title image

Pidetyimmät joululahjavinkit

Pidetyimmät joululahjavinkit

 

Yksi nihkeimpiä tietämiäni asioita on joululahjaostosten teko juuri joulun alla. Kaupat pursuavat ympäriinsä sinkoilevia ihmisiä, jengi etenee aina niin ihanalla kyynärpäätaktiikalla, lukemattomien vaatekerrosten alla muhii kylmiä tuskanhikikarpaloita ja joka kerta siihen tilanteeseen ajauduttumme vannotamme itseämme, että ensi jouluna hankitaan sitten lahjat jo kesäkuussa tämän maanpäällisen helvetin välttääksemme… Niimpä niin – sama kaava toistuu joka ikinen vuosi. Joululahjojen antaminen on ihanaa mikäli mielessä on joku täydellinen idea lahjan vastaanottajan varalle, mutta jos pää lyö täysin tyhjää, eikä pienintäkään vinkkiä oo onnistuttu kalastamaan, niin koko hommasta tulee silmän räpäyksessä harmaita hiuksia aiheuttava epätoivoinen metsästysoperaatio.

 

Mä suosin joululahjaostoksia (ja kaikkia muitakin ostoksia) tehdessä nettikauppoja, sillä kuten jo sanottua, en voi sietää kauppojen ihmispaljoutta yhtään mihinkään vuodenaikaan. Kunhan rattaat vaan laittaa pyörimään tarpeeksi hyvissä ajoin, eikä jätä hommaa ihan aattoa edeltäville päiville, niin netistä tilatut paketit ehtii hyvin perille ja parhaimmassa tapauksessa ne jopa kiikutetaan suoraan sun kotiovelle. Mikäli nettiostokset ei kuitenkaan syystä tai toisesta onnistu ja ostokset on pakko tehdä omin kätösin ihan paikan päällä, niin paras aika sille on arkisin aamusta iltapäivään. Jos oot niinkuin mä ja haluat välttää pahimmat ruuhkat, niin viikonloput on niitä aikoja, jolloin ei kannata edes harkita kauppakeskuksiin tai ostoskaduille astumista.

 

Mä oon tänä jouluna erityisen innoissani tonttuilemassa, sillä viime vuonna vältin koko rumban ja mulla on kerrankin jo näin joulukuun alussa aika selvät sävelet lahjahommien suhteen. Oon esimerkiksi napannut poikaystävän loppusyksyn puheista muutamia vinkkejä korvan taakse ja kehitellyt niiden perusteella pari tarpeellista lahjaideaa (joita en kuitenkaan valitettavasti voi paljastaa vielä…). En tarvitse itse oikeestaan mitään, joten päätin jättää ne kuuluisat “omat lahjat” kokonaan hankkimatta ja käydä sen sijaan Forumissa osallistumassa Joulupuu-keräykseen ostamalla joululahjat muutamalle lapselle, jotka ei välttämättä muuten saisi yhtään joululahjaa. Niihin käytetty summa ei tuu varmasti olemaan mulle suuri, mutta lahjoista on saajilleen rajattomasti iloa. Haastan teidät muutkin osallistumaan tähän keräykseen (tai johonkin muuhun joulunajan hyväntekeväisyystempaukseen) mikäli vaan mahdollisuus on! <3

 

 

 

pipo // Naked Heat-paletti // kaulakoru // pussilakanat // Dolce-hajuvesi // Wreck This Journal-kirja // L’Occitane-lahjapakkaus //

kynttilä + kynttilä // aamutakki // bralette // Lumiukko-kirja // Räsymatto-muki ja –tarjotin

 

 

Jos oot ostamassa lahjaa naiselle, etkä oo saanut ongittua hommaa helpottavia tietoja esille, niin suurimmalle osalle mieleisiä lahjoja on kauniit alusvaatteet, aamutakit tai nätit kotivaatteet, pienet sisustusesineet (kerääkö hän esimerkiksi jotain tiettyä astiasarjaa, johon kuuluvan osan voisit hankkia?) tai aina tarpeeseen tulevat pyyhkeet ja lakanat. Kosmetiikka ilahduttaa myös aina, mutta jos meikki- tai tuoksumausta ei oo kovin tarkkaa tietoa, niin tollaiset klassikkotuotteita sisältävät lahjapakkaukset on varmin valinta. Mielenkiintoiset kirjat on klassikkolahja ja mikäli yhden kirjan valitseminen tuntuu hankalalta, niin myös e-kirjasovellus (esim. Bookbeat, Storytel) kuukaudeksi tai pariksi on tänä vuonna varmasti supersuosittu lahja. Ja no, miksipä edellämainitut ideat ei kävisi myös miehille?

