Tättärärää, nyt koittaa historiallinen hetki – täältä tulee nimittäin tän blogin ensimmäinen (helppoakin helpompi) ruokavinkkipostaus! Mä rakastan erilaisia salaatteja ihan hirveesti ja syönkin niitä useimmiten sillon, kun kokkaan yhdelle kahden sijasta – toi parempi puolisko kun ei oikein vieläkään ymmärrä, että salaatti voi olla muutakin, kuin pelkkä lämpimän ruuan lisuke. Eilen parannellessani itseäni mä päätin kokata pikaisesti mun lempisalaattia ja napata samalla havainnollistavat kuvat sen tekovaiheista…
…mutta koko homma meni mönkään jo siinä vaiheessa, kun nälissäni unohdin kuvata kaiken muun alku- ja lopputulosta lukuunottamatta 😀 No, enskerralla sitte paremmin! Ei tää kuitenkaan toivottavasti maata kaada, sillä jokainen osaa varmaan leikata salaattitarpeet osiin ilman sen kummempaakin ohjeistusta.
Mä käytän salaattiin aina vähän mitä jääkaapista ikinä sattuu löytymään ja tähän salaattiin heitin broilerin fileesuikaleita, keräsalaattia, kurkkua, viinirypäleitä, punasipulia, avocadoa, parmesan-lastuja ja itsetehtyjä krutonkeja. Ensin paistetaan kana ja sen jälkeen pyöräytetään leipäpalat pikaisesti öljyssä, sitten pilkotaan salaattitarpeet lautaselle ja isketään päälle kanasuikaleet sekä krutongit. Viimeisenä ripotellaan päälle parmesan-lastut, caesar-salaatinkastike ja voilá! Helppoa, nopeeta ja tosi hyvää!
Jos joku muuten on jumiutunut aina kokatessa samoihin juttuihin ja kaipaa jotain piristystä ruokapöytään, kannattaa ehdottomasti tsekata Inspirationin ruoka -osio läpi. Mä oon nimittäin löytänyt sieltä ihan hirveesti uusia ruokaohjeita ja sen kautta päädyin joskus kokeilemaan ekan kerran avocadoakin!
1
Hei tosi kiva tää postaus, tämmösii ruokapostauksii olis kiva lukee useemminkin! Ite oon tosi pitkää halunnu koklaa just tota avokaadoo salaatissa mut en oo viel koskaa usklantanu mut nyt on kyllä vihdoin pakko kokeilla 🙂 haha! Ja viel yks hölmö kysymys mut kun ite syön tosi usein kanaa mut ostan aina niitä valmiiks hunajamarinoituja, niin maistuuks toi ei hunajamarinoitu jotenki tönkölle, vai maustatko sen jotenki? 😀 tiiän ettet oo mikään master chef mut halusin vaan kysyä nyt ku näin just ton kanapaketin mitä en oo viel valinnut…
Kiva kuulla! Heh, saa nähdä jos mä innostun joskus toistekin tekemään tällaista postausta 🙂
Ja mä en jotenkin nykyään tykkää hirveesti hunajamarinoidusta kanasta, joten toi on musta tuhat kertaa parempaa. En mausta sitä salaattiin mitenkään suolaa ja pippuria kummemmin 🙂
jos on kyllästyny hunajamarinoituun, ni kannattaa kokeilla pehmeän pippurinen maustettua kanaa, se on hyvää :-))
Mä oon jotenkin tykästynyt tohon maustamattomaan, se on niin varma valinta! Täytyy kuitenkin vaikka ens kerralla kokeilla tota sun mainitsemaa 🙂
teeppä joskus videopostaus! =)
En usko ainakaan lähiaikoina tekeväni, mutta ehkä vielä joskus 🙂
Salaatit on kyllä tosi jees, ite en oo vaan lämmennyt tolle avokadolle vielä kun se tuntuu niin kamalan rasvaisen makuiselta, vaikka tiedänkin niiden olevan vain hyviä ja terveellisiä rasvoja 🙂 Kiva postaus anyway!
Ps. Sait juuri pientä mainostusta blogillesi, tsekkaappa blogini sivupalkki 😉
Hah, musta se ei taas maistunut yhtään rasvaiselle vaan enemmänkin vaan “pehmeälle”! No, mielipidekysymys 🙂
Ihanan näkönen! Mulla on ihan sama juttu, rakastan salaatteja yli kaiken. Mä marinoin punasipulin oliiviöljyssä ja balsamicossa, kannattaa kokeilla, ihan jumalaisen hyvää!
Täytyy kokeilla ensi kerralla 😉 mä rakastan sipulia muutenkin yli kaiken, tungen sitä kaikkiin mahdollisiin ruokiin mukaan!
näyttääpä hyvältä :p
http://purposeofmylife-sara.blogspot.fi/
Nam! Must kans ihanaa on kanasalaattivoileipä, eli ottaa kaks palaa ruis- tai vaaleetaleipää ja voitelee ne iha levitteel tai vaikka majoneesilla ja sit täyttää sen vaik just noil aineksil mitä sä täs oot lueteltu, ainoo vaa et krutongit voi jättää pois. Varsinki avocado on ihanaa minkä tahansa voileivän välissä! 🙂
Täytyypä kokeilla, kiitos vinkistä! 😉
tosi kiva tää postaus, tee ihmeessä enemmän! 🙂 pitääkin heti tänään kokeilla koska toi vaikuttaa just mun makuun sopivalta!
haha awwww :–DD jotenki suloinen postaus! omoom avokadoa!!
http://meanwhileintre.blogspot.fi/
http://www.hm.com/fi/product/04264?article=04264-B#article=04264-A tossa olis h&m:llä noita nahkahousuja vaan kympillä! 🙂
Mutta ei oo (ylläri ylläri) enää kokoja… 🙁
Ite kerran maistoin avokadoa ja mun mielestä se maistu jotenki puulta ja oli ihan kivikova! 😀 pitääkö sille tehä jotai ennen ku syö? 😀
Sitten se oli varmaan ihan liian raaka, sillä niiden ei kuuluisi olla kivikovia! 😀 Eli niiden pitää kypsyä ekana kunnolla.
Oi laitoin tän sivun suosikeihin, pakko kokeilla joku kerta kun avocadosta tykkään 🙂 ?
kisstherain-p.blogspot.com
miten tehään ite krutonkeja :d?
Se kerrottiin juuri tossa postauksessa: leipäpalat paistetaan tilkassa öljyä 😀
Jes kiva postaus, erinlainen! 🙂 vaikka pidän kaikista postauksistasi, olet niin kaunis että oon kateudesta vihreä!! Ja noi räpsyripset sopii sulle ku nenä päähän!
Kannattaa muuten kokeilla (jos tykkää) sellaista salaatinohjetta mihin tulee broileria, halloumi(?)juustoa joka kypsennetään pannulla hieman kullan sävyiseksi sitten salaattia kirsikkatomaattia persikkakuutioita (jos ei pidä viinirypäleet on myös parasta tuohon!) kurkkua yms perus salaattikuttua ja vielä hieman sweet chili kastiketta päälle! 🙂 nam!! 🙂
Mä en oo itseasiassa koskaan kerennyt maistamaan halloumia, täytyypä muistaa ostaa sitä lähipäivinä ja kokeilla! 🙂
Tosi hyvän ja kevyen näköstä ! Pitäis itekkin ehtiä tekeen enemmän salaatteja .. 🙂