title image

10 random faktaa minusta

10 random faktaa minusta

 

 

 

10 faktaa (ja pari vähän oudompaakin juttua) minusta, joita et välttämättä tiennyt etukäteen. Löytyykö meiltä samoja tapoja?

 

// En oo koskaan omistanut silitysrautaa. Ensin välttelin helposti rypistyviä vaatteita (tai toisin sanoen: vähät välitin pienistä rypyistä), sittemmin ryppyjen siloittaminen onnistui suoristusraudan avulla (kyllä :-D). Myöhemmin keksin suihkepullon sekä hiustenkuivaajan maagisen yhdistelmän ja nykyään meillä on ihan kunnon höyrytin ryppyisiä vaatteita varten. Höyryttimen myötä musta on tosin tullut vähän pakkomielteinen sileiden vaatteiden suhteen, enkä nykyään lähde minnekkään ennen vaatteiden höyryttämistä.

 

// Kuuntelen paljon musiikkia, mutta en voi koskaan tehdä sitä tarvitessani täyden keskittymisen. En esimerkiksi koskaan voi kuunnella mitään kirjoittaessani ja autonkin radion hiljennän minimiin aina, kun taskuparkkeeraan.

 

// Mä en osaa pitää yllätyksiä. Tai osaisin ehkä, mutta en vaan kykene siihen. Ylitin itseni täysin, kun keväällä reissusta palatessani pystyin kuin pystyinkin pitämään kotiinpaluuni perheeltä pimennossa (joskin alkuperäinen tarkoitus oli yllättää myös poikaystävä, mutta arvaatte varmaan miten kävi…) ja vielä monta viikkoa. Jos oon esimerkiksi ostanut läheiselle jonkun mielettömän hyvän lahjan, niin oon siitä yksinkertaisesti niin tohkeissani, että aikani hykertelen yksinäni ja lopulta paljastan sen puolivahingossa lahjan saajalle. Tänä vuonna ajattelin kuitenkin pitää suuni kiinni hinnalla millä hyvänsä, enkä muuten pilaa yhden yhtä yllätystä etukäteen. Lupaan.

 

 

 

 

// Opin lukemaan ja kirjoittamaan viisivuotiaana ja siksi menin kouluunkin jo sinä vuonna, kun täytin kuusi. Tää asia on aiheuttanut vuosien aikana ihan järjettömän määrän hämmennystä kanssaihmisissä (ja myöskin teissä) ja sen vuoksi mua on luultu monesti itseäni vanhemmaksi.

 

// Mä oon tosi kummallinen uneksija. On pidempiä kausia, kun en nää ollenkaan unia ja niitä seuraa kausia, jolloin vuorostaan nään mitä kummallisimpia ja sekavimpia unia. Tällä hetkellä menossa on jälkimmäinen kausi ja viime aikoina oon nähnyt unta esimerkiksi siitä, kuinka päässäni oli pieni rupi, jonka revin aina uudestaan ja uudestaan pois ja joka suureni siinä samalla niin paljon, että lopulta pois repimäni rupi oli läpimitaltaan monen monta senttiä ja sen päässä oli jauhoista luuta pääkallosta. Ja siitä, kuinka mun kaulassa olevasta luomesta kasvoi kymmenien senttien pituinen monen pienen luomen ohut ketju ja pidin sitä kaulakoruna. Ja viimeisimpänä siitä, kun keskeneräiseen vanerikaupunkiin tuli yhtäkkinen vedenpaisumus ja Sauli Niinistö neuvoi ihmisiä turvaan talojen vinteille Lennu kainalossa. Parasta näissä mitä oudoimmissa unissa on se, että niistä aamupöpperössä poikaystävälle kertoessa ne kuulostaa molemmista aivan täysin normaaleilta ja vasta myöhemmin päivällä havahdun ajatukseen, että mitä hemmettiä niissä oikein taas tapahtui.

 

// En osais kuvitella itselleni hiustenpidennyksiä tai ripsienpidennyksiä (vaikka jälkimmäisiä oonkin käyttänyt aikanaan monen monta vuotta). Ne vaan näyttää harvoja poikkeuksia lukuunottamatta sairaan epäluonnollisilta ja on ihan kamalan näköistä, kun huonokuntoiset tai vääränsävyiset pidennykset erottuu selvästi omasta tukasta ja niiden kiinnityskohdat paistaa kilometrien päähän. Luonnollisuus on ehdottomasti juttu, jossa viihdyn parhaiten ja sillä linjalla mennään jatkossakin.

 

 

 

// Usein postausta kirjoittaessani joudun varmistamaan jonkun sanan oikeinkirjoitusasun Googlesta. Viimeksi googlasin “kyynerpää vai kyynärpää”, sitä aiemmin tehdyistä hauista löytyy mm. “jonnekin vai jonnekkin”, “edellä mainittu vai edellämainittu” ja “niinkuin vai niin kuin”. Välillä teksteihin lipsahtaa edelleen virheitä, mutta toivottavasti jossain vaiheessa oon googlannut niin paljon varmistuksia, ettei niitä tuu enää ollenkaan.

 

// Oon ollut pienestä pitäen tarkka rahoistani ja pitänyt säästämistä supertärkeänä. En tosin siinä mielessä, etten voisi lainata ystävälle rahaa tarpeen tullen tai että laskisin puoliksi maksettujen juttujen “velkoja” pennien tarkkuudella, mutta suurempia materiaalihankintoja tulee aina mietittyä päivä- ja jopa viikkokaupalla ja vaikka ostaisinkin jotain todelliseen tarpeeseen, niin ostotapahtumaa seuraa joka ikinen kerta kunnon ostomorkkis.

 

// Navan puhdistaminen on musta yksi vastenmielisimmistä tunteista ikinä. Outo juttu, jota ei onneks tuu tehtyä kovin usein, mutta hemmetti soikoon – se tuntuu siltä, kuin sormi uppoaisi johonkin selkärankaan ja koko kropan valtaa epämukava ja tuskainen fiilis. Ihan karseeta.

 

// Mä rakastan erilaisia rikoksiin liittyviä dokumentteja. Ne on vaan ihan tajuttoman mielenkiintoisia ja tuntuu aika karmivalta, ettet voi koskaan tietää asioiden täyttä totuutta. Nyt nettiteeveiden kultakaudella vaihtoehtoja on tarjolla lähes rajattomasti ja viimeaikoina katseltujen listalla on mm. The Promise (tää jäi mietityttämään pitkäksi aikaa!), Amanda Knox sekä The Confession Tapes – seuraavan sopivan välin tullessa ajattelin aloittaa The Keepersin katsomisen. Mun paheena on myös etenkin selvittämättömistä henkirikoksista lukeminen ja voisinkin viettää päiväkausia selaamalla murha.infoa ja päätymällä jatkuvasti yhdestä aiheesta toiseen.

 

 

 

 

Coat Bik Bok // knit Only // jeans Levis // boots Dr. Martens // bag Nunoo

 

 

40 Comments
 • Sanni
  Reply
  December 6, 2017

  Muakin kiinnostaa kaikki murhajutut ja voisin kans lukea niistä tunti tolkulla. Viimetteeks katoin ruutu+ the kevin case muutaman jakson dokumenttisarjan ja todellakin ihan käsittämätön ja surulline juttu. Suosittelen kattomaa !

 • Anonymous
  Reply
  December 6, 2017

  Oisko esim. rikostutkija sulle sit hyvä tulevaisuuden ammatti tai ootko miettinyt koskaan rikosseuraamusalalle hakemista?

 • Katarina
  Reply
  December 6, 2017

  Jos noi missing person tyyppiset jutut kiinnostaa, niin kato youtubesta Danelle Hallan! Super mielenkiintosii juttuja hyvin kerrottuna. :-)

 • Elisa
  Reply
  December 6, 2017

  Mä oon ratkaissut ton navan puhdistamisen niin, että laitan misellivettä vanupuikon päähän ja pyörittelen sitä navassa. Toimii! :D Misellivedellä tulee myös poistettua baarien leimat kädestä, lähtee ihan superhelposti!

 • Mmuksu
  Reply
  December 6, 2017

  Mihin höyryttimeen päädyit? Mulla on silitysrauta, mut sen käyttö on tuskaa. Höyrytin vois olla hyvä.

   • Saana
    December 6, 2017

    Ootteko menny kihloihin?

   • Mmuksu
    December 7, 2017

    Aa okei. Muistinko sitten ihan väärin, että täällä sun blogissa olisi ollut jotain keskustelua aiheesta ja höyryttimen hankkimisesta. No varmaan joku toinen blogi sitten. :D Kiitos vastauksesta. :)

 • E
  Reply
  December 6, 2017

  Kysäisin tätä jo aiemmin mutta voi olla että et nähnyt.. ihanaa jos ehtisit edes lyhyesti auttaa :)
  :)
  ”Moi! Oon 19v tyttö ja miettimässä jos suuntaisin ensivuoden maaliskuussa Balille. Luin sun postauksia ja muita vinkkejä netistä ja niiden perusteella olisi kiva nähdä Canggu, Ubud ja Gili Air. Miten suosittelisit liikkumaan noiden paikkojen välillä, missä järjestyksessä ja kauan kannattaisi kussakin paikassa vähintään olla? Ja onko jotain muita paikkoja siellä mitä suosittelisit tai muuten vain jotain vinkkejä? :) onko sulla ruokapaikoista tai hotelleista mitään postausta/ehdottomia suosituksia? toivon vain että se tulivuori ei ole enää parin kuukauden päästä purkautumaisillaan.. Kiitos jos ehdit auttaa!!”

   • E
    December 7, 2017

    Kiitos paljon!<3 oli paljon apua :) en tiennytkään tuosta homestaysta tai go jek:stä, kuulostavat tosi käteviltä :) ihanaa joulua!

 • Anonymous
  Reply
  December 6, 2017

  Hei ihanat kuvat ja tää lookki muutenkin! Sopii sulle tosi hyvin <3

 • Kaisa
  Reply
  December 6, 2017

  Muakin kiinnostaa mysteerit! Oon löytänyt youtubesta hyviä kanavia jossa spekuloidaan erillaisia selvittämättömiä murhia ja katoamisia. Suositellen katsomaan Danelle Hallanin videoita! :)

 • S
  Reply
  December 6, 2017

  Heii mäki menin kouluun sinä vuonna ku täytin 6! Opin lukemaan ja kirjottamaan 3-v. :D

 • Marika
  Reply
  December 6, 2017

  Huoh! Itse opin kanssa 5v lukemaan ja kirjoittamaan ja laskemaan yhteen- ja vähennyslaskuja. Äiti spekuloi pitkään että skippaisinko eskarin ja menisin suoraan kouluun. Oisin säästynyt niin paljolta jos näin ois käynyt. Mutta harmikseni näin ei tapahtunut ja koko koulunkäyntini oli lukioon saakka muiden edellä menemistä. Ja luonnollisesti se vaikutti mun motivaatioon suuresti kun syyllistettiin asiasta (joo mulla on mennyt asiat täysin erilailla :D) enkä jaksanut tehdä läksyjä kun ärsytti niin paljon. Kiva kuulla että joillain käynyt näin hyvin! :)

 • Maria
  Reply
  December 7, 2017

  Mulla on sama juttu ton navan kanssa. En pidä muutenkaan yhtään että siihen kosketaan, se on mun herkin paikka :D

 • Mira
  Reply
  December 7, 2017

  Hei! Pakko kommentoida hiustenpidennyksiin liittyen. Kannatan itse myös luonnollisuutta, mutta itselleni ei ole suotu paksuja hiuksia, jonka vuoksi olen jo vuosia turvautunut hiustenpidennyksiin. Ilman hiustenpidennyksiä omat hiukseni ovat ohuet, ja melko lyhyet. Voin vain haaveilla paksuista hiuksista, onneksi hiustenpidennyksillä, ja hyvin toteutuneilla sellaisilla, se on mahdollista toki melko kallista.. =) Ymmärrän kyllä pointin, että huonosti laitetut tai väärän väriset pidennykset näyttävät usein kamalilta.

 • Annie
  Reply
  December 7, 2017

  Sama toi musiikkijuttu! Varsinkin autolla ajaessa jos on esim. vieras paikka mihin pitää keskittyä suunnistamaan, haasteellinen parkkeeraus tms, niin volymit menee lähes poikkeuksetta nollille siinä kohtaa :D Ei tosin tulis myöskään mieleen tehdä hommia koneella musiikkia kuunnellen, koska häiritsisi keskittymistä ihan liikaa.

  • Jenny
   Reply
   December 9, 2017

   Ja aina ku yrittää lukea tienviittoja. Jotenki niitä ei muka vaan saa luettua jos musiikki on kovalla :D

 • Iris
  Reply
  December 7, 2017

  Hei mäkin oon mennyt vuotta nuorempana kouluun! Välissä asuin 3 vuotta vielä Tanskassakin joten hyppäsin sekä “viskarin” että vitosluokan yli :D Ensimmäistä kertaa tilanne vähän ärsyttää nyt, kun abivuosi meneillään ja oikeastaan poikkeuksetta kaikki kaverit on täysi-ikäisiä, kun mun omat synttärit onkin vasta ens vuoden puolella.. :)

 • Pauliina
  Reply
  December 7, 2017

  Jos rikosjutut kiinnostaa kantsii kokeilla sellaisia podcasteja kun Serial (erityisesti eka kausi) ja Criminal :)

 • Anni
  Reply
  December 8, 2017

  Jes joku toinenkin murhadokkari ja murha-info fanaatikko. Making of a murderer on varmasti sulle kans tuttu. Entäs kolmiosainen Paradise lost HBO:sta? Aivan sickiä kamaa. Eli parasta.

 • Aino
  Reply
  December 8, 2017

  Haha, hauska toi napajuttu, sillä yks mun oudoista tavoista on se, että pidän sormea poikaystävän navassa esim ennen nukkumaanmenoa, kun makoillaan sängyssä (laittaisin tähän nyt silmät peittävän apinaemojin, jos voisin). Itseasiassa mä en ollut ikinä edes ajatellut, että se olis jollekin noin herkkä paikka :D Nyt kun luin tän postauksen, niin voin kyllä hyvin kuvitella, mistä toi fiilis johtuu ja että joidenkin mielestä sormen pitäminen navassa olis tosi ällöttävää. Pitänee muistaa, että ei ehkä kannata tätä faktaa jakaa itsestään ensimmäisenä tuntemattomille, sillä näköjään on useampikin “napavihaaja” :D

Leave a Comment: