title image

Rakkaudesta kenkiin

Rakkaudesta kenkiin

 

 

Kaupallinen yhteistyö: Kookenkä

 

Kenkäihminen täällä moi.

 

Siis se tyyppi, joka ei niinkään välitä koruista, laukuista tai muistakaan ylimääräisistä härpäkkeistä, mutta kengät on pienestä pitäen pitänyt olla kunnossa. (Okei. Joskus yläasteelaisena oli muka siistiä kulkea kesät talvet niissä harmaaksi värjäytyneissä karmeissa Converseissä, joiden pohja oli jo puoliksi irronnut. Se unohdettakoon.) Se, joka tuskin koskaan huomaa kavereiden uusia meikkejä, mutta uudet kengät sen sijaan pistää silmään jo pitkän matkan päästä. Se, joka suuntaa kaupassa aina ensimmäiseksi kenkäosastolle ja jonka mielestä niitä voi harvoin olla liikaa. Se, jonka eteisestä löytyy kenkiä vuodenajasta riippumatta vähän joka lähtöön – kaupungille, festareille, lenkille. Lämpimään keliin, sadesäähän, lumikinoksiin.

 

Tennareita, maihareita, lenkkareita. Sandaaleita, kumppareita, bootseja. Ja muutamat korotkin, tietty. Ihan vaan varmuuden vuoksi. Mun kenkien ei tarvitse olla kalleimmat, eikä varsinkaan näyttävimmät. Riittää, kun ne on mun näköiset. Ja mukavat jalassa – siitä en tingi koskaan.

 

 

 

 

 

Millaiset on musta sitten ylivoimaisesti parhaat kengät syksyyn?

 

Mukavat, monikäyttöiset, hyvännäköiset, ajattomat ja sellaiset, jotka pitää kurjimmillakin keleillä varpaat kuivana. Niinkuin esimerkiks näissä kuvissa olevat Andiamon nahkaiset maiharit, jotka valitsin yhdeksi suosikkiparikseni Kookengän valikoimasta. Täydellisen pehmeä nahka ja jämäkkä pohja tekee kengistä supermukavat, eikä ne paina paljon mitään. Klassisen ulkomuotonsa vuoksi maiharit on yhdet suosituimmista syyskengistä vuodesta toiseen ja kunhan nahan vaan muistaa suojata siihen tarkoitetuilla aineilla aina silloin tällöin, niin ne myös kestää vuodesta toiseen.

 

Vaikka maihareita bongaakin katukuvassa paljon, niin kenkämakuja löytyy kuitenkin lopulta niin monta kuin ihmisiäkin. Ois kiva kuulla, että millaisia kenkiä te suositte syksyisin – onko meillä samoja kriteereitä niiden suhteen? Ootteko enemmän korkoihmisiä vai luotatteko mun tavoin mukavuuteen? Haksahdatteko usein ohimeneviin trendeihin vai suositteko ajattomia malleja vuosi toisensa perään? Ootteko ylipäätään mun kaltaisia kenkäihmisiä vai suositteko niiden sijaan esimerkiksi laukkuja?

 

 

 

 

Kuvat: Vuokko Salo

 

Kookengällä käynnistyi tänään kiva syyskilpailu, jossa postaamalla Instagramiin kuvan kävelystäsi tai kengistäsi voit voittaa kenkiä Kookengän valikoimista jopa 500 euron arvosta! Jos sun syys- tai talvikenkävarasto tarvitsisi täydennystä, niin eikun postaamaan kuvia tägillä #jalatmaassa – onnen osuessa kohdalle tolla lahjakortilla saa varmasti kaiken tarpeellisen ja vähän enemmänkin.

 

 

Mä pidän seuraavan viikon ajan Kookengän Instagram -tiliä pystyssä, eli jos tarviit esimerkiksi inspiraatiota #jalatmaassa -skaban osallistumiskuvaa varten tai haluut muuten vaan mallailla erilaisia syyskenkävaihtoehtoja ennen ostoksille lähtemistä, niin kantsii käydä myös vakoilemassa sitä!

17 Comments
 • October 12, 2017

  Todella upeita kuvia Annika! Mä ehdottomasti kannatan mukavuus ennenkaikkea -periaatetta, vaikka kyllähän kivan näköiset popottimet tämän lisäksi ovat aina plussaa.

 • October 12, 2017

  Täällä kans yks, jonka mielestä mukavuus on ihan ykkönen kenkiä valitessa! Sen takia yleensä kuljen matalissa kengissä, mutta kyllä muutamat korotkin löytyy :) Maiharit on syksyn luottokengät, ja noi sun jalassa olevat näyttää upeilta! Muutenki kauniit kuvat tässä postauksessa :)

 • Kaisa
  Reply
  October 12, 2017

  Kivoja kuvia! Noi maiharit mun muuten tosi kivat, mutta mä haluan sellaiset jossa ei ole vetskaria sivussa… mun mielestä ne jotenki pilaa noi kengät :-D
  Toisaalta makuja on monia… :-)

 • October 12, 2017

  Kenkäfriikki täällä myös! Siistit ja trendikkäät kengät viimeistelevät asun. Itse olen kyllä sitä tyyppiä, että ulkonäkö menee usein mukavuuden edelle.. Joskus on kyllä pakko vain vetäistä tennarit jalkaan! :D
  Supermakeet maiharit, just sun juttu!

  http://www.idamariaankkuri.fi

 • Suvi
  Reply
  October 12, 2017

  Ihanasti toteutettu postaus ja upeat kuvat! Mä oon kans ehdottomasti ns kenkäihminen. Muuten ei välttis jaksa ulkonäköön panostaa mutta kauniit ja ennen kaikkea mukavat kengät pitää olla. Pimeä, kolea ja sateinen syksy saa kyytiä kun vetää mageet kengät jalkaan :)

 • Anonymous
  Reply
  October 12, 2017

  Mistä löytyy noin hyvännäköiset mustat farkut??

 • Anonymous
  Reply
  October 12, 2017

  Mikä on sun mielipide super kalliisiin laukkuihin?:) puhutaan yli tonnin hintaluokasta

 • Pinja
  Reply
  October 13, 2017

  Vitsi nää kuvat on upeita ja ihana asu sulla näissä!

 • Ida
  Reply
  October 14, 2017

  Tää postaus oli jotenkin tosi kivasti toteutettu: teksti oli kivaa luettavaa ja mahtavat kuvat :)

Leave a Comment: