Annika Ollila

  • Home
  • Contact
  • Categories
    • Ajatuksia
    • Lifestyle
    • Lookbook
    • Matkailu
  • Archives
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • 2015
    • 2013
    • 2012
    • Facebook
    • Instagram

Lifestyle, Ruoka, Yleinen • tammikuu 10, 2013

HELPPO KANA-AVOCADOSALAATTI

Tättärärää, nyt koittaa historiallinen hetki – täältä tulee nimittäin tän blogin ensimmäinen (helppoakin helpompi) ruokavinkkipostaus! Mä rakastan erilaisia salaatteja ihan hirveesti ja syönkin niitä useimmiten sillon, kun kokkaan yhdelle kahden sijasta – toi parempi puolisko kun ei oikein vieläkään ymmärrä, että salaatti voi olla muutakin, kuin pelkkä lämpimän ruuan lisuke. Eilen parannellessani itseäni mä päätin kokata pikaisesti mun lempisalaattia ja napata samalla havainnollistavat kuvat sen tekovaiheista…
IMG_9843
IMG_9859
idkuva
…mutta koko homma meni mönkään jo siinä vaiheessa, kun nälissäni unohdin kuvata kaiken muun alku- ja lopputulosta lukuunottamatta 😀 No, enskerralla sitte paremmin! Ei tää kuitenkaan toivottavasti maata kaada, sillä jokainen osaa varmaan leikata salaattitarpeet osiin ilman sen kummempaakin ohjeistusta.

Mä käytän salaattiin aina vähän mitä jääkaapista ikinä sattuu löytymään ja tähän salaattiin heitin broilerin fileesuikaleita, keräsalaattia, kurkkua, viinirypäleitä, punasipulia, avocadoa, parmesan-lastuja ja itsetehtyjä krutonkeja. Ensin paistetaan kana ja sen jälkeen pyöräytetään leipäpalat pikaisesti öljyssä, sitten pilkotaan salaattitarpeet lautaselle ja isketään päälle kanasuikaleet sekä krutongit. Viimeisenä ripotellaan päälle parmesan-lastut, caesar-salaatinkastike ja voilá! Helppoa, nopeeta ja tosi hyvää!

Jos joku muuten on jumiutunut aina kokatessa samoihin juttuihin ja kaipaa jotain piristystä ruokapöytään, kannattaa ehdottomasti tsekata Inspirationin ruoka -osio läpi. Mä oon nimittäin löytänyt sieltä ihan hirveesti uusia ruokaohjeita ja sen kautta päädyin joskus kokeilemaan ekan kerran avocadoakin!

1

Leave a Comment

Related Posts

Metsän keskellä
WHAT A WEEK
LEVI PART2
UP IN THE WOODS
Next Post:
TYHJÄÄ TÄYNNÄ
Previous Post:
TÄNÄÄN HALUAISIN PUKEA…

Comments

  1. Jee says

    tammikuu 10, 2013 at 12:00

    Hei tosi kiva tää postaus, tämmösii ruokapostauksii olis kiva lukee useemminkin! Ite oon tosi pitkää halunnu koklaa just tota avokaadoo salaatissa mut en oo viel koskaa usklantanu mut nyt on kyllä vihdoin pakko kokeilla 🙂 haha! Ja viel yks hölmö kysymys mut kun ite syön tosi usein kanaa mut ostan aina niitä valmiiks hunajamarinoituja, niin maistuuks toi ei hunajamarinoitu jotenki tönkölle, vai maustatko sen jotenki? 😀 tiiän ettet oo mikään master chef mut halusin vaan kysyä nyt ku näin just ton kanapaketin mitä en oo viel valinnut…

    Vastaa
    • Annika says

      tammikuu 10, 2013 at 12:03

      Kiva kuulla! Heh, saa nähdä jos mä innostun joskus toistekin tekemään tällaista postausta 🙂

      Ja mä en jotenkin nykyään tykkää hirveesti hunajamarinoidusta kanasta, joten toi on musta tuhat kertaa parempaa. En mausta sitä salaattiin mitenkään suolaa ja pippuria kummemmin 🙂

      Vastaa
    • hilla says

      tammikuu 10, 2013 at 14:52

      jos on kyllästyny hunajamarinoituun, ni kannattaa kokeilla pehmeän pippurinen maustettua kanaa, se on hyvää :-))

      Vastaa
      • Annika says

        tammikuu 10, 2013 at 15:06

        Mä oon jotenkin tykästynyt tohon maustamattomaan, se on niin varma valinta! Täytyy kuitenkin vaikka ens kerralla kokeilla tota sun mainitsemaa 🙂

  2. annu says

    tammikuu 10, 2013 at 12:15

    teeppä joskus videopostaus! =)

    Vastaa
    • Annika says

      tammikuu 10, 2013 at 12:40

      En usko ainakaan lähiaikoina tekeväni, mutta ehkä vielä joskus 🙂

      Vastaa
  3. Tanja says

    tammikuu 10, 2013 at 12:57

    Salaatit on kyllä tosi jees, ite en oo vaan lämmennyt tolle avokadolle vielä kun se tuntuu niin kamalan rasvaisen makuiselta, vaikka tiedänkin niiden olevan vain hyviä ja terveellisiä rasvoja 🙂 Kiva postaus anyway!

    Ps. Sait juuri pientä mainostusta blogillesi, tsekkaappa blogini sivupalkki 😉

    Vastaa
    • Annika says

      tammikuu 10, 2013 at 13:10

      Hah, musta se ei taas maistunut yhtään rasvaiselle vaan enemmänkin vaan “pehmeälle”! No, mielipidekysymys 🙂

      Vastaa
  4. Nimetön says

    tammikuu 10, 2013 at 13:52

    Ihanan näkönen! Mulla on ihan sama juttu, rakastan salaatteja yli kaiken. Mä marinoin punasipulin oliiviöljyssä ja balsamicossa, kannattaa kokeilla, ihan jumalaisen hyvää!

    Vastaa
    • Annika says

      tammikuu 10, 2013 at 15:07

      Täytyy kokeilla ensi kerralla 😉 mä rakastan sipulia muutenkin yli kaiken, tungen sitä kaikkiin mahdollisiin ruokiin mukaan!

      Vastaa
  5. sara says

    tammikuu 10, 2013 at 13:57

    näyttääpä hyvältä :p
    http://purposeofmylife-sara.blogspot.fi/

    Vastaa
  6. J says

    tammikuu 10, 2013 at 14:05

    Nam! Must kans ihanaa on kanasalaattivoileipä, eli ottaa kaks palaa ruis- tai vaaleetaleipää ja voitelee ne iha levitteel tai vaikka majoneesilla ja sit täyttää sen vaik just noil aineksil mitä sä täs oot lueteltu, ainoo vaa et krutongit voi jättää pois. Varsinki avocado on ihanaa minkä tahansa voileivän välissä! 🙂

    Vastaa
    • Annika says

      tammikuu 10, 2013 at 15:07

      Täytyypä kokeilla, kiitos vinkistä! 😉

      Vastaa
  7. KK says

    tammikuu 10, 2013 at 14:29

    tosi kiva tää postaus, tee ihmeessä enemmän! 🙂 pitääkin heti tänään kokeilla koska toi vaikuttaa just mun makuun sopivalta!

    Vastaa
  8. Laura says

    tammikuu 10, 2013 at 16:08

    haha awwww :–DD jotenki suloinen postaus! omoom avokadoa!!

    http://meanwhileintre.blogspot.fi/

    Vastaa
  9. anna says

    tammikuu 10, 2013 at 17:03

    http://www.hm.com/fi/product/04264?article=04264-B#article=04264-A tossa olis h&m:llä noita nahkahousuja vaan kympillä! 🙂

    Vastaa
    • Annika says

      tammikuu 10, 2013 at 17:08

      Mutta ei oo (ylläri ylläri) enää kokoja… 🙁

      Vastaa
  10. Jenna says

    tammikuu 10, 2013 at 20:00

    Ite kerran maistoin avokadoa ja mun mielestä se maistu jotenki puulta ja oli ihan kivikova! 😀 pitääkö sille tehä jotai ennen ku syö? 😀

    Vastaa
    • Annika says

      tammikuu 10, 2013 at 20:04

      Sitten se oli varmaan ihan liian raaka, sillä niiden ei kuuluisi olla kivikovia! 😀 Eli niiden pitää kypsyä ekana kunnolla.

      Vastaa
  11. Pauliina says

    tammikuu 10, 2013 at 20:11

    Oi laitoin tän sivun suosikeihin, pakko kokeilla joku kerta kun avocadosta tykkään 🙂 ?

    kisstherain-p.blogspot.com

    Vastaa
  12. maiju says

    tammikuu 10, 2013 at 21:41

    miten tehään ite krutonkeja :d?

    Vastaa
    • Annika says

      tammikuu 10, 2013 at 21:46

      Se kerrottiin juuri tossa postauksessa: leipäpalat paistetaan tilkassa öljyä 😀

      Vastaa
  13. milla says

    tammikuu 11, 2013 at 15:16

    Jes kiva postaus, erinlainen! 🙂 vaikka pidän kaikista postauksistasi, olet niin kaunis että oon kateudesta vihreä!! Ja noi räpsyripset sopii sulle ku nenä päähän!

    Kannattaa muuten kokeilla (jos tykkää) sellaista salaatinohjetta mihin tulee broileria, halloumi(?)juustoa joka kypsennetään pannulla hieman kullan sävyiseksi sitten salaattia kirsikkatomaattia persikkakuutioita (jos ei pidä viinirypäleet on myös parasta tuohon!) kurkkua yms perus salaattikuttua ja vielä hieman sweet chili kastiketta päälle! 🙂 nam!! 🙂

    Vastaa
    • Annika says

      tammikuu 11, 2013 at 15:40

      Mä en oo itseasiassa koskaan kerennyt maistamaan halloumia, täytyypä muistaa ostaa sitä lähipäivinä ja kokeilla! 🙂

      Vastaa
  14. Mirella says

    tammikuu 20, 2013 at 11:42

    Tosi hyvän ja kevyen näköstä ! Pitäis itekkin ehtiä tekeen enemmän salaatteja .. 🙂

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arkistot

Kategoriat

Search

Copyright © 2019 Annika Ollila • Design by LuxiBee