[mittaustagi]
Yhteistyössä Indiedays ja Suomen Lähikauppa
Mä voin myöntää, että oon kertakaikkiaan säälittävä ruokaostosten tekijä. Suunnitelmallisuutta ei oo nimeksikään, kaupassa tulee käytyä ihan milloin sattuu ja mukaan lähtee yleensä mitä milloinkin nyt vaan mieli sattuu tekemään. Kaiken huipuksi jätän liian usein ruokakauppareissut niille hetkille, kun jääkaappi ammottaa jo tyhjyyttään ja maha kurnii kovasti ja voi pojat, siitä ei kuulkaa seuraa yhtään mitään hyvää. Koskaan. Silti en oo vieläkään oppinut tekemään tohon muutosta.
Mut haastettiin äskettäin suoriutumaan viikon ruokaostoksistani alle 50 eurolla ja koska tähän mennessä kauppareissut on suoritettu vähän turhankin puolihuolimattomasti ja näinollen myös rahankulutus on ollut aika paljon hurjempaa, niin lähdin mielenkiinnolla messiin! Pieni ryhtiliike tän asian suhteen tekis nimittäin hyvää niin omalle mielelle kuin myös sille taskussa olevalle lompakollekin.
Vaikeinta tässä viikon kestävässä haasteessa oli omalla kohdallani ehdottomasti ostosten etukäteensuunnittelu, jota en oo tähän mennessä harrastanut muutamaa hassua kokeilua lukuunottamatta kertaakaan. Mulla on ollut huonona tapana mennä kauppaan ilman mitään kauppalistoja ja napata hyllyistä mukaan vähän mitä sattuu ja tää on kuulkaa se kaava, jolla kauppareissuja ei todellakaan kannata hoitaa. Tulee nimittäin ostettua yhtä jos toistakin turhaa ja kotona saa miettiä, että miksköhän tää meni nyt taas näin. Nyt yksinasuessani ruokakaupassa tulee ravattua entistä harvemmin, mutta pari kertaa viikossa tehtävään isompaan kauppareissuun saa helposti uppoamaan vähintään sen 30-40 euroa per kerta – pienellä vaivalla ja suunnitelmallisuudella tota summaa saisi supistettua varmasti edes vähän pienemmäksi.
Tiesittekö muuten, että Siwoista ja Valintataloista saa muuten nyt 6.1. alkaen opiskelijakorttia kassalla vilauttamalla 5% alennuksen päivittäistavaratuotteista sekä 15% alennuksen käyttötavaratuotteista? Pidemmällä tähtäimellä noista prosenteista muodostuu aika kivat (ja varmasti hyvinkin toivotut) säästöt opiskelijan lompakkoon! Opiskelija-alennus on toteutettu yhteistyössä Frankin kanssa, jonka etujen piiriin kuuluu suurin osa Suomen opiskelijoista.
Tällä haasteviikolla päätin tosiaan miettiä ostoslistaani vähän etukäteen jo ennen kauppaan menoa ja pakko myöntää, että se teki muuten helposti tuskaisaksi muuttuvasta kauppavisiitistäkin paljon iisimmän – nappaat mukaan vaan tismalleen ne tuotteet joita oot tullut hakemaan, kipaiset kassan kautta kotiin ja that’s it. Tätä lisää jatkossakin, kiitos!
Mä oon alkanut viimeaikoina tekemään ruokaa niin, että jokaisesta satsista riittää syötävää muutamallekkin eri kerralle – näinollen ei tartte ihan joka päivä häärätä keittiössä safkaa vääntämässä, vaan nälän iskiessä ruoka oottelee jo valmiina jääkaapissa. Tällä viikolla tein muutamaan otteeseen esimerkiksi helppoja keittoja, jotka on edullisuutensa lisäksi (kattilallinen jauhelihakeittoa kustantaa reilut 5 euroa ja mä voin syödä siitä pari-kolmekin päivää) mitä parhainta ruokaa kylmille talvipäiville ja niistä riittää helposti useammallekkin päivälle. Alta löydätte mun uusimman suosikin ohjeen!
Vaikka ette oiskaan kasvissosekeittojen ystäviä, niin tätä ei kannata tyrmätä heti ensi-istumalta – on muuten yks parhaista sellaisista, joita oon koskaan maistanut! Bongasin ohjeen hetki sitten Millan blogista ja oli ihan pakko käydä heti tuumasta toimeen. Keittoon tarvitaan yksi iso bataatti, neljä porkkanaa, iso sipuli, 0,75 dl vettä, purkillinen kookosmaitoa, valkosipulia, srirachaa, kasvisliemikuutio, inkivääriä sekä limeä.
Pilkotaan sipuli ja kuullotetaan se kattilan pohjalla oliiviöljyssä, jonka jälkeen lisätään inkivääri ja valkosipuli mukaan. Liuotetaan kasvisliemikuutio veteen, pilkotaan porkkanat sekä bataatti pieniksi kuutioiksi ja heitetään ne kookosmaidon kanssa kattilaan. Lorautetaan mukaan vähän srirachaa ja annetaan kiehua, kunnes vihannekset on pehmeitä. Surautetaan vihannekset sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi, lisätään vähän suolaa ja puristetaan lime mukaan. Ja voilá, valmista tuli! Päälle vielä vähän raejuustoa ja ihanan tulinen kasvissosekeitto on valmis. Yksi annos kustantaa helposti alle 0,5 euroa ja syötävää riittää useammaksi päiväksi.
Mun haasteviikko sujui yllätyksekseni tosi iisisti, kunhan vaan näin etukäteen vähän vaivaa suunnittelemalla kauppalistaa ennen lähi-Siwaan iskemistä. Toi on se juttu, johon pitää ehdottomasti panostaa myös jatkossa! Silloin vältytään nimittäin suuremmilta virheostoksilta, rahanmeno vähenee huomattavasti ja ruokaa tulee ostettua just sen verran kuin sitä oikeesti tarvitseekin. Tällä linjalla jatketaan tulevaisuudessakin!
Ootteko kerennyt jo testailemaan tota uutta opiskelija-alennussysteemiä? Jos ette, niin suosittelen kokeilemaan sitä samantien!
9
Kyllä näin opiskelijana aion jatkossakin kävellä hieman pitemmän matkan Prismaan ja ostaa ruuat sieltä. Tai sopivasti juosta tarjousten perässä 😀 Paljo suurempi säästö kuin 5% Siwasta/Valtsusta ja ennen kaikkea on oikeesti varaamista valita. Ja Toisekseen vähä hyötyliikuntaa kaupan päälle 😉
Sen hinnan minkä maksaa siwan ja valintatalojen opiskelija-alennusten jälkeen on oikeesti normihinta just perus ässä ja kookaupoissa.. Joten suurempi ”säästö” tulee noissa kaupoissa, koska niissä se hintataso on jokaisessa tuotteessa vähintään se 5% halvempi ku valintataloissa ja siwoissa.. 😀 mut siis joo, hyvä muuten et opiskelijoita huomioidaan tällä tavalla, muut kauppaketjut sais ottaa mallia!
Tää ei nyt mitenkään liity aiheeseen, mutta onko sulla jotain vinkkejä curl secret-kihartimen käyttöön? Kun mulla on ongelmana että lopputulos on tosi ”pörröinen”, ei semmonen sileä ja siisti. Täytyy vielä sanoa et sun blogi on tosi ihana ja inspiroiva! 🙂
Säästää myös siinä jos s marketti on lähellä, sillä siellä on pysyvästi muuttunut 400g jauhelihan hinta, ja maksaa vain 1.99e
Ihan törkeen hieno juttu tuo 5% alennus opiskelijoille! Meillä menee yleensäkin (jos minä saan päättää) maksimissaan se 50€ ruokaostoksiin kauppaan viikossa. Teen eväitä itselleni työpäivää varten joten teen ruokaa kerralla yleensä isoja satseja. Tulee halvaksi eikä tarvitse joka päivä ravata kaupassa 🙂
hanna
http://www.hannamariav.com
Mä oon ihan samanlainen kaupassa kävijä! 😀 Nappaan aina hyllyistä mukaan sitä, mikä sattuu näyttämään kivalta ja kotona huomaan, että mulla on paljon yksittäisiä aineksia, muttei mielessä mitään sellaista ruokaa, mihin näitä kaikkia voisi käyttää…:-D Eli aikalailla täysin turhia tollaset kauppareissut. Mä voisinkin vähän niinkun uudenvuodenlupauksena ryhdistäytyä ton kauppalistojen teon kanssa, säästyy hermotkin paremmin siellä ruokahyllyjen välissä!
essi-bltn.blogspot.fi
siwoissa ruoka on ihan mielettömän kallista joten ei tuo 5-15prossaa laske hintaa edes silloin normaalikaupan hintatasolle…
Olisi ollut kiva nähdä ne viikon rukaostokset hintoineen ja mitä joka päivä söit!
Kuulostaapa isolta tuo 50 euron viikkobudjetti! 🙂 Meillä menee poikakaverin kanssa yhteensä tuo summa viikossa ruokaostoksiin. Syömme monipuolisesti ja herkuttelemme aika usein.
Kaupassa valitsemme tarjouskasviksia, ja muutenkin tarkkailemme hintoja. Emme kuitenkaan aina valitse halvimpia tuotteita, vaan myös esim. tuotteen kotimaisuus vaikuttaa ostopäätökseen.
Käymme kaupassa yleensä kerran viikossa. Tällöin on pakko suunnitella viikon syömiset pääpiirteissään etukäteen, ja kai siinä rahaakin säästyy 🙂
Tsemppiä haasteeseen!
Me ollaan jo pitemmän aikaa puolison kanssa sovittu, että ruokaan käytetään viikossa 50 euroa. Maksu hoidetaan yhteiseltä s-tililtä, johon kumpikin siirtää joka kuu sata euroa. Välillä menee vähän yli 50 ja välillä ali, mut meille tää on ollu tosi toimiva. 🙂 Meillä pyörii samat perusraaka-aineet koko ajan, joten ostoslistan suunnittelu on helppoa. Sinne sitten lisäilee, jos on tarvetta ostaa jotain spessumpaa.
Osta safkat Lidlistä niin saat 50€ 2 viikon ruokaostokset. Terv, opiskelija
Mä komppaan sua ihan täysin, meinaan että pitäis osata olla suunnitelmallisempi ennen kauppaan lähtöä. Pieni vaiva kuitenkin siihen nähden mitä siinä voi säästää.
Mut mitä tulee tohon Siwojen ja Valintatalojen opiskelija-alennus tsydeemiin, niin puhut kyllä ihan höpöjä. En siis sano, että olis huono juttu millään lailla, mut alennuksista huolimatta tulee kuitenkin paljon halvemmaksi kun käyt K- tai S-ryhmän kaupoissa. Ja tämähän on ihan fakta.
Ruokaostosten suunnittelu on joo järkevää, mutta jos rahaa haluaa säästää niin suosiolla voi skipata siwan ja mennä johonkin oikeasti halpaan kauppaan kuten s-market, prisma ja lidl 😀 jos opiskelijabudjetilla on liikkeellä 🙂
Ehkä sinne kauppaan menee rahaa jos sä siwassa käyt ;D toi opiskelija-alennus on sinänhä turha, koska harva järkevä ei siellä tee viikko ostoksia ja pienistä ostoksia muutama sentti säästöä..
Mun mielestä on vähän (ja vähän enemmän) outoa, et joku ei kirjoita kauppaan mennessä listaa siitä mitä täytyy ostaa. Mulle tää on ollut itsestäänselvyys kun muutin omilleni, koska kotikotona tehdään aina kauppalistat ja lisätään listaan aina se, mikä loppuu tai on loppumassa. Itseasiassa mä en kirjoita ns. perinteisesti kauppalistaa paperille, vaan oon ladannut kännykkään muistiinpanosovelluksen johon helposti mieleen juolahtaessa lisää sen mitä tarvitsee. Kännykkä on kuitenkin useimmiten siinä lähempänä kuin paperi ja kynä.
Toi Siwan opiskelija-alennus on kyllä kiva juttu, vaikka näin opiskelijana tulee kyllä käytyä aika paljon halvemmissa kaupoissa. Siwan hinnat kun on alennuksesta huolimatta aika kovat.
Tälleen sosekeittojen ystävänä toi sun resepti kuulostaa hyvältä, testiin menee seuraavaksi!
Tosi kiva postaus ja kiitos reseptistä, pakko pistää heti toteutukseen! 🙂 mistähän mahtaa muuten olla toisen kuvan leikkuulauta hommattu, tai mikä alusta sitten onkaan? :))
Mä sain sen joululahjaksi! Alkuperästä ei oo valitettavasti sen kummempaa tietoa… 🙁
EDIT // Se on kuulemma H&M Homesta, eli sinne siis!
Kiitos vastauksesta!:))
Hyvä postaus tärkeästä aiheesta. Mielestäni 50e viikossa on iso raha ja monella ei ole edes sitä 50e käyttää viikon ostoksiin. Hieman tuntuu hassulta, että mainitset kuinka hulvattomasti olet käyttänyt rahaa ja menee monta kymmentä euroa per kerta kaupassa ja olet yksin. Sen lisäksi syöt ulkona koko ajan. Monet nuoret ihailevat sinua ja ajattelevat että tuo on normaali tapa toimia. Kuitenkin se on harvinaisempaa että nuoret aikuiset, eikä monet perheetkään elä noin leveästi kuin sinä. Eikä sitä pidä olettaa että, se olisi kovinkin yleistä, vaan päinvastoin. Se on hienoa , että sinulla menee noin hyvin, että voit laittaa rahaa ruokaan ja ulkonasyömiseen satoja euroja kuukaudessa, mutta vähän realistisempi suhtautuminen kirjoituksessasi olisi ollut paikallaan. Mutta hyvä, jos opit itsekin käyttämään rahaa viisaammin kaupassa, se on esimerkillistä. Suunnittelu on aina järkevää ja miettiä useamman päivän ruuat. Sillä säästää todella paljon ja saa silti hyvää ja terveellistä ruokaa.
Jos tekee töitä ja on rahaa nii miks ei sit söis kunnolla ja ostais kaupasta mitä haluaa? En ymmärrä miks töitä tekevän (lapsettoman) ihmisen pitäis väkisin yrittää pärjätä samalla rahamäärällä kun vaikka työttömän neljän lapsen yksinhuoltajaäidin 😀 Uskon kyllä todella vahvasti että sitten kun Annikan oikeesti tarvii alkaa säästellä oikein kunnolla esim opiskelujen takia nii se kyllä onnistuu vaikka nyt ei sellasella budjetilla eläiskään.
Mun mielestä on hassua että susta realistisempi ote kirjoitukseen olisi ollut parempi, sillä ideanahan oli juuri ANNIKA ja hänen kaupassakäynti ja syöminen ja rahankulutus. Ja Annika on aiemminkin mielestäni sanonut että ruoka on se josta hän ei tingi ja oon itse samoilla linjoilla. Mun mielestä tää oli hyvä kirjoitus, ja itsellä lähikauppa on valintatalo ja varsinkin nyt autottomana opiskelijana miljoonapakkasissa tulee siellä käytyä ja mulle toi 5-15% on jo hyvä säästö!
No eiköhän tää postaus oo kuitenkin kirjoitettu omasta näkökulmasta ja ihan realistinen kuvaus. Toiset kuiten myös itse panostavat ruokaan, ja mulla menee siihen älyttömästi rahaa, vaikka olin vielä viime kuussa opiskelija, en ole koskaan tinkiny rahasta ruuan kohdalla. Mulla menee reilusti yli viisikymppiä ruokaan viikossa, vaikka asun myös yksin.
Ymmärrän tän kommentin pointin, mutta toisaalta menee ihan yli ymmärryksen. Mikä peruste se on Annikalle tai kenellekään vähentää ruokaan käyttämäänsä rahamäärää koska jollain muulla ei ole varaa sellaiseen? Jokainen osannee toimia miten itse parhaaksi kokee, on sitten nuori tai vanhempi. Jos joku nuori jonkun toisen kulutustottumuksista ottaa mallia, se on hänen oma päätöksensä, ja osaa varmaan alkaa toimia toisin jos huomaa ettei siihen varaa ole. Itsekin opiskelijana käytän suunnilleen sen viitisenkymppiä kaupassakäynteihin viikossa, joskus vähemmän ja joskus sitten tulee käytettyä tosiaan vähän enemmän: ruoka on sellainen asia josta tosiaan ei laadultaan tai määrältään tule tingittyä, mieluummin sitä kiristää kukkaronnyörejä vaikka vaateostoksista tai ulkonakäymisestä. Aivan sama mitä muut yksilöt tai vaikka perheet tekee, jokainen toimii ja käyttää rahansa varmasti silleen miten parhaaksi kokee. Jotenkin typerää verrata rahankäyttöä ihmisten välillä ja sanoa ettei perheetkään elä yhtä leveästi miten Annika _blogin perusteella_ elää. Totta hitossa minäkin kävisin ulkona syömässä monta kertaa viikossa jos rahaa ja mahdollisuus siihen olisi, ei se raha ole tarkoitettu aina vaan säästettäväksi vaan kiva siitä on nauttia kerran vielä on mahdollisuus eikä tarvitse huolehtia muista kun itsestään.
Tosi hyvä postausaihe! Kaikki tälläiset ”säästövinkki” aiheet on mielenkiintoisia ja ajankohtaisia kun suurin osa lukijoista varmaan on juuri muuttamassa tai muuttaa vanhemmiltaan yksin tai kumppanin kanssa asumaan:)
lisään vielä, että mun korvaan toi 50e kuulostaa kuitenkin aika isolta summalta jos yksin asuu. Oikein suunniteltuna ja valitsemalla pääsee halvemmallakin:)
Haha aivan turhaa mainostusta tämä yhteistyö, kukaan järkevä opiskelija (tai kukaan muukaan) ei käy tekemässä ruokaostoksiaan siwassa tai valintatalossa 😀 aika kaameelta summalta kuulostaa tuo sun 30-40e per kerta
En yleensä kommentoi _mihinkään_ _mitään_, mutta nyt on pakko kehua, että todella hyvin sait piilotettua mainonnan tähän postaukseen! Liian mainostavat tekstit ovat todella ärsyttäviä ja liika yhteistyöpostauksien määrä on puuduttavaa, mutta tästä tekstistä sitä ei huomaa ollenkaan, kun nopeasti lukaisee! Onnittelut 🙂
Samaa mieltä tosta suunnittelemisestä, mutta eipä kauheesti tuu säästöä jos Siwassa käy kun hinnat on muutenkin niin paljo kovemmst kun muissa kaupoissa.. Ja ethän sä edes saa opiskelija-alea kun et opiskelija ole?
Enhän mä missään vaiheessa kirjoittanutkaan, että saisin itse opiskelija-alennusta? 😀
Tän postauksen tarkoitus oli kertoa uudesta alennuskäytännöstä niille, jotka siitä voivat hyötyä ja siellä ruudun toisella puolella on tosi paljon tällaisia tyyppejä. Ei sen kummempaa 🙂
Kyllä mä sen ymmärrän, mutta jäi hämäräks tän postauksen tarkotus. Hehkutat Siwan opiskelija-alea, ja suunnittelet kauppalistaa jotta voit sitten sieltä lähi-Siwasta kipasta nää hakemaan. Miks ihmeessä hakisit ne safkat Siwasta ilman sitä alea ?
Öö pakko kommentoida. Mite ihmeessä joku yksineläjä saa _viikossa_ kulutettua 50 € ruokaan?? :O Itellä menee joku 20 tai maksimissaan 30 euroa. Ja kuukaudessa kun oikeen kituuttelee niin menee ruokaan joku 70 euroa, joskus 100-120 €.
Helposti t. toinen opiskelija
Syön joka päivä opiskelijaruoan = 5×2,60€ ja pyrin syömään päivittäin myös toisen lämpimän ruoan, lisäks tarviin elääkseni myös aamupalan, välipaloja ja iltapalan. Tää kaikki ei todellakaan mee 20euroon 😀
Tuo 5% alennus on täysin hyödytön. Henkilö, joka oikeasti haluaa säästää rahaa ruokaostoksissa käy ihan muissa kauppaketjuissa.
50 euroa on yksin asuvalle naiselle iso raha viikon ruokiin. Minulla ei mene kuukaudessa satasta ruokiin eikä tee tiukkaa. Tarkkoja summia en osaa sanoa, kun menee poikaystävän kanssa välillä sekaisin kumpi maksoi ja mitä.
Ja Siwoissa ja Valtsuissa on niin korkeat hinnat, etteivät tuollaiset prosentit saa niistä edes muiden kauppojen normihintaisia. Säästöstä en kehtaisi puhua xD
Me ollaan miehen kanssa käytetty kauppakassi-sovellusta yli vuosi (sen jälkeen kun luovuttiin autosta), ja rahaa on säästynyt PALJON. Ensinnäkään ei tule niitä heräteostoksia kun ei ole paikanpäällä, voit katsoa jääkaappiin samalla ja tosi harvoin mitään unohtuu.
Valtsussa käytiin satunnaisesti kun vanhassa kämpässä asuttiin ja hitsi miten kallis se kauppa on!! Saatettiin ostaa pelkät maitoa ja juustoa ja leipää ja jotain hedelmää tms niin hinta on jo 20-30€… Järkyttävää. Syödään tosi terveellisesti ja halpaa se on, kun ostaa lidlistä tai ässästä.
Siwa on meidän uus lähikauppa, mutta sieltä pyritään ostamaan niin vähän kun mahdollista.
kiva postaus! ja ai että näyttää herkulliselta toi ekan kuvan annos! 🙂 mitä kaikkea siinä on?
muistan elävästi päivät jolloin kasvissosekeitto oli yhtä painajaista, mutta tällä hetkellä sitä tekisi mieli vähän kaiken aikaa… harmi ettei meijän perheessä siitä pidetä enkä itsellenikään sitä mielellään tekisi 😀
Käsittämätöntä avautumista toisen ihmisen tavasta elää ja kuluttaa rahojaan…. Jos syö paljon hedelmiä, lihaa ja maitotuotteita niin kyllähän siihen ruokaan uppoaa rahaa. Kai opiskelijat muistaa laskea, että unicafeenkin kuluu kuukaudessa reilu 50e rahaa, kun joka päivä arkena syö koululla. Jos syö pääasiassa lounaat kotona, eikä elä ”perinteiseen” opiskelijatyyliin pelkällä nuudelilla ja ketsupilla, tottakai ruokakauppareissuun kuluu enemmän rahaa.
Ja onhan se siwan alennuskin ihan kiva, jos esim. asuu opiskelijakylässä, jossa tarjolla on vain siwa/muu kallis pikkukauppa eikä autoa ole käytössä.
Ihan samaa ihmettelen! Ihme kilpailu kuka nuukailee eniten ja käyttää vähiten rahaa ruokaan. Ruokaan joka kuitenkin on perusta terveydelle ja hyvinvoinnille..
Juuri näin, mikä ihmeen kilpailu tästä tuli! Jokaisella on omat prioriteettinsa rahan käyttöön. Esim. tuore, terveellinen ja monipuolinen ruoka nyt yksinkertaisesti vaan maksaa enemmän. Lisäksi, joku tuolla ylempänä hehkutti 1.99e maksavaa jauhelihaa. Nousee ihan ihokarvat pystyyn kun miettii, että onhan se hemmetin halpaa, mutta mitkäs sitten ne varjopuolet ja todelliset kustannukset ovat…
Mää kans naureskelin täällä tälle nuukailukilpailulle! 😀 ”Minulla riittää 10 euroa viikon ostoksiin” Mää oon opiskelija, okei työssäkäyvä opiskelija, mutta en mitenkään selviäis millään 20 eurolla viikossa.
Täytyy kyllä sanoa, että olen samaa mieltä kuin moni muukin kommentoija, ihminen joka haluaa säästää ei todellakaan käy Siwassa tai Valintatalossa ostoksilla. 😀 Hinnat on noissa kaupoissa jo valmiiksi niin korkealla, että noi alennukset ei välttämättä silti alenna hintoja edes samalle tasolle kuin ns. normi kaupoissa normaalihinnat. Valikoimakin Siwoissa ja Valintataloissa on huono. Toki jos ei ole mahdollisuutta käydä muissa kaupoissa niin parempi tietenkin toi alennus kuin ei mitään. 🙂 Itse suosittelen s-ryhmän kauppoja, jos omistaa s-etukortin saa bonusta, joka on silkkaa rahaa. 😉 Itsellä on toki isompi talous kuin sulla, mutta meidän perhe saa joka kuukausi vähintään parikymppiä bonusta, mikä on aika kannattavaa mielestäni. 🙂
Meillä menee poikaystävän kanssa viikossa ihan järkyttävästi rahaa ruokaan. Käydään lähes päivittäin kaupassa, ja kerralla saattaa mennä 15-30e, koska syödään eri ruokia ja sekin vaikuttaa, että tykkään syödä salaateissa esim vuohenjuustoa, halloumia, parmankinkkua ym. Olisi kiva osata suunnitella ostokset, mutta epäilen ettei onnistuisi pitemmän päälle, syödään niin fiilispohjalta 😀 Niin me ihmiset vaan ollaan erilaisia..
Ja hassua, ettei monikaan kommentoija (Siwassa vierailun ihmettelijä) ota huomioon pienemmillä paikkakunnilla asujia – ei jokaisella välttämättä ole mahdollisuutta päästä edullisempiin (isompiin) marketteihin päivittäin. Minusta on hyvä, että tällaisesta alennuksesta kerrotaan, ei siis lainkaan turha postaus 🙂
Haluttais kyllä kovasti tietää mitä nämä kommentoijat keillä menee vaa 20€ viikossa ruokaan oikein syövät!? 😀
Tv. Yksinasuva ja menee kyllä reilusti yli 20€ viikossa ruokaan.
Vtsi en oo oikeesti syöny jauhelihakeittoa varmaan vuoteen ja tuli ihan hirvee himo tosta sun kuvasta! Nam se on vaan niin parasta kylmänä talvipäivänä. Vaikka ei toi toinenkaan sosekeitto kyllä pahalta näytä, tykkään just ite tehä sosekeitoista vähän tulisempia ja sit laittaa kaveriks esim. kreikkalaista jugurttia, tai jugusta tehtyä valkosipulikastiketta ”viilentämään”. En oo ikinä ite tehnyt bataatista mitään joten ehkä täytyy viikonloppuna koklata tota sosekeittoa, kiitti hyvästä reseptistä!
En ymmärrä miks ruuassa tulisi sentilleen kituutella jos siihen on varaa 🙂 Oon itekkin opiskelija mutta käyn myös töissä niin kyllä mulla jää ihan kevyesti monta sataa kuussa käytettäväksi ruokaan ja syön aika usein myös ulkona. Mun kaveripiirissä kovin moni ei elä sillä ”perinteisellä opiskelijabudjetilla” ja vaikka moni ehkä elääkin, niin ei se oo ainoa oikea tapa elää opiskelijaelämää:D Teen ruokaostokset lähinnä Lidlistä ja Prismoista niin ihan hyvällä omalla tunnolla ostelen sieltä mitä mieli tekee. En hirveästi suunnittele mun ostoksia ja välillä tuleekin ostettua jotain turhaa, mutta pääasiassa mun ateriat noudattaa aina samaa kaavaa eli tiedän suurin piirtein mitä kaupasta lähden hakemaan. Käyn isoissa kaupoissa koska sieltä saa isot ostokset tehtyä edullisesti. Toi Siwan ja Valintatalon opiskelija-alennus on kyllä ihan marginaalinen enkä kyseisissä kaupoissa juuri koskaan käy, mutta monille se on lähikauppa ja joillekin ehkä jopa ainoa kauppa pitkällä säteellä niin ei se tällöin ihan turha ole jos sieltä tulee tehtyä isompia ostoksia. Tosin jos ihminen haluaa säästää ruuassa niin ei käy näissä kaupoissa 😀
En ymmärrä, miks ihmiset kitisee siitä, kuinka saat käytettyä 50e viikossa ruokaan 😀 Meillä menee mun puolison kanssa helposti 100e ruokaan viikossa. Tähän päälle tulee vielä ruokailut yliopiston ruokaloissa (52e). Itse olen kasvissyöjä ja puoliso rakastaa liharuokia – tästä syystä tulee ostettua tosi paljon ruokaa, koska yhteiset mieltymykset ei oikein kohtaa. Toki homma olis eri, jos haluaisin elää makaronilla ja kaurapuurolla tai jos asuisin yksin (selviäisin paljon pienemmillä ruokamäärillä). Silti mun mielestä ruoka on asia, josta ei kannata näin opiskelijanakaan tinkiä.
Ennen lähikauppana oli Alepa ja siellä tuntu että yhen safka-annoksen ostaminenkin maksaa 20€. Nyt muuton jälkeen lähikaupaksi tuli Lidl ja kaks henkilöö syö hyvin (jauhelihaa, kanaa, gluteenitonta pastaa, vihannekset, yms yms.) n. 50€/vko.
Välillä ollaan käyty ”testiostoksilla” S-marketissa, jos Lidlin valikoima on ruvennu tympii. Viikon ruokaostokset on sillon ollu muutaman kympin kalliimmat samoilla raaka-aineilla, kuin Lidlissä.
Olisi ollut vielä kiva lisä tähän, että olisit kertonut mitä kaikkia ruokia suunnittelit ja toteutit tällä summalla? tai esim. kuva kauppalapusta ja sitten et paljonko kustansi ja mitä ruokia teit :)Mutta hyvä ja ajankohtainen aihe mistä kirjoitat!
Ollaan poikaystävän kanssa jo monta vuotta tehty aina semmoinen viikon menu ja sitten sen mukaan tehty ostoslista- säästää muuten ihan hirveesti kun suunnittelee ja ei mee ruokaa hukkaan 🙂 Tehdään myös paljon itse, just esim. lihakeitto on superhyvää ja edullista ruokaa! Kyllähän tuohon kuluu aikaa, mutta jotenkin siihen on vaan jo niin tottunut ja tuntuu ihan hirveältä mennä kauppaan ilman suunnitelmia et mitä aikoo ostaa 😀 monikaan kaverini ei tunnu suunnittelevan kauppareissuja yhtään etukäteen, ja sitten ihmettelevät kun rahat eivät riitä ja ruokaan menee hirveitä summia rahaa 😀 Ja kun on valmis lista, ei tule ostettua mitään heräteostoksia niin paljoa 😀
vähän turhaa köyhyyden yleistämistä että jos ostaa vähillä rahoilla ruokaa heti syö vaan makaroonia ja kaurapuuroa. ja nuudeleita. 20eurolla saa yksinasuva jo omasta mielestä todella hyvän satsin viikoksi ja silti kaapissa on herkkuja, ne on vaan niitä halvemman pään herkkuja niinkun on kassin muutkin tuotteet eikä esimerkiksi leivän päälle laitella mitään parmankinkkuja. esimerkiksi ite tulee syötyä samaa lämmintä ruokaa esim 3 päivää putkeen että silläkin säästää jo hyvän summan
jokainen syököön niin kalliisti kun halajaa mut tommonen 20eurolla ei saa mitään muuta kun nuudelit on vähän ignorant 😀
Miksköhän tulin ees lukemaan näitä kommentteja…
Ihme jeesustelua siitä, paljonko toinen ihminen käyttää ruokaan rahaa.
Käyn töissä, en tiedä paljonko ruokaan menee rahaa, koska ei kiinnosta. Käyn siinä kaupassa, missä hyvältä tuntuu (Valintatalo, K-supermarket, Prisma, Citymarket). Haluan syödä tienaamillani rahoilla hyvää ruokaa, enkä mahdollisimman halvalla. Ulkona syömiseen menee satasen verran kuussa (25e pihvi kerran viikkoon about), työruokailu 6,60e päivässä (ei eväiden raahaamista ja ressaamista seuraavan päivän eväistä, monipuolinen ruoka).
Mutta yllätys! Olen myös amk-opiskelija, tässäpä syy hankkia opiskelijakortti, jos saan sillä tuon 5% alennusta, kun ko. kaupassa kuitenkin välillä käyn maitoa tai juustoa hakemassa.
Kyllä tekis joidenkin kommentoijien osalta heittää kateuskortti pöytään, harmi jos teillä ei ole varaa.
Ei vitsiiit, ihana sie teit tota keittoa ja jaoit vielä reseptin!! Oon ihan otettu <3 Mun pittää niin testata tota raejuuston kaa syömistä ens kerran ku kokkaan 😉
Hyvä postaus, mutta yks juttu mul on pistäny silmään viime aikoina. Sä käytät usein sanaa ’muutama’ vaikka selvästi tarkotat enemmän ’pari’a. Mulle se ero on aina ollu suht selvä, joten on hassua lukea tolleen täällä. Muutama on noin 4-10, pari on noin 2. Esim. tuskin teit yhden viikon aikana muutaman keiton, jos yksi riitti useammalle päivälle.
…Sori, älä ymmärrä väärin! 🙂
Haha mistäköhän toi muutaman määritelmä on revitty, itelle muutama tarkoittaa yleensä kyllä ihan kolmea neljää. Ja sillä ei ole mitään tarkkaa määritelmää, mikä luetaan muutamaksi, ja asia yhteydestäkin voi osittain riippua. Ja ihme vinkunaa täällä siitä, että siwa tarjoaa opiskelija-alen nykyisin. Mun mielestä tosi hienoa! Vaikka en siwassa kovin usein käykkään, vaan kerran kaks kuussa jotain pientä ostamassa, kun on lähellä ja muut kaupat jo kiinni. Kamalaa valitusta, että opiskelijat ei kävisi siwassa; kyllä on opiskelijoita, jotka käyvät siwassa, jotkut sen vuoksi, että kauppa on lähellä tai muut kaupat kiinni tai muu syy. Ja jotkut enemmän, jotkut vähemmän ja jotkut ei ollenkaan. Miten tällainen alennuksen tarjoaminen voidaan ottaa näin negatiivisena.
Siis hei oikeesti??! Tän jutun alkuperänen idea on ollut oikeesti hyvä, kertoo opiskelijoille tuosta mahdollisesta 5% alennuksesta.. ei tässä kyselty kuinka moni käy k:ssa tai S:ssä tai lidlissä tai paljonko viikossa ruokaan tuhlaantuu rahaa.. Itse henk.kohtasesti inhoan noita isoja marketteja ja välillä on ihana käydä pikku kaupassa ( oli se sitten siwa k sale mikälie) Joillekkin vanhemmille ihmisille nuo pienet lähikaupat ovat tosi tärkeitä, koska heillä ei ole mahdollisuutta lähteä kauemmas.. ja kyllä sille yhdelle maitopurkillekkin tulee hintaa jos sen lähtee toiselta puolelta kylää hakemaan. Ja pieni puolustus vielä lähikaupoille ( VAIKKA KALLIIMPIA OVATKIN.) eilen kävin lähi siwassani ( JOSSA KYLLÄ HARVEMMIN KÄYN.) ja siellä oli hedelmiä ja vihanneksia eurolla, kaksi jauhelihapakettia sai 4€ ja juusto maksoi 2€, en tiedä sattuiko tuuri vai onko tarjoukset oikeasti aina noinkin hyviä, mutta yllätyin positiivisesti.
ja apua, nyt mustakin tuli valivali-ihminen ANTEEKSI.
Annika hyvä postaus kaikenkaikkiaan, kiitos 🙂
Eipä ole enää voimassaolevaa lukuvuositarraa opiskelijakortissa, joten en pääse testaamaan alennuksia. Tosin kuten joku jo sanoikin, opintotuen varassa elävän tuskin kannattaa pääsääntöisesti tehdä ruokaostoksiaan Siwasta, Valintatalosta tai sen puoleen muidenkaan ketjujen pienistä kaupoista. Siinä vaiheessa kun vuokran jälkeen bussikorttiin, laskuihin ja ruokaan yms. on kuukaudeksi noin 200 euroa, niin maitoakaan ei haeta Siwasta kuin hätätapauksessa. (Lähi-Siwassani litra laktoositonta maitojuomaa 1,99e ja lähimmässä isossa kaupassa 1,19e..)
Onneksi opiskelijabudjetilla kituuttaminen on ohi. ;
Kokeilin tuota sosekeittoa tänään, oli ihan pirun hyvää! Annoin poikaystävän maustaa, hän ei normaalisti tykkää kasvissosekeitosta mutta kun oli tulinen versio niin näköjään uppos 😉 laitettiin myös reippaasti inkivääriä, molemmat flunssassa niin josko vähä auttaisi! Suurkiitokset tästä reseptistä 🙂
Mulla yksinasuessa menee 15-20e kauppaan (käyn S-marketissa aina), mutta poikaystävän kanssa menee enemmän, kun tulee kipaistua vaan lähikaupassa ja syötyä vähän mitä sattuu. 😀
Vaikuttaa herkulliselta tuo resepti! Sattui lähes kaikki ainekset löytymään kaapista, niin täyty pikenmiten testata. Keitto on tossa tulolla 🙂 Taitaa olla lipsahtanu 0,75l sijasta 0.75dl ohjeeseen..? 🙂