title image

Yöpöydän nurkalla

Yöpöydän nurkalla

 

 

 

Kaupallinen yhteistyö: Vichy

 

 

 

Moni on varmasti joskus miettinyt, että tarvitseeko ihomme erilliset kosteutustuotteet eri vuorokaudenajoiksi? Myönnettäköön, että oon itse kaukana mistään ihonhoitogurusta, mutta kuluneiden vuosien aikana on kuitenkin tullut opittua muutama juttu.

 

Ihotyypistä riippumatta kasvojemme iho tarvitsee päivisin kosteutta sekä suojaa, mutta harva meistä haluaa käyttää päivämeikin alla niitä kaikkein tuhdeimpia rasvoja. Suurin ero päivä- ja yövoiteissa taitaakin olla mahdollisen aurinkosuojan lisäksi koostumus – päivävoide saa yleensä jäädä kevyemmäksi ja nopeammin imeytyväksi, kun taas yö on parasta aikaa hemmotella ihoa erityisen ravitsevilla tuotteilla, joiden koostumuskin on “rikkaampi” sekä paksumpi. Yövoide hoitaa ja ravitsee ihoa nukkuessamme, sillä juuri siihen aikaan ihomme toiminnot ovat kaikkein vilkkaimmillaan ja raaka-aineiden teho tulee hyödynnettyä parhaiten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mä tykkään käyttää päivisin vähän kevyempää, mattapinnan jättävää ja aurinkosuojan sisältävää voidetta (mutta mikäli sitä ei jostain syystä löydy, niin lisään sellaisen erikseen), kun taas iltaisin nautin puolestaan mahdollisimman täyteläisistä voiteista, jotka tuntuu vähän kuin tasapainottavan päivän kevyempiä kosteutustuotteita. Oma ihoni on nykyään todella kuivaa sorttia, joten senkään vuoksi en osaisi enää kuvitella käyttäväni pelkästään yhtä kevyempää voidetta yötä päivää ja päivän parhaita hetkiä onkin se nukkumaanmenoa edeltävä, ruhtinaalliseen kosteutukseen päättyvä, ihonhoitohetki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apteekkikosmetiikkabrändi Vichy lanseerasi suositun Slow Âge -ihonhoitosarjansa vuonna 2016 ja se kehitettiin suojaamaan ihoa ennenaikaisten ikääntymisen merkkien muodostumiselta sekä niiden näkymiseltä, joista yli 80% aiheutuu muuten ympäristötekijöiden (UV-säteily sekä ilmansaasteet) sekä ihanteellisten elämäntapojen (kuten esimerkiksi riittävän unensaannin) laiminlyömisen vuoksi. Sarjan uusin tulokas Slow Âge Night on monikäyttöinen tuote, joka toimii päivittäisen yövoidetarkoituksen lisäksi myös satunnaisesti naamion tapaan. Levitä muutaman kerran viikossa ohut kerros geelimäistä voidetta kasvoille, anna sen vaikuttaa kymmenisen minuuttia, hiero voide hellävaraisesti iholle ja pyyhi mahdolliset ylijäämät lopuksi vanulapulla veks. Voiteen käytön myötä iho tuntuu ja näyttää aamuisin levänneeltä, kosteutetulta, sileämmältä ja luonnollisen hehkuvalta. Palauttava voide vahvistaa ihoa yön aikana tehokkaasti ja vähentää esimerkiksi juonteiden sekä pigmenttimuutosten näkymistä. Näytteen herkullisesta Slow Âge Nightista saa halutessaan tilattua täältä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Käytättekö erillisiä kosteusvoiteita päiville ja öille vai koetteko yhden tuotteen olevan tarpeeksi riittävä teille?

 

 

 

 

 

16 Comments
 • Anonymous
  Reply
  May 16, 2018

  Täytyykin laittaa testiin noi vichyn rasvat! Oisko sulla muuten mitään kirja vinkkejä? Ihan vaan tuli mieleen tuosta kirjasta yöpöydällä:D

 • Js
  Reply
  May 16, 2018

  Moikka! Vilahdit Pupulandian Jennin instastoryssa eilen, ja jäin miettimään, että mistä se sun ihana keltainen kukkamekko oli?:>

 • annn
  Reply
  May 16, 2018

  Mäkin lukisin mieluusti kirjavinkkejä! :)

 • Emilia
  Reply
  May 16, 2018

  Kannattaa katsoa dr. Hauschkan sivuilta lisätietoja luonnollisesta ihonhoidosta. Heidän mukaansa iholle ei kannattaisi laittaa yöksi rasvoja, koska se heikentää ihon omaa rasvantuotantoa. Tämän olen huomannut itse arjessani. Käytän yöllä vain kosteuttavaa suihkutettavaa kasvovettä, joka ravitsee ihoa ja ehkä vielä seerumia erityisesti talvella. Rasvoja en enää yöksi laittaisi iholleni.

 • May 17, 2018

  Mulla on aika herkkä sekaiho ja päivisin en voi käyttää mitään tuhdimpaa, koska muuten naama kiiltelee minuuteissa kilometrien päähän, ja iltaisin en taas varsinkaan ihon kuivimpina kausina pärjää keveämmillä voiteilla. Aamuin illoin lisään kyllä saman seerumin ensin, mutta aamuisin lisään siihen päälle tosi kevyen voiteen, joka antaa vähän mattapintaa ja iltaisin taas lisään kasvoöljyn/kookosöljyn, öljyt kun tuntuu olevan kosteuttavin vaihtoehto tukkimatta huokosia ja iho saa hengittää kun öljy imeytyy yön aikana :) Lyhyillä reissuilla tosin käytän vaan yhtä tuotetta, joka on sitten jonkinlainen risteytys noiden välillä!

 • S
  Reply
  May 17, 2018

  Hei ois kiva kuulla mitä sun ripsille kuuluu tällä hetkellä?? Onko taivutusta jäljellä vai onko omat jo kasvanu tilalle? Ja näyttääkö höpsöltä? :)

 • Tipi
  Reply
  May 17, 2018

  Oon jäänyt koukkuun sun blogiin, kiitos vain kivoista postauksista! Mulla jäi nyt kesän lämpimiä säitä ajatellen tästä erityisesti mieleen, kun mainitsit tuon mattapinnan jättävän ja aurinkosuojan sisältävän voiteen. Mitähän merkkiä/merkkejä oot käyttänyt? Musta jotenkin tuntuu, et ihan sama minkä voiteen laittaisin päiväksi kasvoille, lopputulos on nihkeä ja kiiltelevä iho.

 • riikka
  Reply
  May 19, 2018

  Hei mistä noi juomalasit on? :)

Leave a Comment: