title image

15 ravintolavinkkiä Helsinkiin

15 ravintolavinkkiä Helsinkiin

 

Mä pidän hyvästä ruuasta, kivoista ravintoloista ja ulkona syömisestä. Vaikka jossain tilanteissa ei oo itsetehdyn safkan voittanutta, niin silloin tällöin on parasta istahtaa ravintolan pöytään ja nauttia hetki siitä arjen luksuksesta, kun joku tekee sulle taivaallista ruokaa ja voit vaan keskittyä syömiseen. Tässä tulee 15 mun tän kesän ravintolasuosikkia!

 

 

 

 

 

Useimmiten mut löytää lounaalta joko Ondasta (Hämeentie 13) tai vaihtoehtoisesti Teurastamon Kellohallilta (Työpajankatu 2). Lyhyt matka kotoa, mielettömän hyvä buffa monipuolisella salaattipöydällä varustettuna sekä kiva terassi vetää näihin yleensä vähintään muutamaan kertaan viikossa ja vaikein päätös on se, että kumpaanhan sitä tällä kertaa oikein päätyisi. Ja molemmista ravintoloista löytyy muuten niinkin hyvät vegaanilounasvaihtoehdot, että myös tällainen sekasyöjä vaihtaa silloin tällöin niihin.

 

 

 

 

 

Yhtenä uusimmista lounastuttavuuksista on myös illallisaikaan palveleva trendikäs Kampai3 (Kolmas Linja 18), josta saa ihan mieletöntä japanilaista ruokaa huikeella hinta-laatusuhteella. Hyvää pastaa kaivatessa legendaarinen Bar 9 (Uudenmaankatu 9) on aina varma valinta ja toimii mainiosti niin lounasaikaan kuin myöhemmin illallakin. Jos perinteisemmän kotiruuan kokkaaminen ei innosta, mutta hyvä sellainen maistuis, niin kannattaa suunnata suoraa päätä Alppitoriin (Kirstinkatu 15) kuuluisille jallulihapullille ja perunamuusille – ne ei petä koskaan. Parhaiden burgereiden ikuinen etsintä on vielä käynnissä, mutta voittajaa odotellessa suunnataan hampparinälässä lähes poikkeuksetta Naughty Burgeriin (Lönnrotinkatu 13), jossa mun valinta on aina NYC Cheese burger sekä sopivan tuliset tuunatut ranskikset.

 

 

dsc_6250

 

 

Parhaista pizzoista voi varmasti olla montaa mieltä, mutta mä syön pizzani lähes poikkeuksetta Tenho Restobarissa (Helsinginkatu 15, 2. krs), jonka Mozza -niminen margheritapizza on mun ylivoimainen suosikkipizza koko kaupungissa (kanateriyaki tulee kovana kakkosena). Piece ‘n’ Lovesta (Uudenmaankatu 9) saa taas vähän vähemmän perinteisiä pizzoja (niissä tomaattikastike on korvattu vähän erilaisella vaihtoehdolla!), joskin nekin on ihan taivaallisen hyviä. Molemmat edellämainituista on myös kivoja illanviettopaikkoja!

 

 

 

12345

 

 

Jatkuvasti viilenevien sadepäivien pelastus on erilaiset nuudelikeitot, joista mun mielestä parhaimmat löytyy joko vietnamilaista ruokaa tarjoilevasta Lie Mi -ravintolasta (Eerikinkatu 20 & Runeberginkatu 56) – pho-keittojen kaverina listalta löytyy tosin paljon muutakin sairaan hyvää safkaa – tai Hietsun kauppahallin Fat Ramenista (Lönnrotinkatu 34), jonka ramen-keitot on vertaansa vailla. Nam!

Jos tilataan Woltilla jotain kotiin, niin edellämainittujen lisäksi käytössä on usein myös Siipiweikot (Mikonkatu 17) tai Hakaniemessä sijaitseva nepalilainen Himshikhar (Siltasaarenkatu 3), joissa kummassakaan en oo itseasiassa käynyt kertaakaan (?!) paikan päällä, vaikka ravintoloiden ruokaa onkin tullut syötyä lukemattomia kertoja kotisohvalta käsin.

 

 

 

img_1233

 

 

Ja jos sushi maistuu, niin lounasaikaan mun valinta on joko kaikille tuttu Konnichiwa (Pohjoinen Rautatiekatu 21) tai vähän halvempi Luckiefun’s, jossa käyn useimmiten joko Sörkässä (Vilhonvuorenkatu 7-9) tai heti rautatieasemaa vastapäätä olevalla Kaivopihalla (Kaivokatu 10). Molemmista löytyy tosi tosi laaja (Sörkän Luckiefun’sista tosin vähän suppeampi) valikoima erilaisia sushipaloja ja ne on mun ylivoimaisia suosikkisushibuffetteja keskustassa. Jos taas dinneri kiinnostaa, niin suuntaan yleensä Sushibar + Wineen – vaihtoehtoisesti joko Fredalle (Fredrikinkatu 42) tai Korjaamon ihanalle terassille (Töölönkatu 51 a-b). Laadukas kala (etenkin deluxemakit ja grillatut nigirit on taivaallisia!), hyvät viinit ja kiva miljöö ei voi koskaan mennä metsään.

 

 

 

Onks teillä mielessä jotain ravintoloita, joita ei löytynyt tästä listasta, mut jotka ansaitsis ehdottomasti erityismaininnan teidän suosikkeina? Kaikki vinkit jakoon!

26 Comments
 • Johanna
  Reply
  August 8, 2017

  Tääää on niin kaivattu postaus!!! Kiitti paljon <3

 • Helmi
  Reply
  August 8, 2017

  Hei, mielenkiinnosta kysyn kun oot paljon ruokapaikkoja testannut että mitä tykkään mm. Vapianosta, Fafaksesta ja Döner Harjusta? :)

 • Tintsh
  Reply
  August 8, 2017

  Helsingin paras burgeri löytyy Bites Vallilasta! Suosittelen kokeilemaan, jos ei oo vielä tuttu!

   • Tintsh
    August 9, 2017

    Ai jaa. :o Mehevä on burgeri ollut ainakin aina kun itse olen siellä syönyt! :D

 • Anonymous
  Reply
  August 8, 2017

  Narinkka-torin laidalla sijaitseva Bravuria on kans tosi hyvä valinta! Ihanaa italialaista ruokaa, ja käsittääkseni pasta tehdään siellä paikanpäällä. Myös ravintola on viihtyisä, eikä siellä oo ollu ihan hirveesti jonoa niinä muutamina kertoina kun oon siellä käyny. :)

 • Henna
  Reply
  August 8, 2017

  Hei mäkin tulin suosittelemaan Bites Vallilaa! Oon maistanut niiden sen ihan perus burgerin (lista ei muutenkaan ollut mikään laaja), mut voin suositella! Samoin niiden omatekoset ranut dipillä oli jees :)

 • Anonymous
  Reply
  August 8, 2017

  Ootko testannut Social food street burgerjointia? Kovasti kehuttu mesta, mutta ite en vielä ainakaan ekalla yrittämällä mahtunut sisään kun on sen verran pieni tila ravintolalla.

 • Pauliina
  Reply
  August 8, 2017

  Oo, tosi hyvä postaus ja tuli tosi hyvään saumaan! Muutin just pääkaupunkiseudulle ja aiemmin siellä päin ravintolaa ettiessä on ollut ongelmana, et mihin suunnata, kun valinnanvaraa on niiiin paljon. Rakastan kans ruokaa ja joskus vaan ravintolapäivä on must ? tallennan tän kirjanmerkkeihin ?

  • Pauliina
   Reply
   August 8, 2017

   Hups, kysymysmerkit oli emojeja… eka hymynaama ja toinen oli peukku ylös.

 • Mari
  Reply
  August 8, 2017

  Ootko kokeillut Vaasankadun TukTukia? Kohonnut tänä kesänä ihan mun lemppariksi. Todella hyvää ja autenttista thaikkua.

  Burgereista, ootko testannut Birgitan burgereita? Ei mene samaan ryhmään kun Naughtyt, Social Food jne mutta itse fiilaan sitä puuhiiligrillin tuomaa makua pihviin.

  Liemi on kyllä kova :) Oli kiva postaus, tuo Kampai pitää testata. Kalliosta saa hyvää sushia myös Rojista. Yks juttu, mitä kaipaisin stadiin olisi kyllä hyvä kreikkalainen. Joku autenttinen ja todella hyvä mesta, mistä sais Gyrosta, Souvlakia ja kaikkea muuta ihanaa. Onkohan sellasta?

 • Susanna Hallikainen
  Reply
  August 9, 2017

  Ai että tuli nälkä näitä kuvia katsellessa! Mä voin suositella Itiksestä löytyvää Lucky bastardia!! Sieltä saa ihan älyttömän hyviä burgereita ja super rapeita ranskiksia ;)

 • Heta
  Reply
  August 9, 2017

  Ootko testannu Kujan burgerit, mielettömän hyviä!

 • Iida
  Reply
  August 10, 2017

  Helsingin paras burgeri löytyy mun mielestä ehottomasti Social Street Food BurgerJointista. Niitten Wallstreet juustohamppari… En oo parempaa vielä löytäny!

 • Elina H
  Reply
  August 10, 2017

  Mä söin viime viikolla Beergerin kasvisburgerin – ehdottomasti peukku ylöspäin!! :)

 • mia
  Reply
  August 11, 2017

  Ootko käynny testaa Beergerin burgerit taikka runalla sijaitseva Runes (nyt tosin vielä lomalla)?
  Varsinkin jälkimmäisen black angus burgeri bataattiranuilla pääsi mun top kolmoseen. Niillä on joku puuhiiligrilli, joten siinä maistui sellainen ihana savunmaku <3

 • VV
  Reply
  August 11, 2017

  Paras sushi ja edamamet löytyy Umeshusta, ja pizzapokaali meni aiemmin Linkoon, nykyään ehkä Ogelin Capperiin tai Via Tribunaliin. Kannattaa matkustaa lähiöön jo ton Capperin takia!! Paras nuudeli on ehdottomasti Krunan pieni perhevietnamilainen coffee no 5.

 • Iida
  Reply
  August 12, 2017

  Ihan super hyvät pizzat saa myös Putte’s -nimisestä paikasta ihan keskustan tuntumassa. Paikan sisustus on kans aika omaperäinen ja mun mielestä aika hauska! :D

 • Milla
  Reply
  August 13, 2017

  Hei superkiva postaus! Varsinkin toi Kampai3 kiinnostelee tosi paljon, lista kuulostaa jonkun verran Hokun tyyliseltä paikalta, joka on ollu mun suosikki Helsingissä jo pitkään! Toi lohiteriyakiannos näyttää aivan taivaalliselta, menee ehottomasti testaukseen :)

 • Anonymous
  Reply
  August 18, 2017

  Parasta sushia oon syönyt Kitassa (Eteläesplanadi 4), en tiiä ootko testannut mutta mä ainakin tykkäsin tosi paljon!!

Leave a Comment: