title image

Erilainen syysreissu

Erilainen syysreissu

 

 

 

 

 

Me ollaan kuluneen vuoden aikana suunniteltu tulevan kesän päätteeksi reissua, jollaista ei olla tehty koskaan aikaisemmin ja kuten täälläkin jo mainitsin, niin tarkoitus olisi vielä Luka ensimmäiselle ulkomaanmatkalleen. Aina reissuun lähtiessämme ikävöidään koiraamme niin kovasti, että päätettiin järjestää seuraava seikkailumme niin, että myös Luka pääsee mukaan matkaan. Lentokoneessahan karvakaveri on jo pikkuisena rääpäleenä ollutkin, mutta tällä kertaa suunta ei käykkään yläilmoihin (ainakaan vielä matkantekovaiheessa), vaan otetaan auto alle ja hurautetaan Norjan rannikolle telttailemaan. Suunnitelmat on tässä vaiheessa vielä suhteellisen alkutekijöissään, mutta niitä täytyy alkaa kehittelemään mahdollisimman pian, sillä etenkin eläimen kanssa matkustamisesta täytyy ottaa vielä paljon asiaa selville. Ainakin se on kuitenkin varmaa, että nelivuotiaalle Herra Koiralle hankitaan nyt ikioma passi.

 

Oon käynyt Oslossa kerran pikkuisena taaperona, mutta etenkin upeat Lofootit on paikka, jonka oon jo pitkään halunnut nähdä. Koettiin, että sille on tänä vuonna juuri sopiva väli ja siispä päätettiin käydä tuumasta toimeen. Edessä on täysin erilainen reissu aikaisempiin matkoihimme verrattuna ja reppuun pakataan kaupunkikelpoisten vaatteiden sijaan lähinnä villapaitoja, lenkkareita, lämpimiä takkeja sekä teltta, mutta jäätävän pitkän ajomatkan päässä odottaa mitä kauneimmat maisemat turkoosine merineen, lukemattomine vuorineen ja punaisine kalastajakylineen. Vaikka auto onkin ollut aiemmin alla niin Australiassa kuin Espanjassakin, niin en oo ennen tätä tehnyt myöskään roadtrippiä eri maiden välillä, joten sekin on vielä vieras juttu mulle.

 

Matkaan on vielä jonkin verran aikaa, mutta ollaan oltu siitä täpinöissämme jo vuoden alusta lähtien. Kerrankin päästään näkemään maailmaa niin, ettei yksikään meidän kolmen koplasta  joudu jäämään jälkeen. Toki Lukalle on varmaan aivan yksi ja sama tehdäänkö päivittäinen lenkkimme Keskuspuistossa vaiko tuulisella Reinebringenillä (ja moni ilonpilaajaystävä onkin jaksanut muistuttaa siitä jatkuvasti :-D), mutta meille sillä on paljonkin väliä ja kun kerran mahdollisuus sellaiseen on, niin ei varmasti jätetä sitä käyttämättä.

 

Jos teillä on jotain superhyviä vinkkejä joko Pohjois-Norjan roadtripille tai koiran kanssa matkustamiseen ylipäätään, niin hit me up! Otetaan etenkin tässä suunnitteluvaiheessa kaikki kokeneempien tipsit avosylin vastaan, sillä ne tulee kovaan tarpeeseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvituksena kuvia Lukan vähän pienimuotoisemmalta seikkailulta Suomenlinnasta. Taitanee olla niin, ettei seikkailun määränpäällä ole hänelle kovin suurta merkitystä – kunhan vaan saadaan olla yhdessä, niin kuonolla on poikkeuksetta leveä hymy.

 

 

 

 

 

28 Comments
 • Anonymous
  Reply
  June 7, 2018

  Itse Lofooteilla käyneenä voin lämpimästi suositella! Ihan Pohjoisesta Norjasta siisteimpiä paikkoja mun mielestä myös Alta ja Tromsø, joista ensimmäinen taitaa olla melkein pohjoisimpia kaupunkeja Euroopassa jos en väärin muista. Lofoottejen vieressä kans semmonen paikka kun Senja, jota jotkut sanoneet vielä Lofootteja kauniimmaksi.

 • Abc
  Reply
  June 7, 2018

  Suosittelen ehdottomasti Pohjois-Norjaan mentäessä menemään Utsjoen kautta, eikä käsivarren kautta! Pohdittiin pitkään mennäänkö kumpaa reittiä, mutta onneksi mentiin ”pään” kautta! Ihan heti Utsjoen jälkeen Norjan rajan puolella alkoi ihan maagiset maisemat! Ja niitä uskomattomia maisemia jatkuikin sitten valehtelematta koko ajan. Ihan uskomattoman kaunista! :) Mutta todellakin Utsjoen kautta kannattaa mennä, sitä kautta mentäessä oli mielestämme paljon kivemmat maisemat kuin käsivarren holleilla (vaikka ei niissäkään todellakaan valittamista!!).

  Mentiin Utsjoelta Hammerfestiin ja Hammerfestistä Tromssaan ja sieltä sit takaisin Suomeen Kilpisjärven kautta. Suosittelen tätä reittiä todella lämpimästi! Matkan varrella on kokoajan kaunista maisemaa, pysähdyspaikkoja tien varrella oli todella useasti ja ne upeilla paikoilla. Mitään selkeetä suunnitelmaa ei tarvitse tehdä, että missä yöpyy, sillä camping-alueita yms. tuli useasti tämän tien varrella vastaan, jos sellaisissa haluaa yöpyä teltan kanssa. Tienvarsilta tulee vastaan useasti vessoja (ulkohuusseja), jotka olivat pääasiassa todella siistissä kunnossa. Huoltoasemia yms. ei hirveän useasti ainakaan tuon reitin varrella tule vastaan, mutta riittävän useasti kuitenkin. Mutta kannallaa pitää tankki kuitenkin sen verran täynnä koko ajan, ettei bensavalo syty ”keskellä ei mitään” :D

  Mutta Pohjois-Norja on kyllä huikea, en voi tarpeeksi kehua! Oltiin poikaystävän kanssa koko reissun vaan ”wau, wau” oikeastaan koko ajan ihan mihin vaan katsottiinkaan :D Ihanaa tulevaa reissua teillekin!

 • Tanja
  Reply
  June 7, 2018

  Upeat maisemat odottaa:)
  Matkoihin menee yllättävän paljon aikaa ja kannattaakin varautua reissuun rennolla aikataululla ja jättää liiat tiukat suunitelmat kotia.

 • Emmaliina
  Reply
  June 7, 2018

  Eikä, en malta oottaa sun tulevia postauksia ton reissun suunnittelusta aina toteutukseen asti! Oon haaveillut Norjan vuonoista ja niiden upeiden maisemien näkemisestä jo niin pitkään ja reissu täytyy kyllä toteuttaa nimenomaan autoillen kunhan sopiva sauma löytyy :-) Ihanaa että Luka pääsee teidän mukaan<3

 • June 7, 2018

  Wonderful pictures!
  xx from Bavaria/Germany, Rena

 • Frida
  Reply
  June 7, 2018

  me haaveillaan tästä samasta matkasta :) mut me haluttais viel ottaa kissakin mukaan ja mennä asuntoautolla! Mä seuraan tarkkana vinkkejä tässä komenttikentässä :D

 • Anonymous
  Reply
  June 7, 2018

  Mistä toi kuvissa vilahtava mekko on? :-)

 • Maija
  Reply
  June 7, 2018

  Me oltiin pari vuotta sitten koirien kanssa Norjassa, majoituttiin tosin ihan hotelliin ja pysyteltiin Tsomssan alueella. Matka oli kyllä yksi ikimuistoisimmista kun sai koirien kanssa niitä vuoria valloittaa!

  Suurin huomio koiran kanssa mennessä on, että jos ajatte suoraan Norjaan Suomesta, pelkkä rabiesrokoitus ja passi riittää. Ruotsin kautta poiketessa ekinokokkilääkitys on pakollinen ja se vaati muistaakseni 21pv varoajan tms. Ajomatkat meni hyvin, pysähdyksiksi riitti meille samat kuin auton tankkaukselle.

 • Jenni
  Reply
  June 7, 2018

  Me ollaan käyty kolme kertaa koirien kans telttailemassa Norjassa, juurikin Lofooteilla ja Senjalla ja voin ehottomasti suositella! Norja on paljon helpompi maa vierailla koiran kanssa kuin Ruotsi (asutaan Kemissä joten Ruotsi on alle 30km päässä), ei tarvi sitä matolääkerulianssia ollenkaan vaan pelkkä passi ja voimassa olevat rokotukset riittää. Norjassa on tosi paljon p-paikkoja (upeilla maisemilla varustettuna, voisimpa lisätä tähän muutaman kuvan jotka tulee heti mieleen :D) eli pääsee pysähtelemään jos/kun koiraa tarvii käyttää ulkona ja antaa vettä. Monesti p-paikkojen läheisyydessä on myös jotain puroja joista voi ihan hyvin antaa koiran juoda vettä ja täyttää omatkin vesipullot. Telttapaikkoja Norjasta ei tarvi etsiä vaan sieltä voi valita monesta sen parhaan! Suosittelen toki käymään Lofooteilla, mutta vähän isomman peukun annan vielä Senjalle, sillä siellä ei ole aivan niin hirveästi muita turisteja. Pohjois-Norjassa on ihanaa myös se, ettei siellä ole punkkeja tai ainakaan ei tarvitse koko aikaa miettiä, että hyökkääkö semmonen jostaki pusikosta.

  Ollaan itse maanantaina lähössä pohjoiseen reissuun, mutta tällä kertaa jäädään Kilpisjärvelle. Mutta veikkaan, että ainakin päiväreissu käydään Norjan puolella, koska… Norja <3

 • Anonymous
  Reply
  June 7, 2018

  Mikä puhelin sulla on? Iphone 8 plus edelleen? Ootko ollut tyytyväinen ja minkä värinen se on?

 • Kelpo
  Reply
  June 7, 2018

  Mä olen menossa koiran kanssa samoille seuduille elokuun alussa. Ensin Senjaan ja siitä Lofooteille. Telttaretkeily jää väliin 20kg koiran kanssa, joten varailin majoituksia vähän sieltä täältä. Pisin yhtämittainen jakso on Reinessä.

  Ekinokokkoosilääkitys tuolla tulikin jo mainittua eli se kannattaa huolehtia kuntoon. Me palataan Ruotsin läpi ja otetaan 28-säännöllä kyseinen lääkitys Suomessa x2 ja palatessa x1.

  Sporttirakilta löytyy blogitekstiä koiran kanssa matkustamisesta ja Norjan maisemista. Kannattaa Googletella :) Ruotsin puolella on ainakin kohtuullisen yleistä, että joihinkin kansallispuistoihin koirilla ei ole asiaa laisinkaan kesäkuukausina. Itse alan näitä käymään läpi vasta kohta Norjan osalta. Koirahan tuolla on oltava kiinni kaikkialla, mutta sama pätee Suomenkin kansallispuistoihin :)

 • Anette Danielsson
  Reply
  June 7, 2018

  Pohjois-Norja on ihana paikka! Niinkuin joku tuossa yllä jo sanoikin, niin p-paikkoja on runsaasti eli kuvaus- ja pysähdyshetkiä voi pitää helposti :) Oltiin itse reissussa heinäkuussa, jolloin sää oli todella sateinen. Toivottavasti teille osuu kuivemmat säät, vaikka maisemat on kyllä henkeäsalpaavia joka tapauksessa! Vinkkinä sanoisin kuitenkin sen, että matkaan kannattaa varata kaksi takkia. Mulla nimittäin kastui takki läpimäräksi heti ekana iltana telttapaikalle kävellessä (1h matka), ja kosteiden säiden takia se ei ehtinyt kuivua koko reissulla, vaikka paljon autolla ajeltiinkin jolloin takki oli takapenkillä.

 • Reetta
  Reply
  June 7, 2018

  Olin itse viime syksyllä vaeltamassa Lofooteilla ja voin suositella. Yövyttiin satumaisen kauniilla Kvalvika Beachilla jonne kannattaa todella suunnata! Rantaa reunustivat korkeat kalliot ja sinne vaeltaminen olikin pienen urakan takana mutta ehdottomasti sen arvoista. Rannan tuntumassa vapaina paimentavat lampaat olivat suloinen lisä upeaan kokemukseen.

 • SSL
  Reply
  June 7, 2018

  Mahtava suunta teillä! Kannattaa ylittää raja ehdottomasti Kilpisjärven kautta, Saanan huipulle jos jaksaa kiivetä, on ihan mielettömät maisemat ja rajan ylitettyä maisema muuttuu “norjamaiseksi” välittömästi! Utsjoki ja Nuorgam molemmat olivat itselle isoja pettymyksiä Kilpisjärven maisemien jälkeen.

  Narvik kannattaa tsekata. Varsinkin kukkulamaisemat ennen Narvikia, jossa koko kaupungin valot syttyy iltahämärässä… vau!! Lofootit on upeat, kannattaa ajaa päästä päähän!! Jopa Geiranger jää lofooteille kakkoseksi. Borgissa on viikinkimuseo, jos historia kiinnostaa. :D Lofoottien mieleenpainuvimmat ja kauneimmat paikat mun mielestä olivat Svolvaer, Henningsvaer, Hamnoy, Moskenes, Reine ja toki myös saariston pää Å kannattaa käydä kierähtämässä :D

  Usvaa ei kannata säikähtää, se tekee Norjan vuorista ja kalastajakylistä kuvauksellisempia. Kalastajakylät vuorten juurella on kyllä ne upeimmat.. vaikka kilometrejä tulee tuhansia niin maisemien takia se ei tunnu siltä.

  Me otettiin Lofooteilta autolaiva Bodoon, jossa on lähellä Salststraumenissa maailman vahvin vuorovesi-ilmiö. Tarkat kellonajat tuolle tapahtumalle löytyy netistä, että osaa sattua paikalle. Se on sellanen että tuskin elämässä moista näkee muualla! Myös siinä hyvä leirintäalue ihan vieressä jos haluaa myös yöpyä.

  Ihanaa! Toivottavasti teille tulee unohtumaton reissu!

 • Jenni A.
  Reply
  June 7, 2018

  Norja on hurjan kaunis maa! Suosittelen kylläkin asuntoauton vuokraamista vaihtoehtona telttailulle, varsinkin jos koiran kanssa matkustaa. Voi pysähtyä mihin vaan yöksi, ja pääsee pehmeään sänkyyn ja omaan vessaankin silloin kun haluaa. Eikä ole edes kovin kallista! Lisäksi asuntoautossa on helppo säilyttää ruokatarpeita, ja Suomesta kannattaakin niitä jo reilusti ostaa mukaan, koska Norja on melko paljon Suomea kalliimpi maa. :)

 • Henna
  Reply
  June 8, 2018

  Käytiin kolme vuotta sitten telttailemassa Lofooteilla ja en voi muuta kuin suositella. Å i Lofoten, Reine sekä Kvalvika nyt ainakin kannattaa tsekata, mikäli Lofooteille päädytte. Me ostimme ruuat jo valmiiksi Suomesta ja valmistimme trangialla, ja säästimme näin pitkän pennin silloisina opiskelijoina. :) Ja pitkien patikointi ja automatkojen jälkeen kaikki maistui myös hyvälle. heh. Kvalvika beachillä kannattaa ehdottomasti yöpyä, se oli oma suosikkini. Näimme siellä myös elämämme ensimmäiset revontulet ja teimme sieltä myös yhden patikoinnin vuoren huipulle. Reinebringenille kannattaa myös kiivetä, maisemat ovat henkeä salpaavat. Yksi yö otettiin leirintäalueella, sillä halusimme välillä peseytyä muuallakin, kuin jääkylmässä purossa. Ihanaa reissun suunnittelua, jään odottelemaan reissukuvia innolla! :)

 • Henna
  Reply
  June 8, 2018

  Mä kirjottelen sulle just Lofooteilta! Kuten monet sanoivatkin, pysähdyspaikkoja löytyy matkan varrelta runsaasti. Me lennettiin Ouluun ja ajettiin sieltä Kiirunan kautta Norjaan ja sieltä ihan Lofoottien kärkeen. Lofoottien puolella matka hidastuu huomattavasti; tiet on ihan mielettömän kapeita ja vaativat täyttä keskittymistä. Upeita paikkoja on ehdottomasti Kvalvikan haikki (jossa on tosin paikoitellen tosi kivistä ja vaatii melkein kiipeilytaitoja, miettisin vielä koiran kanssa), Uttakleivin ja Hauklandin välillä menevä reitti on upee ja helppo kävellä sekä maisemat rannoille henkeäsalpaavat ja arktinen surffiranta Unstad on näkemisen arvoinen. Sakrisoyn, Å:n ja Reinen kylät on niin kauniita, ja niistä löytyy ruokapaikat ja kahvilat. Sää vaihtelee niin, että tunnelin toisesta päästä saattaa löytyä sadetta, mutta hyvällä varustuksella kaikesta selviää. Upea kohde, teille tulee mieletön reissu! Käytännön asioista vielä, nostettiin käteistä mutta sille ei oo ollut käyttöä muutamia matkanvarrella olleita kiskoja lukuunottamatta. Levähdyspaikoille jne mentäessä on yleensä kyltti missä tilinumero ja summa paljon yöpyminen maksaa millekin kulkuneuvolle. Bensa-asema Lofooteilta löytyy ainakin Svolvaerista, Leknesistä ja Reinestä.

 • Vilma
  Reply
  June 8, 2018

  Nyt pari vuotta koiran ja poikaystäväb kanssa ollaan käyty vaeltamassa ja pari juttuu ollaan huomattu toimiviksi. Koira nukkuu teltan ns. eteisessä, joten ei haittaa jos se on märkä niin ei tuu viereen. Koiralle oon ite ommellu makuupussin vanhasta takista ja fleecepeitosta. Käytiin aluksi pari reissua retkeilyalueella testaamassa miten koira sopeutuu nukkumaan teltassa, tarvittaessa oltaisiin voitu koira viedä autoon, jos olisi tullut ongelmia.

  Koiralle kaikki vesi annetaan vesistöistä, jos vain siihen mahdollisuus. Fleksi on ehdoton valjaiden kanssa, niin koira saa kulkea vapaammin, mutta on silti kiinni.

  Varmqqn tuhat muutakin asiaa, mutta tuo kaksi osainen teltta on ollut aika must have!

 • Annami
  Reply
  June 8, 2018

  Onpas kiva idea!

  Oon joskus lapsena käynyt kans Lofooteilla perheen kanssa. Ajatettiin lainatulla matkustusautolla sinne ja muistan siitä reissusta vaan hyvää. Kävelyä merelle kumisaappaat jalassa (vesi oli tosi kylmää) laskuveden aikaan ja hubbabubba-purkkalla purkkapallon puhaltamisen opettelua. Keitettiin myös muistaakseni rapuja trangialla. Lämpimiä muistoja <3 Toivottavasti teidän perhelle tulee ikimuistoinen reissu! Luka on varmasti iloinen päästessään mukaan<3

 • Rosita
  Reply
  June 8, 2018

  Meillä oli kaksi saksanpystykorvaa mukana ajoreissulla pk-seudulta Lofooteille ja oli mahtavaa seuraa! Nukuttiin teltassa ja kateltiin maisemia, voin lämpimästi suositella. Yksi ekoista reissuista kun ei ollut ketään ikävä kotopuolessa :) Yleensä aina ikävöi vähintään koiria..

 • Karo
  Reply
  June 8, 2018

  Utsjoen kautta Norjaan ja siitä Tromssaan, aivan upea paikka. Ei kannata liikaa miettiä etukäteen, on niin ihana ajella eteenpäin rauhassa ja fiiliksen mukaan. Teltankin voi pystyttää moneen paikkaan “ilman lupaa”. Tromssasta Narvikiin päin mennessä on mahtavia maisemia.

 • Ellinoora
  Reply
  June 9, 2018

  Hei,

  paljon kommentteja on jo tullutkin ja omassakin on varmasti samoja juttuja. Ehdottomasti kannattaa matkustaa Suomen puolelta suoraan Norjaan, vaikka muistaakseni Ruotsin kautta olisikin lyhyempi reitti suoraan Lofooteille. Näin ollen välttyy ekinokokkilääkityksen “turhalta” ottamiselta, kun Suomen ja Norjan välillä siitä ei tarvitse huolehtia. Me ajeltiin viime syksynä koiran kanssa Rovaniemeltä Kilpisjärvelle ja sieltä Lofooteille. Tykättiin reissusta niin paljon, että lähdetään todennäköisesti tänä syksynä uudelleen ja toivottavasti vähän paremmalla ajalla. Meille nimittäin on tullut uusi koiranpentu, ja pitäähän seki totuttaa matkustamiseen ja telttailuun. Ihan parasta, kun koirat pääsee mukaan eikä tarvitse jättää hoitoon. Viime reissulla pysähdyttiin Kilpisjärven ja Norjan rajalla meidän vanhan koiran kanssa ja käytiin tullissa näyttämässä koiran passia, vaikka sitä ei siellä erikseen kukaan ilmeisesti kysele. Eivätpä ne edes siellä sirua tarkistaneet, mutta haluttiin kuitenkin varmistaa, ettei sen puolesta tule mitään ongelmia.

  Koiralle kannattaa varata sääskimyrkkyjä ym., koska meidän koira tosiaan sai allergisen reaktion, kun mäkäräiset rassukan kimppuun kävi ja varuiksi kyytabletti allergiareaktion taltuttamiseen. Oikeastaan samantien Norjan puolelle tultaessa maisemat on ihan mahtavia. Me käytiin niin pikaisella reissulla, että yövyttiin teltassa koko reissu. Me ajeltiin aina ilta-aikaan (vähemmän liikennettä ja koiralla viileämpää istua autossa), joten toisinaan oli vaikea löytää leirintäalueiden ulkopuolelta paikkaa teltalle, kun jokainen sopiva paikka tuntui olevan jo varattu. Norjan puolella on kuitenkin paljon leirintäalueita, ja tosi moni olikin matkailuautolla liikenteessä. Me kuitenkin koettiin helpommaksi ajaa pienemmällä autolla, koska tiet on paikoin omaan makuun aika kapeita ja pelottavia. Lofooteilla on tosi paljon upeita paikkoja, ja me yövyttiin esim. Hauklandissa, jossa oli mahtava leiritunnelma, ihanat maisemat ja yöpyminen oli vielä ilmaista. Norjassa myös kannattaa huomioida se, että sää saattaa vaihdella tyyliin 10km säteellä – eli jos jossain sataa, niin muutaman kilometrin päässä saattaa jo paistaa aurinko. Tämä vinkiksi, kun etsitte sopivaa yöpaikkaa.

  Tullessa ajettiin sitten samaa reittiä takaisin, mutta poikettiin Senjan saarella yksi yö. Suosittelen tutustumaan Senjan saareen, koska itse olisin viihtynyt siellä pidempääkin, aivan mahtavia paikkoja. Me yövyttiin siellä sellaisella paikassa kuin Torskenkrogen. Paikka oli vuonojen keskellä, ja yöpyminen muistaakseni maksoi alle 20e, ja siellä pääsi myös suihkuun. Meidän reissutunnelmia (2 videota, roadtrip Pohjois-Norjaan) on taltioitu mun youtube-kanavalle (ellinoorae) jos kiinnostaa käydä katsomassa. Varoituksen sana siitä, että videot ei mitenkään erityisen laadukkaita kuitenkaan ole :D. Me ostettiin reissulle aika edullinen 4 hengen teltta ja nukuttiin siellä koiran kanssa. Meidän koira ainakin nukkui sisällä teltassa kuin vanha tekijä (vaikka oli ensimmäistä kertaa teltassa). Yöt oli myös aika viileitä, joten kuumuuskaan ei muodostunut ongelmaksi.

  Kovasti monet suosittelee ajamaan Altan kautta ja sen vuoksi Utsjoelta varmaan on kauniimmat maisemat ajella. Nordkapp kiinnostaa myös nähdä vielä joskus. Ehkä mekin tänä syksynä ajetaan Utsjoen kautta. Jos aiotte ajella myös alemmas Norjaa, niin Atlantic road Norway vaikuttaa kans aika upeelta reitiltä. :) Iski jo kauhea reissukuume kun tätä kommenttia kirjoitti.

 • Emmi
  Reply
  June 9, 2018

  Ollaan perheeni kanssa matkusteltu melko paljon koirien kanssa, tosin vain Suomen sisällä, joten täältä löytyy vinkkejä vain yleisesti matkusteluun. Me ollaan aina varattu koiralle/koirille omat vesipullot ja juomakupit, jos matka on yhtään pidempi, sanotaan vaikka 2h tai jos tulee urheilua tehtyä. Joten suosittelen keräilemään juomapulloja ja täyttelemään niitä. Osassa maitahan vesi maistuu vähän erille ja herkimmät voivat stressata jopa sen muutoksesta. Ruokaa kannattaa ottaa vähän ylimääräistä ohan vain varmuuden varalta, jos jotain sattuu ja joudutte jäämään vähän pidemmäksi aikaa tai jotain muuta. Ja ruoka kannattaa varmaan laittaa yhteen isompaan laatikkoon/pussiin josta aina pysähtyessä otatte annokset mukaan jossain pienessä laatikossa (esim. pakaste tai jäätelöpaketit on käteviä ;) ) niin ei vahingossa jää ruoat matkan varrelle, kun suurin osa pusyy autossa. Suosittelen ottamaan myös jonkin pehmeän nukkuma-alustan jolla Luka viihtyy jo nyt, tuoksuu kodilta ja auttaa pitämään stressit minimissä. Meillä on myös usein koiralle oma pyyhe mukana, jos tassut tai koko koira likaantuu niin ei tarvitse kotona alkaa puhdistamaan koko autoa tai kaikkia mukana olleita tavaroita. Kerran kun olette Norjaan menossa niin suosittelen myös sadetakkia tai jotain muuta takkia myös koiralle sillä kova tuuli ja sade voi mennä koirienkin turkista läpi (kuten varmaan tiedätkin) niin ei tarvitse palella. Tässä nyt joitakin mitä meillä on todettu hyväksi olla, toivottavasti teille tulee hyvä reissu :)

 • Maria
  Reply
  June 9, 2018

  Reissurasia-blogissa on ollu juttua ainakin koiran kanssa matkustamisesta ja ehkä just vastaavasta Norjan reissusta mikäli ei muistele ihan omiani! Kuulostaa ainakin superhyvältä toi teidän tuleva retki. :-)

 • nimetön
  Reply
  June 10, 2018

  Olen käynyt Norjassa ja Suomen pohjoisimmissa kolkissa lähemmäs pari kymmentä kertaa roadtripeillä – oma ehdoton ykkösvinkkini etenkin ensimmäisile reissuille olisi SÄÄVARAUKSELLA matkustaminen :)

  Eli kannattaa miettiä ykköskohteen lisäksi vaihtoehto B ja C, jos ykköskohteeseen on luvattu pelkkää rankkasadetta koko viikoksi. Omat suosikkini ovat olleet ehdottomasti Nordkapp (pohjoisin piste mihin pääsee Euroopan mantereella), Slettness (where Europe drops into the sea) tie Slettnesiin on aivan uskomattoman kaunis! Ja idässä lisäksi Hamninberg on hieno paikka.

  Jos ei halua ajaa Utsjoen kautta niin lännempänä kivoimmat kohteet on Tromssa (Kilpisjärven kautta) ja Senja, myös ihan Lyngenin alpeilla kiven heiton päässä Suomesta on kivoja kohteita, kuten Blåvattnet. Sairaan siisti Gorsabruan siltakaan ei sijaitse Suomesta linnuntietä kuin muutaman kilometrin päästä, ja se onkin Pohjois-Euroopan hurjin riippusilta, jossa ilmaa jalkojen alla on 153 m! Altakin oli ihan kiva paikka, oma viehätyksensä on myös Lakselvissa ja Hammerfestissa. Etelämpänäkin on tullut ajtettua, mutta kyllä se tuo pohjoinen viehättää vielä enemmän.

  Itsellä on ollut se periaate, että lähden telttailemaan ja roadtrippaamaan sinne, minne on luvattu edes muutama aurinkoinen päivä. Kyllä se tekee siitä telttailusta ja vuorten valloituksesta vaan vähän mukavampaa! :)

 • Anonymous
  Reply
  June 10, 2018

  Moi,
  Norja on ihana paikka, varmasti huippu reissu teillä tulossa! Koiran kanssa luonnossa kulkemiseen vinkkaan sen, että jos ei koira tule heti kutsuttaessa luokse niin pitää sitten kiinni. Hihna esim. Lantiolle sidottuna tai rinkassa kiinni niin kädet pysyy vapaana! Ollaan useampia sydämentykytyksiä koettu, kun oma koira kuikuilee lintujen perään vuoren rinteillä pitkän pudotuksen edessä…

 • Sofia
  Reply
  June 11, 2018

  Vitsit nauratti toi että Lukalle varmaan yksi ja sama missä lenkit vedetään xD Koirat on niin hyviä opettajia monessa elämän asiassa, yhdessä olo on tärkein, sijanti/kohde hyvänä kakkosena <3
  Mut voi ettää Lofootit, en malta odottaa matkakuvia!!

  Ja ensin nyt kumminkin ihanaa kesää :*

 • June 12, 2018

  Laitoin sulle joku päivä sitte mun omia norjakokemuksia ja vinkkejä instagramin direen (@salliheikkala). Käy sieltä lukemassa jos on vielä vinkeille tarvetta! :)

Leave a Comment: