title image

Se oikea carbonara

Se oikea carbonara

Mä oon ollut aina pastojen suuri ystävä, mutta kerma ruuanlaitossa ei oo koskaan ollut mun juttu. Oon joskus hamassa menneisyydessä maistanut ruokakermassa lilluvaa “carbonaraa” ja se oli jäänyt mun mieleen niin vahvasti (eikä muuten hyvällä tavalla), että kun poikaystävä joskus uteli, josko syötäis kyseistä pastaa illalliseksi, niin yritin kaikin keinoin keksiä jonkun muun vaihtoehdon sen tilalle. Pienten suostuttelujen ja ylistyspuheiden jälkeen myönnyin kuitenkin tälle idealle ja arvatkaa mitä?

 

Se oli lopulta parasta pastaa mitä oon eläessäni maistanut. Niin hyvää, että vaikka Roomastakin löytyi hyviä carbonaroja, niin mikään ei vetänyt vertoja tälle itsetehdylle. Sittemmin carbonarasta (aka carbbiksesta) on tullut sitä mitä meillä tehdään, kun halutaan herkutella erityisen hyvin, vaikka simppelimpää ruokaa onkin vaikea löytää.

 

Tässä on rasvaa, juustoa ja etenkin hiilareita, mut just niistä syistä pastat onkin parhaita. Terveelliset safkat on sitten ihan erikseen.

 

 

Tarvitset 250 g spagettia (Rummon spagetti on parasta!), 100 g pancettaa (tai paketin pekonia), 1 kananmunan ja 3 keltuaista sekä 50 g raastettua parmesania tai pecorino-juustoa. Mausteeksi mustapippuria.

 

– Keitä pasta al denteksi, valuta ja ota talteen desi keitinvettä. Heitä pieneksi pilkottu liha vielä kylmälle pannulle ja paista se keskilämmöllä rapeaksi.

– Sekoita kananmuna, keltuaiset ja raastettu juusto kastikkeeksi ja mausta se mustapippurilla.

– Ota pannu pois liedeltä, lisää lihan joukkoon spagetti äläkä missään vaiheessa poista pannulta lihasta irtoavaa rasvaa.

– Lisää matalalämpöiselle pannulle kastike (jos pannu on vielä liian kuuma, niin tuloksena on spagettimunakokkelia) ja sekoita kaikki keskenään.

– Lisää joukkoon tarvittaessa muutama ruokalusikallinen spagetin keitinvettä.

– Annostele, raasta pastan päälle juustoa ja koristele halutessasi esimerkiksi kevätsipulilla.

 

 

Niin, niin, niiiin hyvää. Maistakaa, jos ette oo vielä tehneet niin.

12 Comments
  • E
    Reply
    August 24, 2017

    Tätä reseptiä täytyykin testata! Mä oon kyllä normaalisti sellanen kermanlotraaja ruuanlaitossa että – kaikki on vaan vähän parempaa kun sekaan heittää kunnon kuohukermaa! :D

  • ellie
    Reply
    August 24, 2017

    Näyttää niin hyvältä, että pakko ehkä kokeilla joku päivä. c(:

  • Anonymous
    Reply
    August 24, 2017

    Millaiset ruokailutottumukset sulla on noin ylipäänsä? Syötkö paljon hyvyyksiä, roskaruokaa?:)

  • Ella
    Reply
    August 24, 2017

    Jep, noin se carbonara kuuluu tehdä eikä tosiaan tarvii mitään ruokakermoja joukkoon! Jokusen kerran on kyllä tullu munakokkelin palasia joukkoon, mut mitäs näistä :D

  • Anonymous
    Reply
    August 24, 2017

    Kiitos reseptistä. Kantarellipasta on kanssa juuri nyt erityisen ihanaa, ja siitä tulee todella hyvää ilman kermaakin :-)

  • ANONYMOUS
    Reply
    August 24, 2017

    Tuleeko sulle koskaan huono omatunto tai ristiriitainen olo siitä että syöt lihaa ja käytät eläintuotteita (eli täten siis rahoitat eläinten kärsimystä ja tappamista) vaikka omistat oman lemmikin?

    • Heidi
      Reply
      August 25, 2017

      Näyttää super hyvälle!

      Ps. Odotinkin että löytyy joku vegaanin kirjoittama kommentti.. :’D

    • ano myös
      Reply
      August 25, 2017

      Musta tuollainen mustavalkoinen ja suoraviivainen linjaus, että lemmikkieläimet laitetaan samaan lokeroon tuotantoeläinten kanssa, on vähän yksinkertaista ajattelua. Lisäksi vilpittömältä vaikuttava kysymyksesi on eittämättä sangen syyllistävä väite eläinten tappamisen rahoituksesta.

      • X
        August 25, 2017

        Ihan faktaahan tuo kuitenkin on. Mitä mustavalkoista siinä on jos joku puhuu asioista niiden oikeilla nimillä? Ei mikään eläinlaji ole automaattisesti enemmän ruokaa kuin joku toinen.

  • Johanna
    Reply
    September 10, 2017

    Kuulostaa tosi hyvältä! Montako annosta tästä tulee? :)

Leave a Comment: