliajoin oman ruokapöydän ääressä. Ei oo vaan yksinkertaisesti lohen voittanutta!
Lohi on vähän sellainen ruoka, johon jokaisella on oma tietty valmistustapansa. Meillä kotona sitä on tehty suolan, sitruunapippurin ja korppujauhojen kanssa niin pitkään kuin vaan pystyn muistamaan ja sen kaveriksi on valmistettu yleensä kermaviilikastike, johon tulee edellämainitun lisäksi sinappia, sitruunapippuria ja ihan vähän sitruunan mehua.
Ite maustan uunilohen aina totuttuun tapaan suolalla ja sitruunapippurilla, mutta hetki sitten Googletellessani löysin Saran blogista parin vuoden takaisen ohjeen sen kylkeen tehtäville uunikasviksille ja siitä lähtien niitä onkin tullut syötyä lohen kaverina joka ikinen kerta. Yleensä tykkään pilkkoa vuokaan porkkanaa, paprikaa, sipulia sekä parsakaalia, jotka maustetaan oliiviöljyllä, hunajalla sekä inkiväärillä. Kasviksia paistetaan ensin 200 asteessa noin 15 minuutin ajan, jonka jälkeen lohi isketään sekaan vielä toiseksi vartiksi tai kunnes se on täysin kypsää. Lohen sekä kasvisten kaveriksi tekee pikaisesti freesin salaatin ja herkullinen lounas on äkkiä valmis. Tää on mun vakkarisetti!
Onks teillä jotain erityisiä kikkoja uunilohen maustamiseen vai meettekö yhtä simppelillä linjalla kuin mäkin?
11
Piia sanoo
Näyttää niin herkulliselta, että on kyllä aivan pakko kokeilla tätä joskus! 🙂
sanniiiis sanoo
Mä tykkään laittaa lohen/uunikasvisten päälle vielä fetaa, koska feta nyt tekee joka ikisestä ruuasta parempaa. tai sitten sitä perus pestoa, koska se pitää myös lohen aina mukavan mehevänä niin ettei se pääse kuivumaan. Mutta toi sun kermaviilikastike kuulostaa superhyvältä, koklaan ens kerralla!
jasmine sanoo
näyttääpä hyvältä! Pakko itekkin kokeilla kun jostain syystä en ole ikinä tehnyt itse minkäänlaista kalaa ruuaksi.
elina sanoo
http://www.valio.fi/reseptit/uunilohi-aura-yrttikuorrutuksella/
http://www.valio.fi/reseptit/texmex-uunikala/
nää lohireseptit on ihan mun lemppareita! maistuu superhyvälle ja tosi helppoja tehdä. jopa mun isä, joka ei niin kalasta välitä, on kehunu molempia. suosittelen siis 🙂
Annami sanoo
Moi!
Meillä tehdään melkeimpä aina nykyään ”itämäinen lohi” nimellä menevää versiota! Kun tehdään siis kokonainen lohi ja laitetaan uunivuokaan, niin päälle kaadetaan tälläinen kastike(niin, että sitä on ihan runsaasti).
ELi soijakastiketta, makeeta chilikastiketta(näitä molempia noin 4 desiä), 4 limeä(mehut ja raastettu kuori), inkivääritahnaa muutama ruokalusikka, tinjamia, sitruunapippuria. Tää setti kaadetaan siis kalan päälle ja paistetaan n. 30-40 min. 200c.
Vaikee arvioida noita määriä, kun tulee aina vaan ihan tuntumalla laitettua. Mutta tää on siis ihan törkeen hyvää! Sopii hyvin esim riisin kanssa, mutta salaatti riittää hyvin.:)
Ps. Kannattaa säästää kalanjämät ja se kastike, koska seuraavana päivänä siitä saa tosi hyvän ruokaisan salaatin;)
Henu sanoo
Soijakastiketta, limemehua ja chiliä ja lohi siihen maustumaan jääkaappiin ennen paistamista 🙂
sanni/lempihetkiä. sanoo
Uunilohi on ollut mun lempiruoka lapsesta saakka en ole koskaan ennen edes ajatellut, että sitä voisi valmistaa jotenkin monella eri tavalla, mutta enpä ole tosiaan itse koskaan korppujauhoja siihen ripsutellut 😀 meillä mentiin kotikotona usein suola-sitruuna-tilli -yhdistelmällä ja loraus kermaa kaveriksi ja samaa linjaa olen jatkanut myös aikuisena 🙂
Lilja sanoo
Ei liity nyt aiheeseen, mutta oot älyttömän kaunis ja sulla on ihana ja monipuolinen blogi 🙂
Pakko myös kysyä, että miltä se tuntuu kun monet ihmiset kehuu ulkonäköäs, tuntemattomatkin? Onks se nostattanut itsetuntoa vai onko siihen jo vähän tottunut? 🙂
Laura sanoo
Tää lähtee kokeiluun ehdottomasti! Täälläkin tuppaa samat ruoat pyörimään viikosta toiseen…
Jenni sanoo
Yum yum yum, mikään ei oo parempaa kuin uunilohi. Tää resepti lähtee heti testaukseen! 🙂
http://shakespeareandsparkle.com/