 

Lahjan ei tietenkään tarvitse olla materiaa, vaan esimerkiksi muutaman yön arjenpakomatka Tallinnaan (laivamatkoja saa superhalvalla!) tai lentotarjousten löytyessä kauemmaskin Eurooppaan toimii varmasti. Entäpä vaikka yhteinen illallinen lahjan saajan lempiravintolassa tai paikassa, johon hän on aina halunnut, mutta ei vielä koskaan päässyt? Koko ajan yleistyviä yllätyksiä on myös erilaiset elämyslahjat, joita löytyy vähän joka makuun ja lähtöön – on Illallinen pimeässä-lahjakortteja herkkusuille, lentämiseen sekä ajamiseen liittyviä lahjakortteja hurjapäille ja esimerkiksi hierontoja ja rentoutuslahjakortteja hemmottelua kaipaaville. Yhä useammin tulee vastaan tilanteita, jossa lahjan saajalla on jo oikeestaan kaikkea mitä toivoa vaan saattaa ja silloin joku elämyslahja on aivan nappi valinta.

 

Mikäli budjetti on tiukilla, eikä lahjaan meinaa syystä tai toisesta riittää ylimääräistä, niin erilaisia vaihtoehtoja on silti lukuisia! Tee vaikkapa superhelppoa rocky road-suklaata, suklaahippukeksejä tai omin kätösin tehtyä granolaa (eli paahdettua mysliä), laita herkut nättiin purkkiin, nätti naru purnukan ympärille ja ne on valmiita eteenpäin annettavaksi. Toinen täydellinen vaihtoehto on itse tehty lahjakortti (nää on ollut meidän perheessä suosittuja!), joka voi sisältää esimerkiksi siivous- tai lastenhoitoapua, itsetehdyn illallisen tai vaikkapa järjestämäsi leffaillan yhdessä sopimaanne ajankohtaan. Lahjan voi myös antaa etukäteen joulustressiä helpottamaan – äiti arvostaisi varmasti, jos lahjasi hänelle on joulusiivouksessa auttaminen, paketointitalkoiden järjestäminen tai esimerkiksi valmiiksi haettu joulukuusi. Kiva idea puolisolle on purkki, joka sisältää kasan itsetehtyjä “treffilappusia” ja josta voi nostaa vaikka kerran viikossa lapun, josta löytyy teille jotain mukavaa yhteistä tekemistä – oli se sitten vaikka luistelemassa käymistä, kotipizzan leipomista, rauhallinen kahvihetki… Mahdollisuuksia on rajattomasti, kun vaan jaksaa käyttää vähän mielikuvitusta!

 

Mikä on ollut sun kaikkein paras ja mieleenpainuvin joululahja – saatu tai annettu? Nyt kaikki toinen toistaan huikeammat vinkit jakoon, jotta selvitään jokainen joululahjapuuhasteluistamme mahdollisimman vähällä stressillä. <3

 

 

25 Comments
 • December 5, 2017

  I see I need this bathrobe :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena

 • Anonymous
  Reply
  December 5, 2017

  Oliko sulla jotain noista marimekon räsymatto kokoelmasta? Jos niin mitä teidän kaapista löytyy:)

   • Emily
    December 5, 2017

    :-DD haha, ihana!! <3

 • C
  Reply
  December 5, 2017

  Ajattelin myös osallistua joulupuu keräykseen. Surullista, että joku lapsi ei välttämättä saa yhtäkään lahjaa. Lahjat, kun ovat varmasti etenkin pienempien lasten keskuudessa polttava puheenaihe kouluissa tai päiväkodeissa. Toivonkin keräykseen osallistumalla ilahduttavani edes hitusen jonkun lapsen joulua. Voi, kun vielä pystyisin lahjoittamaan joulurauhaa sitä tarvitseviin koteihin.. Aika sydäntä särkevää ajatella kuinka kurjia jouluja osa lapsista joutuu viettämään itsestään riippumattomista syistä.

 • J
  Reply
  December 5, 2017

  Toi treffipurkki kumppanille on tosi kiva idea! Ite oon opiskelija, eikä ylimääräistä rahaa oo hulppeiden lahjojen hankkimiseen, mutta kuten sanoit, niin vähän mielikuvitusta käyttämällä voi keksiä vaikka mitä kivaa. Kiitos kivasta postauksesta ja lämmintä joulunaikaa teidän perheelle! <3

 • Anonymous
  Reply
  December 5, 2017

  Mäkin ajattelin osallistua joulupuu-keräykseen. Oon myöskin saanut elää onnellisia jouluja pienestä pitäen ja nyt haluan viimein antaa jotain eteenpäin, kun siihen on ensimmäistä kertaa mahdollisuus.

 • Sanni
  Reply
  December 5, 2017

  Ite rakastan antaa lahjoja kun tiedän että se on mieluinen lahjan saajalle <3 ihan vuodenajoista tai merkkipäivistä huolimattakin. Itelle annetuista joululahjoista kultanen sydänkaulakoru sillon aika uudelta poikayatävältä on ollu ihan ykkönen ja roikkunutkin kaulassa siitä asti jo monen vuoden ajan.

  Joulukeräykseen täytys osallistua mutta helpottais jos ne olisivat kaupan aulassa eikä jossai pankin konttorissa. Sydäntäsärkevää että joku pieni poika oli toivonut vain sukkia ja kalsareita :'(

 • Milja
  Reply
  December 5, 2017

  Ihan superhyvä ja hyödyllinen postaus! Kiitos! :)

 • Maria 2.0
  Reply
  December 5, 2017

  Itsellä paras joululahja oli se muistaakseni 7lk, kun löydettiin veljen kanssa joulukuusesta kirje, joka oli rullattu ja siinä luki, että saadaan koira :) sitä elämää kestikin sitten muistaakseni 9vuotta ja oli kyllä <3
  Joku vuosi saatiin parin lahjan lisäksi etelänmatka. Siinäpä ne :-D

 • Marjukka
  Reply
  December 5, 2017

  toissa jouluna kyllästyin keksimään lahjoja perheenjäsenille.. hankin koko perheen yhteiseksi lahjaksi kummilapsen kehitysmaasta! koko perhe tykkäs ihan hirveesti ideasta ja tällä hetkellä menossa on jo toinen kummilapsi ulkomailta, ensimmäisen tullessa täysi-ikäiseksi.. poikaystävän kanssa sovittiin, ettei osteta toisillemme lahjoja vaan otamme osaa joulupuu-keräykseen!

  ihanaa joulunaikaa, pidetään läheisistä ja muista huolta ??

 • Karolina
  Reply
  December 5, 2017

  En yleensä kommentoi vaikka sun blogia oonkin jo seurannut pitkään. Nyt haluan kuitenkin tarttua tuohon Joulupuu-asiaan. Ihanaa, että mainitset siitä! Sulla on niin paljon lukijoita, että ehkäpä joku tarttuu siihen juuri tätä kautta tiedon :) Toinen kiva ajatus on kukan ostaminen yksinäisille vanhuksille. Se on mahdollista monissa kukkakaupoissa nyt ennen joulua, kukkakauppa toimittaa kukan ja mukaan voi laittaa jonkun kivan viestin ostajalta. Aika pienillä teoilla saa paljon iloa jonkun jouluun. Ihanaa joulunodotusta sulle Annika! :)

 • December 5, 2017

  Joo mä oon kans osallistumassa tohon joulupuukeräykseen! Niin helppo tapa jakaa hyvää mieltä. Läheisille puolestaan oon aatellu just jotain elämysmatkoja tai itse tehtyjä juttuja. Tavaraa tuntuu kaikilla jo olevan niin älyttömästi, että yhteiset muistot ja tapahtumat ilahduttaa todennäköisesti jotain esinettä enemmän.

 • Johanna
  Reply
  December 6, 2017

  Ihan mahtavaa, että kirjoitit tänne tästä joulupuukeräyksestä! Olen itse osallistumassa keräykseen erään yrityksen kautta, mutta siinä toimintatapana on ostaa mitä vain. Halusin myös lisäksi ostaa jotain “toivottua” enkä tiennyt, missä Helsingissä tämä keräys sijaitsee. Kiitos tiedosta!

Leave a Comment: