title image

Kesätyylin suosikkini

Kesätyylin suosikkini


 

 

 

Kaupallinen yhteistyö: Ellos

 

 

 

Aika monen suomalaisen mielestä kesällä kaikki on vähän paremmin, enkä menisi itsekään väittämään vastaan. Ja mikäli ainakin joku on meillä silloin suotuisampaa, niin pukeutumisolosuhteet. Pitkän, kylmän ja etenkin synkän talven jälkeen tuntuu kerrassaan taivaalliselta haudata toppatakit ja kaulahuivit muutamaksi kuukaudeksi varaston perukoille ja kaivaa esiin kaikki ne mekkoset ja sandaalit, joiden käyttöönottoa on odottanut hartaasti edellisestä syksystä lähtien. Suomen kesäsää on musta kaikin puolin täydellinen, sillä en oo helposti hikoilevana uuvuttavan kuumuuden ylin ystävä saati auringonpalvoja, satunnaiset sateet tuo ilmaan ihanan raikkaan tuoksun ja no, kahdenkympin tienoilla palloilevat lämpöasteet nyt vaan on mielestäni kaikkein mukavimpia mahdollisia kelejä.

 

Viime viikkojen ryminällä saapuneet kesähelteet toi mukanaan roppakaupalla pukeutumisinspistä  ja sen vuoksi ajattelin listata ylös kesän pukeutumissuosikkejani. Pääasiassa toki teille, mutta vähän myös itselleni –  nimittäin niiden päivien varalle, kun pää lyö pelkkää tyhjää ja tekee mieli olla pukeutumatta yhtään mihinkään. Niinä hetkinä tuun kurkkaamaan tän listan, jotta muistan, mikä siinä kesäpukeutumisessa olikaan kaikkein parasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kevyet mekot on maailman helpoimpia ja kauneimpia kesävaatteita. Oli kyseessä sitten lyhyt tai pitkä kolttu, tyköistuva tai rennompi malli tai yksivärinen tai kuviollinen kangas, niin nätti mekko ei vaadi kaverikseen lähes mitään ylimääräistä. Mun tänhetkiset suosikkimekot on rentoja, hihallisia, mukavia päällä ja niissä on yleensä joku pieni kiva juju – värikäs kuosi, vähän erikoisempi matsku tai vaikkapa yllättävä leikkaus. Jos saisin valita ainoastaan yhden kesävaatteen päivittäiseen käyttöön, niin se olisi ehdottomasti mekko.

 

Punotut laukut on ollut tänä vuonna supersuosittuja ja myös mä oon hurahtanut niihin kunnolla. Pienempi rottinkilaukku menee kesäisessä kaupunkikäytössä täydellisesti, kun taas kuvissakin näkyvään, Elloksen kesämallistosta löytyvään suurempaan vastaavaan pakkaat kätevästi mukaan esimerkiksi piknik-kamppeet tai vaikkapa rantavermeet.

 

Denim toimii joka vuosi kaikissa eri muodoissaan. Farkkuhameet, ylisuuret farkkutakit ja lappuhaalarit on ollut viime aikoina kovassa huudossa, rakkaita farkkuja tietenkään unohtamatta. Tänä kesänä farkkutakkeja on voinut bongata perinteisen sinisen lisäksi silmiinpistävän kirkkaissa väreissä ja farkkujen lahkeen helma on parhaassa tapauksessa vajaamittainen ja leveä. Tummastä väristään huolimatta mun kesän 2018 suosikkifarkut näyttää tältä.

 

Bootsit yhdistettynä sääret paljastaviin hameisiin ja mekkoihin on yhdistelmä, jolla ei voi mennä metsään. Mä käytän rakkaita maihareitani ympäri vuoden, mutta parhaimmillaan ne on etenkin näin kesäisin ja onneksi sää onkin useimmiten suopea niiden käyttömahdollisuuksia kohtaan. Jos mulla olisi “tunnusasu”, niin se olisi varmasti kukkamekko + maiharit + kevyt maihinnousutakki – yhdistelmä, jossa tunnen oloni joka kerta hyväksi sekä itsevarmaksi.

 

Pitsi on monen suosikki kesästä seuraavaan. Kevyet topit, “virkatut” neuleet, söpöt mekot… Jotta kokonaisuus ei hujahtaisi vahingossa ihan liian tyttömäiseksi, niin tykkään yhdistää pitsin nahkaan, maihinnousutakkeihin, tennareihin sekä yllämainittuihin bootseihin, jolloin lookki jää astetta arkisemmaksi, eikä maanantaiaamuna tarvitse näyttää siltä, kuin viikonlopun riennot olisi venähtäneet vahingossa astetta pidemmäksi.

 

Erilaiset kuosit piristää asua kuin asua ja mustanpuhuvan talvikauden jälkeen sekä katukuva että vaatekaupat tuntuu oikein pursuavan erilaisten kuosien kirjoa. Etenkin pallokuosi tuntuu olevan tänä kesänä pinnalla (enkä pistä sitä lainkaan pahakseni, sillä oon ihastunut siihen itsekin), mutta vanha kunnon kukkakuosi toimii vuodesta toiseen – raitoja ja graafisempia kuvioita tietenkään unohtamatta. Ilo silmälle!

 

Kenkävaihtoehtojen moninaisuus kesällä on yksi suosikkijutuistani pukeutumiseen liittyen. Koska en käytä korkoja lähes ollenkaan, niin talvisin jalassa on yleensä päivästä toiseen maiharit, sillä sääolosuhteet on harvoin suotuisat esimerkiksi tennarien käytölle. Mutta koska oon aina ollut myös tennarityttö henkeen ja vereen, niin joka vuosi kevään kynnyksellä voisin melkein itkeä ilosta, kun kadut lakaistaan viimeisistäkin talven pölyistä ja tennarit saa taas kaivaa päivittäiseen käyttöön. Kaikkein lämpimimmillä keleillä myös hengittävät sandaalit sekä trendikkäät loaferit toimii täydellisesti.

 

Asusteet ja korut on pienenpieni juttu, mutta tuo tyyliin heti sitä jotain. Mä oon aina ollut vähän kehno käyttämään mitään ylimääräisiä härpäkkeitä, mutta tänä vuonna oon päässyt taas hiljalleen niiden makuun – nykyään ei taida mennä päivääkään, että poistuisin kotoa ilman korviksia tai muita koruja. Alkukesän asustesuosikkejani on ollut koristeellisten vöiöden lisäksi myös ohuet huivit joko hiuspannaksi, kaulaan tai laukun hihnaan koristeeksi sidottuna.

 

Luonnollisen raikas meikki toimii kaikkina vuodenaikoina, mutta etenkin tämä kesäinen valo tuo sen oikeuksiinsa. Mä jätän usein kesäisin meikkivoiteen kokonaan pois, sillä haluun antaa ihon hengittää ja sen sijaan sutaisen kasvoille tipan peitevoidetta tummia silmänalusia neutralisoimaan ja aurinkopuuteria tuomaan iholle vähän eloa. Kevyt huulipuna tuo myös kivaa lisäväriä kasvoille ja parhaiten se toimii, jos samaa sävyä taputtelee huulien lisäksi poskipäillekin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bianca -mekko Ellos // Clara -sandaalit Agnes Cecilia // Big Beach Bag -laukku Ellos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oon aika fiiliksissä siitä, että ollaan vasta kesäkuun alkupuolella ja koko ikimuistoinen kesä on vielä edessäpäin. Nautitaan tästä kunnolla, sillä se hujahtaa ohi ennen kuin ehditään edes huomata.

 

Aurinkoista sunnuntaita!

 

 

 

 

 

25 Comments
 • Ansku
  Reply
  June 10, 2018

  Ihana postaus?

 • sissi
  Reply
  June 10, 2018

  oot kyllä aivan upea ja niiiiin kaunis!

 • June 10, 2018

  Oi miten ihastuttavia kuvia (taas)!

 • Nita
  Reply
  June 10, 2018

  Mikä toi ihana huulipuna on? :)

 • Erika
  Reply
  June 10, 2018

  Aivan ihana tuo mekko! Näytät upealta :-)

 • Sandra
  Reply
  June 10, 2018

  Heips! Pari postausta sitten valittelit allergiaoireista niin ajattelin vaan vinkata, että kannattaa katsoa jos voisit alottaa siedätyshoidon. :) Itse olin koivun siitepölylle allerginen, en tosin niin pahasti että se olisi vaivannut arkea noin paljon, mutta tämän kevään menin melkein kokonaan ilman allergialääkkeitä ja suurempia oireita. Siedätyshoito kestää kolme vuotta ja siinä käydään olikohan pari kuukautta ensin viikon välein ja sitten 6-8 viikon välein ottamassa rokotus. Allergeeniä siis rokotetaan pieninä määrinä jota sitten pikkuhiljaa suurennetaan ja sitten ylläpidetään. Syksyllä tulee mulla kolme vuotta täyteen ja vaikka se aluks tuntu pitkältä ajalta, on se lopulta menny tosi nopsaa. :)

 • Jenni
  Reply
  June 10, 2018

  Mä en käsitä miten nää kuvat voi olla näin kauniita! Sanomattakin selvää että sä oot upea, mutta näissä itse kuvissa on tunnelmaa myös; en tiedä tekeekö sen muokkaus vai mikä, mutta valo ja värit on aivan upeita!

 • Paula
  Reply
  June 10, 2018

  Nainen sä oot upea!

 • Janika
  Reply
  June 10, 2018

  Tulipa jotenkin hyvä mieli tosta lausahduksesta ikimuistoinen kesä vielä edessä päin! Kokoajan kun ajattelee vaan, että kohta on juhannus ja sitten kesä onkin jo ohi :o täytyy siis ehdottomasti itsekin muistaa tuo!

 • Anonymous
  Reply
  June 11, 2018

  Olet niin kaunis! Ihanat korvikset – mistäköhän ne ovat? =)

 • Anonymous
  Reply
  June 11, 2018

  Kauniita kuvia! Käytätkö sä itseruskettavaa, ja jos niin onko sulla joku suosikkibrändi, jota suosittelisit? :)

 • Suvi
  Reply
  June 15, 2018

  Moi, oletko ostanut laukun tänä vuonna vai viime kesänä? Minusta laukkusi sävy on kaunis, mutta elloksella se näyttää tummemmalta. Mietin, että onkohan tämän vuoden malli hieman eri värinen kuin viime vuoden.

 • Anonymous
  Reply
  June 23, 2018

  Hei, mikä koko sinulla on tuosta mekosta?

Leave a Comment: