title image

Seitsemän syntiäni

Seitsemän syntiäni

 

 

 

 

 

Mikäpä olisikaan parempi tapa aloittaa aurinkoinen viikonloppu kuin hauska haastepostaus! En oo toteuttanut mitään vastaavaa aikoihin ja kun eräs lukijani haastoi mut Ihanaista-blogista löytyvään 7 synnin haasteeseen, niin olihan siihen pakko lähteä mukaan. Seuraavaksi siis luvassa seitsemän kohdan verran syntejä omasta elämästäni!

 

 

 

Herkuttelusyntini…

 

Sipsit, joita voisin vetää pussikaupalla. En pysty pitämään avattuja sipsipusseja kaapissa, sillä muuten isken nälkäisenä samantien pussille tai ruokaa tehdessäni “otan ihan vaan muutaman”, jolloin ruuan valmistuessa pussista näkyykin jo pohja ja ruokahalu on tietenkin tipotiessään. Makeasta en niinkään välitä, enkä himoitse esimerkiksi karkkia oikeastaan ikinä, mutta sipsit, ranskalaiset, pähkinät, piirakat… Ne on mun juttu.

 

 

Ihonhoitosyntini…

 

Mustapäiden ja “ihomatojen” nyppiminen. Tiedän, että tätä ei kannattaisi koskaan tehdä kotona, mutta harvoin pystyn tilaisuuden tullen vastustamaan kiusausta ja välillä poistelen niitä jopa poikaystävänkin naamasta (joka ei ainakaan aluksi ollut aivan yhtä fiiliksissä asiasta…). Se on vaan niin tajuttoman tyydyttävää.

 

 

Siivoussyntini…

 

Poissa silmistä, poissa mielestä. Pidän siistihköstä kodista, mutta pelkkä päällipuolinen siisteys riittää mulle ja siksi esimerkiksi kaappien siivousta tuleekin tehtyä aivan liian harvoin. Myös matkalaukkujen ja muiden nyssyköiden tyhjentäminen tuntuu välillä ylitsepääsemättömän tylsältä ja henkilökohtainen ennätykseni matkalaukun purkamisen kanssa onkin ollut useamman kuukauden pituinen.

 

 

Ystävyyssyntini…

 

Ehkäpä se, etten yleensä oo se ystävä, jonka kanssa voi sopia treffit aikataulutetusti seuraavan viikon perjantai-iltapäivälle, sillä siinä ajassa ehdin ahdistua koko asiasta niin paljon, etten luultavasti edes pääse paikalle. Ystävien näkeminen on ihanaa, mutta tollaisessa tilanteessa ehdin stressaamaan niin pitkään sitä, että “entä jos en silloin jaksakkaan/pystykkään/jne.”, että yleensä se tapahtuu. Oon enemmän extempore-tyyppi ja lyhyemmän ajan päähän sovitut treffit sopii mulle paljon paremmin!

 

 

Hiussyntini…

 

Pidän mukavuudenhalun vuoksi hiuksiani niin paljon kiinni, että päästäni löytyy iso kasa ponnarin kohdalta katkenneita hiuksia. Yritän muistaa ottaa nutturan pois päästä edes yöksi, mutta etenkin lämpötilan ollessa kuumempi en yksinkertaisesti pysty nukkumaan hiukset auki. Letti olisi huomattavasti hellävaraisempi vaihtoehto, mutta jostain syystä sellaisia tulee silti askarreltua ihan liian harvoin. Toinen saman kategorian alle menevä juttu on vuosikausia (siis ainakin viisi vuotta) vanha Tangle Teezer, jonka harjakset on niin hapertuneita, että saan kuulla siitä kuittailua siskoltani aina harjan sattuessa näköpiiriin. Se kuitenkin ajaa asiansa, joten en oo saanut aikaiseksi hankkia uutta.

 

 

Pukeutumissyntini…

 

Jalastani löytyy usein eriparisukat. Käytän lähes aina tennarisukkia, joita ei nää kengän ollessa jalassa, mutta aina silloin tällöin joudun huonon ennakoinnin vuoksi tilanteeseen, jossa popot täytyykin jättää eteiseen ja niiden alta paljastuu esimerkiksi turkoosi ja vaaleanpunainen minisukka. Toinen ärsyttävä pukeutumissyntini on vaatteiden ympäriinsä lojumaan jättäminen – eteinen täyttyy nopeasti siellä sun täällä lojuvista takeista, makuuhuone puolestaan vaatteista ja kylpyhuone treenivaatteista. Tähän tosin vaikuttaa se, että meillä on tosi vähän vaatteille sopivaa säilytystilaa, enkä monesti viitsi laittaa puoliksi käytettyjä vaatteita puhtaiden vaatteiden sekaan kaappiin. Takit nyt voisi tietenkin laittaa heti ulkovaatekaappiin, mutta…

 

 

Parisuhdesyntini…

 

Ehkä se, että välillä muka vetkuttelen lähtövalmistelujani tosi pitkään, mutta silmänräpäyksessä oonkin eteisessä kengät jalassa ja takki päällä tuijottelemassa kelloa. Pieni juttu, joka kuitenkin ajaa poikaystävän ajoittain miltei raivon partaalle! :-D Ennen oisin sanonut tähän myös liiallisen puhelimenkäyttöni, mutta viime aikoina oon edistynyt siitä irtautumisen suhteen vähän paremmin. Paljon on toki vielä tehtävää, mutta pienin askelin eteenpäin…

 

 

 

 

 

 

 

 

Dress Asos // boots Dr. Martens // hat Brixton 

 

 

 

 

17 Comments
 • Ilona
  Reply
  May 11, 2018

  Samaistun tuohon mustapäiden nyppimiseen: se on vaan niin addiktoivaa ja tyydyttävää! Samoin mulle riittää myös se, että asunnossa näyttää suurin piirtein siistiltä. Onneksi vieraat eivät paljoa katsele meidän kaappeihin :D ps. ihanat kuvat.

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

 • Anonymous
  Reply
  May 11, 2018

  Mä tein tota mustapää-juttua ennen, kunnes sitten unohdin hetkeksi ja huomasin kuinka hyvässä kunnossa mun iho oli (koska ei menny bakteereja sormista) ja jostain syystä hoitelen teepuuöljyllä vain ne ärsyttävimmät :D

 • Vilja
  Reply
  May 12, 2018

  Ihana asu ja tunnelma kuvissa!

 • May 12, 2018

  Ihanat kuvat, sä oikeesti hehkut! <3_<3

 • Saara
  Reply
  May 12, 2018

  Aaah toi ystävyyskohta.. Helpottavaa tietää että en ole ainoa. :D

 • Mila
  Reply
  May 13, 2018

  Mistä noi ihanat korvikset on??

 • Jonna
  Reply
  May 14, 2018

  Toi ystävyyssynti! Ihanaa, että kirjotit asiasta. Vasta lähivuosina ymmärtänyt, että joku tässä mättää, kun jos paljon on sovittuja treffejä niin aina ne alkaa ahdistaan. Vaikka kyseessä oöis nimenomaan kivaa tekemistä, eli kaverien näkemistä. Pikkuhiljaa oppinut ja koittanut osata sanoa niille kavereille, että katotaan sitten lähempänä ja ei suunnitella liikaa etukäteen. Ah ihanaa kiitos <3

 • Anna
  Reply
  May 14, 2018

  Ihana lookki! Voisitko tehä jotain meikkipostausta sun kesämeikistä? näytät niin freesiltä ja Kesäseltä <3

 • May 15, 2018

  Hurjaa, miten moni onkin tarttunut tuohon mun haasteeseen! Oli kiva lukea sinunkin vastauksia :)

Leave a Comment: